avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate MirelaPav

Activitate MirelaPav

Teren concesionat

Buna ziua,
Am câteva întrebări legate de o speța.
In Iunie 2020 a primit de la primărie persoana X prin legea Legea nr. 15/2003 un teren. Nu a reușit sa facă nimic pe acel teren, iar din câte am citit i se va lua terenul in Iunie 2021 deoarece nu a făcut nici măcar o Fundație.
Întrebarea mea este, persoana respectiva poate da altcuiva terenul? Vreo modalitate sa predea concesiunea altcuiva înainte sa i se ia înapoi lotul de teren?
Răspuns la discuția Am deschis un pfa in august 2020


Iulian Manea a scris:

Nimeni nu recalculează ci, in urma declarației depuse, datorați suma declarată. Adică, suma declarata prin declarația unica 212 este cea datorată. (In unele cazuri - daca nu in toate - declarația estimativa este inutila.)


Când am deschis pfa-ul și am depus declarația cu venitul estimativ pe 2020. Acuma îmi arată pe spațiu virtual de la ANAF ca am de plata suma de 200 lei, aceasta suma este din declarația depus imediat după deschiderea pfa-ului.
Eu acuma am depus declarația cu venitul real pe care l-am avut pe anul 2020, adică am avut o pierdere, fiind la început, nu am fost pe plus.
Nedumerirea mea este... trebuie sa plătesc aia 200 de lei? Sau in urma Declarației pe care am depus-o acuma cu venitul realizat pe 2020 și venitul estimat pe 2021 se va recalcula și îmi va dispărea suma respectiva de 200 lei care îmi arată ca am de plata?
Răspuns la discuția Am deschis un pfa in august 2020


Iulian Manea a scris:

Se recalculează conform declarației finale.



Am înțeles. Deci trebuie sa aștept sa se recalculeze, va mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua,
Am deschis un pfa in August 2020, sistem real de impozitare. In termen legal am depus declarația cu venitul estimat pt anul 2020. Din acea declarație reiese ca am de plata 200 lei impozit pe venit.
Anul acesta am depus declaratia rectificativă pt 2020 cu venitul real pt 2020 și pt 2021 venitul estimat.
Ideea este ca pentru anul 2020 am o pierdere de 1000 lei, deci zero impozit pe venit.
Întrebarea mea este, acuma trebuie sa plătesc cei 200 lei care reies din declarația estimativă pt 2020? Sau se recalculează depunând declarația cu venitul realizat pe 2020 și nu mai am nimic de plata?
Buna ziua,
Am o problema, am făcut comanda de un produs online in valoare de 1900 lei pe PFA. L-am returnat in câteva zile de la primire. A trecut peste o luna și nu am primit banii înapoi și nici factura storno.
Am făcut reclamație la protecția consumatorului dar am primit răspuns ca nu este este sfera lor de activitate deoarece produsul este cumpărat pe pfa.
Unde ma îndrumați sa pun o reclamație ? Sau ce sa fac in situația asta ?
Buna ziua,
Am deschis in August pfa. Am fost in concediu de creșterea copilului. Mi-am dus toate documentele pentru sistarea indemnizației și pentru primirea stimulentului de inserție. Ideea este ca in declarația unica estimativă pe care am și depus-o la dosar am trecut venitul estimativ. Între timp am investit din banii proprii in pfa o suma de peste 10 mii. Banii pe care nu as putea sa ii scad din pfa pana la sfârșitul anului. Deci prin urmare la începutul anului când o sa depun declarația va fi pe minus. Întrebarea mea este, mi se sistează stimulentul de inserție?
Răspuns la discuția Pfa la început de drum

Va mulțumesc pentru răspuns.
Am trei coduri Caen, croitorie, handmade și al treilea ca activitatea se desfășoară doar online.
Buna ziua, am deschis un pfa pe 28 August și am nevoie de mici îndrumări.
1. Ce registre contabile îmi trebuie? Pot tine toată contabilitatea in saga? Sau îmi trebuie și ceva registre fizic?

2. Fiind la început de drum care este procedura in achiziționarea de echipamente, consumabile? Transfer banii din contul personal către contul pfa și de acolo pot achizitiona ce am nevoie? Iar ulterior când facturez ii returnez?

3. Doresc sa fac o comanda pe Alibaba, la chinezi, produsele vin direct din China, care este procedura contabila? Am nevoie de factura de la ei și ulterior când vin in țara plătesc TVA și vama? Mai am nevoie de vreo declarație ceva?

M-am uitat pe codurile Caen. M-as încadra la codul Caen 4791- comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet ? As putea deschide un pfa cu acest cod Caen in baza diplomei de bacalaureat ?
As vrea ceva pe croitorie, broderie, dar nu am diploma de calificare. Și as dori ceva similar, comerț online, digitalizare embleme, handmade