avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate underworld

Activitate underworld

Vecinul meu a obtinut autorizatie pentru construire "balcon partial inchis". Executantul lucrarii a edificat un zid de beton in dreptul ferensteri mele si restul cu geam termopan. Va rog spuneti-mi ce inseamna "balcon partial inchis". Ce actiune am la dispozitie daca il dau in judecata ? Sa cer modificarea autorizatiei de construire? Sau sa il dau in judecata ca nu a respectat Autorizatia, facand acel zid de beton ? Va multumesc anticipat.
Facturile erau pentru o serie de marfuri care in realitate nu mi-au fost livrate. Va multumesc pentru raspuns dl Trutan; spuneti-mi va rog, ca acte pentru conta, ajunge hotararea judecatoreasca definitiva ?
Buna ziua, Am un SRL, sunt unic asociat. Am fost actionat in judecata de catre o alta firma, pentru plata unor facturi. Am castigat procesul, am hotararea definitiva. Contabilul meu spune ca sumele din respectivele facturi (cu care s-a inregistrat), nu se mai pot sterge din contabilitate si ca acele sume vor trebui fie achitate (desi am castigat procesul si nu trebuie sa achit absolut nimic), fie va ramane ca obligatie neachitata. Va rog sa ma sfatuiti ce sa-i spun contabilului cum sa faca, ce operatiuni, deoarece nu mi pare corect ca desi am castigat procesul , sa fiu obligat sa platesc. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Scadenta
In principiu se ia calcul scadenta din contract, deoarece "contractul este legea partilor", iar orice factura emisa in baza unui contract, poate fi "gresit intocmita". Vedeti care varianta va e mai convenabila si gasim si argumentele aferente.
cu jumatate din cat ati platit la prima instanta
puteti dovedi cu acte ca ati solicitat firmei de net sa remedieze defectiunile ?
Răspuns la discuția contract comodat valoare 0
Puteti face contr de comodat. Pentru aspectele fiscale, cititi aici: [ link extern ] /
Răspuns la discuția prejudiciu firma
Din punct de vedere penal, fapta nu are pericolul social al unei infractiuni. In schimb, din punctul de vedere al dreptului muncii, angataul poate fi sanctionat conform codului muncii si regulamentului intern aplicabil in firma.
Chiar daca am cumparat masina din Romania ? Am sanse sa imi recuperez banii ?
Am cumparat in 2010 un autoturism din Romania, neinmatriculat pana atunci si am platit taxa de poluare. Acum, in februarie 2012, doresc sa cer restituirea taxei, prin instanta. Intrebarile mele sunt:
1) cum sa cer, legal, restituirea taxei? Am inteles ca OUG 50/2008 e abrogata.
2) nu am facut procedura prealabila, aceea de contestare a Deciziei in termen de 30 de zile, si am inteles ca exista un Recurs in interesul legii in acest sens, dar care se refera numai la autoturismele aduse din strainatate.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.