Socrul meu are o tulburare de personalitate, constatata de medic, pentru care a primit spitalizare si tratament in urma cu cativa ani. In prezent refuza cu obstinatie sa merga la medic sau sa ia tratament. Exista situatii cand, fara a fi provocat, "ii sare tandara" si incepe sa faca scandal (striga, racneste) si sa aduca injurii celor din jur. Nu ameninta, doar jigneste. Mai tranteste obiecte, dar nu a lovit niciodata pe nimeni. Situatia este insa destul de stresanta, mai ales cand sunt si copiii de fata.
Am discutat cu un medic de la spitalul de psihiatrie; acesta ne-a spus ca ei nu pot sa intervina, desi omul are boala certificata prin ceva documente (nu stiu exact care sunt acestea).
Noi am dori sa-l determinam sa fie re-examinat sa-si reia tratamentul.
Se poate rezolva problema pe cale legala? Cum?
Multumesc.
Buna ziua,
sunt chemat in judecata alaturi de 6 unchi si matusi pentru constatarea calitatii de mostenitor si iesirea din indiviziune, relativ la o suprafata de teren ramasa in urma bunicii mele (eu vin la mostenire ca reprezentant al mamei mele, decedata cu 1 an dupa decesul bunicii). As avea urmatoarele intrebari:
-ce documente trebuie sa depun la instanta?
-este obligatoriu sa depun intampinare?
-ce se intampla daca nu sunt in localitate la data primei infatisari si nu ma prezint?
Buna ziua,
va rog frumos sa raspundeti la cateva intrebari in acest caz.
Bunica mea a decedat in anul 2005. Un an mai tarziu, in 2006 a decedat si mama mea. Pe langa mama, bunica a mai avut inca 7 copii, toti fiind in acest moment in viata. Nu s-a facut succesiunea dupa decesul bunicii. 5 dintre copii, stabiliti in aceeasi localitate in care a domiciliat bunica, lucreaza terenurile aflate anterior in stapanirea bunicii (exista titlu de proprietate, pe numele bunicii, pe terenuri, titlu care se afla la unul dintre frati). Dupa multe tergiversari fratii mamei s-au hotarat sa faca succesiunea.
Intrebarile mele ar fi:
-eu am dreptul la 1/8 din terenurile inscrise in titlul de proprietate?
-cine poate/trebuie sa initieze procedura de succesiune ?
-unde trebuie initiata procedura (notariat sau judecatorie)?
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Trebuie sa fac rost de copie dupa sentinta deoarece am fost 2 asociati, sediul societatii a fost la asociatul meu, acesta este plecat din tara iar sotia lui sustine ca nu a primit sentinta din 23.10.2007, prin care s-a , ci doar pe cea de indreptare, din august 2008. Eu am vazut sentintele doar pe portalul de internet al Tribunalului, nu si pe o hartie. Dar... Nu se aplica art. 135 din Legea 85/2006, care spune: "Sentinta de inchidere a procedurii va fi notificata de judecatorul-sindic directiei teritoriale a finantelor publice si oficiului registrului comertului..." ? Cum se face ca este obligatia mea?
Buna tuturor si La Multi Ani !
Iata ce problema am: am avut o societate care a ajuns in stadiul de faliment. S-a judecat la instanta si s-a dat solutia dizolvarii societatii. In sentinta scrie: "... dispune radierea debitorului din RC si alte registre. Dispune notificarea prezentei sentinte debitorului, tuturor creditorilor, DGFP si ORC de pe langa tribunalul (ORAS)... precum si publicarea in BPI..." Sentinta s-a dat in 23.10.2007, iar publicarea in BPI s-a facut in nr. 5100/2008.
Partea frumoasa incepe acum: in august 2008 se da o noua sentinta, "de indreptare a erorii materiale" in care scrie: "... in sensul ca denumirea societatii comerciale este SC DENUMIRE ORAS SRL in loc de SC DENUMIRE SRL ORAS".
In jur 20 decembrie 2008 - SURPRIZA! - am primit o adresa de la Finante ca am obligatia ca sa le prezint o lista lunga cu diverse declaratii: impozit pe profit, impozit pe venituri din salarii, contributia de asigurari sociale datorata, de angajator, etc. In nebunia pregatirilor pentru sarbatori nu am putut sa-mi fac timp sa vorbesc cu cineva de la finante; va rog daca este posibil sa-mi oferiti cateva informatii: ce credeti ca s-a intamplat? Ce trebuie sa fac? Este obligatia mea sa fac rost de o copie a sentintei si sa o prezint la Finante?
Buna tuturor,
am o speta mai ciudata, dar va rog mult daca se poate sa-mi oferiti cateva sfaturi... Multumesc. iata speta:
in 1997 am facut un SRL cu un prieten. Firma a avut activitate timp de circa 3 ani (cu intreruperi). Prin 2001 prietenul a plecat in Spania la munca si mi-a lasat o sacosa cu documentele firmei. Nu am facut majorarea de capital social, in ideea de a obtine dizolvarea de la sine, prin efectul legii. Prin 2004 am primit o instiintare sa ma prezint la Adm. financiara a orasului, unde mi s-a spus ca am de plata o restanta de 980.000 lei la impozit pe profit si ca daca platesc acea restanta firma se va dizolva si nu voi mai avea probleme (ceea ce-mi si doream). Am platit cei 980.000 lei. In septembrie 2006 am fost contactat de catre un lichidator, care mi-a cerut toate actele firmei, pe care le-a si primit. Dupa circa un an (septembrie 2007), lichidatorul m-a contactat din nou, spunandu-mi ca am o datorie la finante si sa ma duc s-o achit si pe urma sa fac cumva sa-i parvina chitanta si "certificatul de atestare fiscala" si gata, scap. M-am dus la finante si am aflat cu stupefactie ca mai am o restanta de 580.000 lei (i-am spus omului de acolo ca am platit 980.000, dar el sustinea ca n-am platit decat 700.000, iar restul de 280.000 au atras penalitati si asa s-a ajuns la 580.000). In fine, am platit-o si pe asta si i-am dat chitanta si certficatul de atestare lichidatorului. In aceasta ultima discutie lichidatorul mi-a precizat ca ii datorez si lui 5 milioane de lei - onorariu. I-am spus ca n-am acesti bani si el s-a targuit, mi-a spus ca va vorbi cu judecatorul si o sa incerce sa obtina sa platesc numai 2 milioane. Acum am aflat ca firma are proces cu lichidatorul pentru
""procedura insolvenţei – faliment".
Si acum intrebarile:
-ce capete de cerere poate formula lichidatorul?
-pot fi obligat la plata onorariului lichidatorului?
-despre ce suma poate fi vorba, avand in vedere ca nu au
existat (alti) creditori?
-ce eroare e posibil sa fi comis Adm. Fin. la stabilirea debitului?
-ma pot indrepta impotriva Adm. Fin. pentru eroarea produsa? (deoarece inteleg ca toata aceasta poveste cu lichidatorul
nu s-ar fi declansat daca nu exista debitul acela la Adm. Fin.).