avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate balaceanuandrei

Activitate balaceanuandrei

Multumesc pentru raspuns, insa unul dintre proprietari de profesie jurist a ramas surprins deoarece doar autoritatile judiciare pot emite citatii ,primariile nu, deci omul nostru sta linistit.
Buna ziua,am si eu o intrebare legata de asociatia de proprietari.In urma unei sesizari a unui proprietar au venit in control cei de la primarie dar nu a avut cine sa le prezinte actele deoarece presedintele asociatiei este plecat din localitate pentru o perioada de timp deoarece are de rezolvat niste probleme personale iar dupa cateva zile au venit cei de la politie cu o citatie de la primarie pentru presedinte sa se prezinte la primarie cu actele.Contactat telefonic presedintele a spus ca nu vine pentru ca are probleme importante de rezolvat.Cum poate fi determinat presedintele sa prezinte actele la control.Multumesc
Multumesc pentru raspuns dar as dori sa stiu daca asociatia de proprietari poate fi desfiintata legal.
Buna ziua,noi suntem o asociatie mica cu 20 de apartamente din care jumatate sunt locuite,celelalte au proprietari in strainatate despre care nu se stiu prea multe ,altii locuiesc in alta localitate si nu vin pe aici ,sau sunt puse la vanzare de catre mostenitorii din alte localitati si nu-i intereseaza asociatia.Majoritatea celor care au infiintat asociatia in urma cu 30 de ani au decedat,apartamentele au fost vandute si unele revandute ca nici nu se mai stiu adevaratii proprietari.Sedinta cu proprietarii nu s-a putut tine deoarece nu participa decat 4-5 persoane (pensionari in varsta) iar pe ceilalti nu-i intereseaza si nu prea dau pe aici.Intrebarea mea este daca prin lege se poate desfiinta actuala asociatie si eventual asocierea celor care sunt interesati pentru ca in condiriile date presedintele nu poate face nimic si vrea sa-si dea demisia dar nu are cine prelua functia,despre celelalte obligatii ale asociatiei nici nu poate fi vorba.Din cate stiu eu orice lege corecta atunci cand impune niste reguli de formare aunei asociatii trebuie sa spuna si cum se desfiinteaza o asociatie .multumesc.
Buna ziua, vreau sa stiu daca in lege exista vreo reglementare pentru excluderea unui membru din asociatie din diverse motive(este recalcitrant,rau platnic,etc).Multumesc
Persoanele de la primarie care raspund de asociatiile de proprietari au venit in control la asociatie dar presedintele de asociatie nu au vrut sa le prezinte nici un document .Cei de la primarie au spus ca o sa trimita o invitatie scrisa la primarie sa se prezinte cu documentele la control.Ce se intampla daca nu se prezinta? Multumesc
Suntem o asociatie de o scara ,20 de apartamente dintre care 9 nu sunt locuite (proprietarii sunt in strainatate sau in alta localitate) iar doua sunt cabinete medicale,per total 15 locatari ,majoritatea pensionari.Presedintele le face pe toate ,si administrator si contabil pentru ca nu vrea nimeni sa-si asume responsabilitati . O locatara salariata la primarie a facut reclamatie la primarie ca asociatia nu este conform legii.Cei de la primarie ameninta cu amenda ca nu avem administrator si restul.Ce se poate face in astfel de cazuri.
Detin un teren intravilan agricol intr-o zona unde mai sunt constructii de locuinte (vecinii mei) si doresc sa am o adresa de posta acolo,strada si numar la fel cu ceilalti.Primaria spune ca nu am numar deoarece nu exista o constructie pe teren.Am explicat celor de la primarie ca vreau sa primesc niste materiale acolo dar nu am o adresa cu numar ,denumirea strazii exista.Raspunsul a fost sa dau numarul vecinului.
Intrebarea mea este daca legea imi permite sa obtin un numar pentru acea adresa si ce trebuie sa fac.Multumesc
Parintii mei au decedat,tata acum opt ani iar mama in urma cu cateva luni.Eu si cu sora mea,in calitate de mostenitori vrem sa deschidem succesiunea dupa ambii parinti pentru un teren cu o casa pe el.In ultimii zece ani sora mea,pensionara si necasatorita a locuit impreuna cu parintii mei si pretinde o parte mai mare de mostenire deoarece a facut unele imbunatatiri la casa.Parintii mei au avut o pensie indestulatoare (tata fost politist) mai mare decat pensia surori mele (pe caz de boala)
Va rog sa-mi spuneti ce stabileste legea in acest caz.
Va multumesc
Multumesc