avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate 0737187571

Activitate 0737187571

buna ziua acum 30 de ani am divortat (casatoria a fost facuta in Ploiesti iar divortul la JS3 Bucuresti) si la 1 an dupa m-am recasatorit, Din acea perioada nu mai stiu nimic data, dosar nr....doar cu aproximatie anul. Acum imi trebuie o copie dupa acea hotarare pt. a-mi completa dosarul de pensie. As putea obtine sceasta copie de la casa de casatorii a sectorului 3 , avand in vedere ca la data depunerii actelor pentru noua casatorie am depus si acea hotarare...??? (pare o solutie mai viabila decat la arhiva js3...cum trebuie sa procedez....si ce acte sa depun...???
buna ziua sotia mea are deviere de comportament nu prea vrea sa ia medicamentatia prescrisa de medicul psihiatric..avem un copil de 3 ani si il terorizeaza..tipa la el il injura il bate ...iar pe mine m-a dat afara din casa ( casa este a ei de la bunica ei ...cred donatie ?) pe motiv ca vrea sa ramina singura cu copilul...( desi cred ca are pe altcineva dar este doar o supozitie - nu am probe ).acum m-am mutat la parintii mei...va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat ...si unde sa ma adresez..? la politie? la notariat sau tribunal....? va multumesc
Răspuns la discuția donatie

doream si ma asteptam la un raspuns pertinent si la o solutie pentru aceasta speta ( in ideea ca m-am adresat unei persoane avizate ) dar se pare ca m-am inselat....sunt mai interesante raspunsurile la misto
raluk0207 a scris:

In traducere "cum să facem să ii lasam pe ceilalti copii fără nimic, iar ei să Nu poată face nimic ".

Discuție donatie
buna ziua am o intrebare ..eu si sotul meu ne-am casatorit acum 30 ani..din casatoria lui au rezultat 2 copii care au ramas la fosta sotie el cedand totul la tribunal in favoarea lor...eu am un copil din prima casatorie pe care sotul l-a infiat si mai am un copil din mariiajul cu sotul..intrebare: am vrea sa-i donam din timpul vietii ultimului copil apartamentul cu clauza de intretinere pentru a nu se ajunge la impartirea lui ulterior ( baiatul cel mare este la casa lui casatorit...problema este ca nu vrem sa vina la mostenire ceilalti 2 copii ai sotului pe care nici nu ii cunosc.....de aceea va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez si care ar fi actele necesare si binenteles costurile va multumesc anticipat ( daca exista alta varianta mai sigura decat aceasta ???astept raspunsul d-voastra

Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema destul de delicata...am fost casatorita si a rezultat un copil care a ramas cu mine(totul se petrecea inainte de 1989) m-am recasatorit cu sotul meu actual care la fel divortase in aceeasi perioada si rezultasera 2 copii care au ramas la fosta sotie..(ei au ramas in apartamentul platit de sotul meu integral acesta platind si pensia alimentara pina la 18 ani a copiilor.)ulterior eu am mai nascut un baietel iar sotul mi-a infiat copilul din prima casatorie pentru a nu purta nume diferite....acum ne gindeam sa facem un testament pentru a nu se isca discutii intre frati dupa ce nu vom mai fii..( desi nu se pune problema) insa ni s-a spus ca la masa succesorala ar putea venii si copii sotului....( cind ne-am casatorit sotul a venit in apartamentul meu pe care l-am si cumparat ulterior..deci eu figurez pe contractul de casa ) sotul meu nedorind ca acestia sa vina la succesiune (din f. multe motive le-a lasat un apartament, le-a platit pensia alimentara, iar ca motiv al despartirii...fosta sotie traia in paralel cu nasul lor de cununie...etc.)In aceasta situatie ce ar trebui sa facem?? cei 2 copii ai nostri sunt mari..cel mare 35 ani este la casa lui casatorit ( a luat numele sotiei), cel mic 26 ani inca sta cu noi... ( copii nu stiu de existenta celorlalti 2 si nici nu vreau sa afle..sper ca ma intelegeti...??)avem o casnicie model de 30 de ani si nu vrem sa existe probleme dupa ce nu vom mai fii...deci ce ne sfatuiti sa facem...inteleg ca testamentul nu este o solutie....atunci ce ne sfatuiti ....un contract de vinzare cumparare catre cel mic cu clauza de a avea grija de noi pina la final si de a imparti apartamentul pe jumatate cu fratele sau desi ei nu vor sa-l vinda mai degraba vor vrea sa-l inchirieze.....sau altceva ???orice numai sa nu fie inclusi ceilalti copii ai sotului ..va reamintesc ca apartamentul este al meu...si ar fi culmea sa-l impart si cu ei...va astept raspunsul urgent pe e-mail sau la telefon 0737187571 cu solutia cea mai buna, ce acte imi trebuiesc si care ar fi costurile...? va multumesc anticipat si va astept raspunsul urgent.O zi buna va doresc

