avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Elena Iordan

Activitate Avocat Elena Iordan

Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Nu are absolut nicio importanta daca sunteti primul sau al doilea pe titlu de proprietate. Terenul a fost achzitionat in regimul comun de bunuri!
Aveti doua posibilitati:
-fie pe cale notariala, notarul unde se va dezbate succesiunea va constata calitatea svs de mostenitor
-fie in instanta, cu petitia in ereditate, prin care solicitati instantei sa va constate calitatea de moatenitor.
Indiferent de calea aleasa va trebui sa faceti dovada ca aveti drept de mostenire, fie aduceti cerfiticat de nastere si certificat de casarorie al părinților -daca vorbim de o succesiune dupa parintii dvs, iar daca este vorba de o mostenire de la o ruda mai indeparatata ( bunica, matusa) veti face dovada descendentei.
In temeiul dispozitiilor art. 1578 Cod Civil - debitorul este tinut sa plateasca cesionarului din momentul in care a acceptat cesiunea printr-un inscris cu data certa, sau de la data la care primeste o comunicare scrisa a cesiunii.
Comunicarea cesiunii nu va produce efecte daca dovada scrisa a cesiunii nu este comunicata debitorului.

In baza unei contestatii la executarea se poate invoca acest aspect instan urmand a dispune anularea intregii executari.
Totodata puteti inva presxriptia dreptului de a cere exexitarea silita, intrucat banca trebuia sa porneasca executarea in maxim 3 ani de la data la care au declarat scadent creditul.
Formulati raspuns la intampinare
Răspuns la discuția La ce instituții pot apela?
Pe parte penala, puteti depune o plangere pentru violenta in familie
Totodata puteti solicita instantei un prdin de protectie a dumneavoastra si a copiilor impotriva tatalui
Tot pe latura civila puteti exercita si o actiune prin care sa solicitati instantei decaderea tatalui din drepturile parintesti si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti de catre dumneavoastra.
Răspuns la discuția Decizie de Impunere CASS
In prima faza puteti face o cerere catre Anaf-ul care v-a emis decizia prin care sa solicitati sa vi se compenseze plata facuta, respectiv 110 lei.
Atasati la adresa si inscrisurile doveditoare din care reiese ca ati achitat in plus suma de 110lei.

Editat conf. 1.4 din regulamentul forumului. Vă rog să-l citiți:
www.avocatnet.ro/forum/main/...
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Asociatia de proprietari
Calitatea de membru in Asociatia de proprietari nu este oblivatorie.
In schimb, este obligatoriu sa participati la cheltuielile Asociatiei, sa suportati cota parte din salariu presedintelui Asociatiei. Cota parte datorata de dumneavoastra se va calcula conformei cotei indivize stipulata in contractul de vanzare-cumparare al imobilului
Răspuns la discuția executare silita
Buna ziua! Avand in vedere ca nu vrea sa va predea apartamentul, desi dvs aveti un titlu de proprietate, puteti exercita o actiune in evacuare, prin care sa solicitati instantei evacuarea fostilor proprietari!
Răspuns la discuția executare silita
Buna ziua! Avand in vedere ca nu vrea sa va predea apartamentul, desi dvs aveti un titlu de proprietate, puteti exercita o actiune in evacuare, prin care sa solicitati instantei evacuarea fostilor proprietari!
Buna ziua! In dreptul romanesc exista termenul de nedemnitate. Totodata, nedemnitatea este de 2 feluri, respectiv nedemnitatea de drept si nedemnitatea succesorala. Indiferent de forma aleasa, nedemnitatea produce efecte doar fata de persoana nedemna. Descendentii nedemnului pot veni la mostenire prin reprezentare. Reprezentarea va opera chiar dacă reprezentantul este nedemn fata de reprezentat sau a renuntat la moştenirea lăsată de acesta.
Nepoata vine la mostenire prin reprezentarea sorei, in ordinea claselor de mostenitori
Răspuns la discuția Factura neplatita....
Buna ziua! Avand in vedere ca aveti o factura semnata si recunoscuta la ata aveti trei posibilitati:
Prima posibilitata consta in exercitarea unei ordonante de plata, prin care sa solicitati obligarea paratului la plata sumei de bani si la penalitatile aferente, conform factura
A doua posibilitate o reprezinta exercitarea unui cereri cu valoare redusa, insa suma nu poate depasi 10.000lei. Deci daca debitul e sub aceasta suma, cererea este admisibila
A treia varianta o reprezenta exercitarea unei actiuni in pretentii pe drept comun.
Diferenta dintre cele 3 xo sta on faptul ca primele 2, adica ordonanta de plata si cererea cu valoare redusa, se judeca de urgenta, deci procesul dureaza mult mai putin.


Editat conf. .4 din regulamentul forumului. Vă rog să-l citiți:
www.avocatnet.ro/forum/main/...
Mulțumesc.