avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela sabina

Activitate Mihaela sabina

Bună ziua, am găsit acum prin acte un certificat de moștenitor de la tatăl meu decedat unde scrie ca are 1000 acțiuni la sif Moldova. Îmi pute-ți spune ca reprezinta și ce valoare au în momentul de fata? Mulțumesc!
Mulțumesc!
Bună ziua, ma puteți ajuta cu un rasp? Ce as putea face pentru mama mea care are 71 de ani o pensie de 700de lei, și toți banii ii da pe medicamente. Suferă de mai multe boli. Exista vreun ajutor în privința asta, unde m-am putea interesa?
Va rog ajutați-mă cu un rasp. Firma unde lucrez ne-a anunțat ca vom întra 3 sapt în concediu fără plata. Mentionezca sunt însărcinată în 14sapt. Îmi afectează cu ceva dacă intru în concediu fără plata? Mulțumesc!
Deci sa înțeleg ca nu ma afectează demisia în momentul de fata?
Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? Am fost angajata 6 ani consecutiv la aceeași firma. Din martie pana în iunie am fost în șomaj, datorita pandemiei. Din iunie am contrat la alta firma mai exact de 8 luni. Acum sunt însărcinată în 3 luni. Daca îmi dau demisia în acest moment mai beneficiz de indemnizație de naștere? Trebuie sa nasc în septembrie. Nu îmi doresc în mod special dar comportamentul lor nu îmi dau de ales. Mulțumesc!
Bună ziua, doresc sa știu dacă sunt angajata pe perioada nedeterminata, pot fi data afara în condițiile în care am anunțat angajatorul ca sunt însărcinată.
Buna ziua,am nevoie de o explicatie.baza art.65 alin.1 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b Cod penal, pe durata prevăzută de art.65 alin.3 Cod penal. În baza art. 91 alin.1 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, stabilit în baza art. 92 alin. 1 Cod penal. În baza art. 93 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Harghita, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 (cinci) zile; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul sau în beneficiul Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc. În baza art.404 alin. 2 Cod procedură penală, pune în vedere inculpatei prevederile art. 96 Cod penal privind consecinţele nerespectării, cu rea credinţă, pe perioada termenului de supraveghere, a măsurilor şi obligaţiilor stabilite de instanţă precum şi consecinţele săvârşirii de noi infracţiuni, respectiv revocarea suspendării şi executarea pedepsei. Respinge cererile păr?ilor vătămate constituite păr?i civile , ct.d, privind acordarea de daune.
Mi sau cerut nr lui și adresa din Italia. Urmează sa le depun la dosar. Actele de divorț au fost puse de un avocat ulterior am renunțat la el. Ma interesează dacă nu am specificat ca am jn copil asta datorită faptului ca nu vreau recunoașterea copilului și mici pensie alimenatara. Se poate continua fără sa implic minorul ?
Buna ziua, sunt separată de soțul meu de 2ani jumate.el locuiește in alta tara. Am depus actele iar luna asta a fost prima ședința. El neprezentându-se . Bine-nțeles ca sa amânat am luat legatura cu el precizându-mi ca e cel mai probabil sa nu se prezinte nici la următoarea. Ce șanse am sa divortez in lipsa și cât durează.mentionez ca avem un copil care este pe numele meu dinaintea căsătoriei nu este recunoscut de el iar in acțiunea de divorț nu am precizat ca am un copil asta pentru faptul ca el mu sa interesat niciodată de acest copil și nu ii poarta numele. Eu doresc doar desfacerea căsătoriei fără nici o pretenție. Multumesc