Discuție TESTAMENT
Buna ziua, in 1989 m-am recasatorit eu am ramas cu 1 copil (6 ani) iar sotul meu a lasat 2 copii (tot micuti)sotiei intr-un apartament pe care tocmai il platise integral si din acel moment el nu a mai platit nici pensie alimentara. Eu aveam apartamentul in care locuim si ulterior am facut imprumut la cec sa-l cumpar, in 1992 am mai nasct un baietel iar pe cel mare (9 ani) sotul meu l-a infiat , acum sunt mari cel mare (35 ani) este casatorit si este la casa lui , cel mic (26 ani) sta cu noi..inca.Sotul meu ar vrea sa faca un testament pentru a nu se certa copii in viitor ( nu se pune problema dar preventiv) intrebarea este urmatoarea la masa succesorala vin si copii lui din prima casatorie? daca nu cum se procedeaza copii mei primesc cote egale ? 1/2 unul ,1/2 celalalt? ar fi indicat sa facem acest testament acum? va multumesc anticipat si astept raspunsul urgent pe adresa mea de e-mail narcisse.gheorghe@pmb.ro
Discuție succesiune
Buna ziua va rog sa ma indrumati in ceeace urmeaza sa intreprind...tatal meu a murit in 2003 si s-a facut succesiunea sub semnul presiunii din partea fratelui meu care a ramas in casa cu parintii ( nu este casatorit , nu are alt domiciliu) deci eu am semnat ca renuntator dupa tata in ideea ca va ramane sa aiba grije de mama, acum 2 saptamini in feb. 2018 s-a prapadit si mama si de asemeni doreste sa faca succesiunea f. repede si la fel ma conditioneaza sa renunt din nou si la partea dupa mama ( motiveaza ca este casa lui asa i-ar fi spus parintii dar nu exista testament sau alte inscrisuri....eu sunt casatorita si am un apartament unde stau cu copii si sotul apartament proprietate cumparat in rate cu banii mei) dar de data asta l-am rugat sa ma accepte si pe mine cu putinul ce-mi revine dupa mama si nici nu vrea sa auda...nu inteleg ce il inversuneaza atat dar vrea sa ramana unicul mostenitor....va rog frumos sa-mi spuneti ce sa fac ? unde sa ma duc si cu acte ? si daca am dreptul legal sa cer acum acest drept dupa mama ? ( dupa tata am fost nevoita sa renunt ).Din momentul in care i-am spus acest aspect fratelui s-a enervat , a spus ca nu este de acord si ca nu mai semnam nimic...nu-mi mai raspunde la telefon sa putem discuta civilizat si chiar nu stiu ce poate pune la cale...aceasta casa se afla in sectorul 3, este f. uzata si v-a trebui vinduta iar el vrea ca totul sa-i apartina iar eu sa nu apar in nici-un act ...va rog frumos sa-mi spuneti legal ce sanse am si cum trebuie sa procedez.Va multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra cit mai urgent posibil