avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate Niculescu Gella

Activitate Niculescu Gella

Bună seara!
In cadrul asociației de proprietari din care fac parte a avut loc o ședință de adunare generală și a fost ales un nou președinte și un nou comitet executiv. In cadrul adunării, s-a propus ca președintele să fie remunerat cu suma de 500 Lei iar membrii comitetului executiv cu suma de 50 de lei lunar. Președintele asociației și unul dintre membrii comitetului executiv refuză să primească remunerație, de la primărie președintele asociației a fost anunțat că "trebuie" să ridice banii, deoarece este hotărâre de adunare generală și a fost votată. Este legal să te oblige primăria să semnezi ștatul de plată și să ridici salariul dacă tu nu dorești să fii remunerat, doar pentru că în ad. generală s-a propus și votat acest lucru, chiar dacă tu nu dorești? Mulțumesc frumos pentru răspuns!
La mulți ani!
În Contractul de cumpărare al apartamentului în locuim eu și soțul meu, suntem trecuți amândoi.
Soțul meu este trecut primul iar eu a doua in calitate de coproprietar. Președintele asociației, i-a dat soțului meu să completeze un act adițional la cererea de aderare la asociația de proprietari. Ulterior, eu am făcut o sesizare și cenzora mi-a pus în ușa apartamentului și mie o cerere de aderare la asociația de proprietari (act adițional). Fără să anunțe, fără să sune la ușă, deoarece noul președinte o consideră "de încredere cu toate că ea trebuie să-și de-a demisia pentru nerespectarea sarcinilor ce i-au revenit și îi revin, fiind "aleasă" în ad. generală deși nu este proprietar în condominiu. Întrebarea mea este: trebuie să depun și eu o cerere de adeziune la asociatia de proprietari ca să se considere că sunt proprietar cu drept de a alege și a fi ales, cu drept de a face propuneri și sesizări in cadrul asociației de proprietari din care eu consider că fac parte prin cererea de aderare la asociația de proprietari depusă de soțul meu?
Discuție Angajator
Bună seara!
Din punct de vedere legal, conform legii 196/2018,
cine este persoana care are în atribuții întocmirea contractelor de munca/mandat și transmiterea lor către REVISAL in cadrul asociației de proprietari?
Președintele?
Casierul?
Administratorul?
Cenzorul ?
Comitetul executiv?
Am enumerat deoarece în cadrul asociației de proprietari din care fac parte, nu avem un administrator atestat și de aceea avem și contabil, casier și o persoană care se încăpățânează să fie ADMINISTRATOR cu toate că nu are studii medii și nici atestat. Președintele l-a "desemnat" : persoana cu " probleme administrative"! Așa se întâmplă când conducerea asociației de proprietari devine "Mafia"! Mulțumesc frumos!
Bună ziua! Am făcut o plângere împotriva cenzorei asociației de proprietari in legătură cu întocmirea unui contract de muncă fictiv, mărirea unui salariu al casierei asociației fără a fi convocată adunarea generală a asociației și alte nereguli privind deconturile administratorului care presta servicii fără contract de muncă. Aștept de două luni un semn și nu am primit răspuns. Cum procedez ca să pot afla dacă se întâmplă ceva? Menționez că plângerea formulată am transmis-o online din motive de sănătate. Mulțumesc
Discuție Cenzor
Bună seara!
Am o întrebare : un cenzor care a fost "ales" în cadrul adunării generale a asociației de proprietari este locatar in bloc dar nu este proprietar, al apartamentului în care locuiește, proprietar fiind mama cenzorului, este plătit pentru activitatea desfășurată prin "contract de munca individual" sau cu "contract de mandat" ? Nu am găsit în legea 296/2018 explicația concretă.
Discuție Muncă la negru
Cum poate fii reclamat la ANAF un cetățean care lucrează în cadrul asociației de proprietari ca instalator fără contract de muncă decontând ulterior la asociație cheltuieli materiale pe numele său, și manopera pe numele altui cetățean cu o firmă? El neavând contract de muncă nici cu firma pe care decontează manopera lucrărilor.
Bună seara! Doresc să primesc de la cenzora asociației de proprietari deoarece ea le-a întocmit copii după contractele de muncă ale administratorului și al cenzorei! Aceste două contracte nu mi-au fost date spre verificare și semnare in calitate de președinte al asociației de proprietari. Doamna cenzora refuză, cu toate că ia fost solicitat acest lucru și de : primărie, și de poliția locală și de actualul președinte. Afirmă că eu am semnat aceste contracte deși nu este adevărat, am suspiciunea că mi-a falsificat semnătura. De aceea conform legii 196/2018 am cerut să văd aceste contracte. Cum să procedez, cui să mă adresez? Mulțumesc frumos!
Bună ziua! Deoarece sunt câțiva ani de când fac sesizări la primărie, poliția locală, în legătură cu abuzurile comise de comitetul executiv, cenzor și administrator, aceștia refuzând conform legii 196/2018 să-mi arate contractele de munca/ mandat ale angajaților din cadrul asociației de proprietari din care fac parte, am hotărât să le fac o plângere penală în speranța că vor arăta documentele financiar-contabile, contractele de munca/ mandat și în acest mod voi afla cum se fură banii din asociație. Cum trebuie să procedez, ce costuri implică o astfel de acțiune? Mulțumesc!
Discuție GDPR
Bună seara!
In legea 196/2018 este prevăzută obligația președintelui de asociație de proprietari să afișeze la avizier atestatul administratorului și contractele de mandat și de muncă ale angajaților asociației cu salariile acestora, fără CNP, precum și alte documente privind asociația de proprietari. Cenzora refuză să arate contractul de mandat președintelui asociației dar și poliției locale venite în control. Poliția locală are atribuții legale să ceară pentru verificare contractul de mandat al cenzorei? Mulțumesc anticipat!
Proprietarii din cadrul unei asociații de proprietari are dreptul legal să solicite o copie după contractul de mandat al cenzorului pentru a vedea condițiile și suma cu care membrii asociației îl plătesc pe acesta, deoarece la avizier nu sunt afișate salariile celor care au contracte cu asociația?