avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate Ina Corina Serghi

Activitate Ina Corina Serghi

Se poate pune pensia de intretinere minor intr..un cont pe numele acestuia si al parintelui nerezident in speta tatal?Ce risca tatal in conditiile cand nu mai trimite banii mamei minorei care ii refuza orice legatura cu minorul?Este depusa plangere penala impotriva mamei care intre timp a alienat minorul impotriva tatalui biologic. favorizand legatura acestuia cu concubinul ei.
Buna ziua! Va rog mult sa imi dati un sfat.Sunt divortat, custodie comuna minor cu domiciliul la mama.Am contribuit absolut cu tot ce este necesar minorului am incercat sa sa fac partea din viata lui in ciuda tuturor piedicilor si scandalurilor mamei( copilul este foarte atasat de mine).Momentan sunt in strainatate si trimit lunar copilului western union banii necesari.O vreme mama a ridicat banii, acum refuza pe motiv ca o oboseste sa faca asta.Mi..a ingradit orice conexiune cu copilul ( copilul are telefonul lui dat de mine sa tinem legatura dar mama i l..a inchis.Nu am alta posibilitate decat asta de a trimite banii si convorbirile video cu copilul.Ce as putea sa fac in situatia aceasta? Prin acest refuz mama ingradeste dreptul de a avea legatura cu tatal si a..i oferi ce isi doreste si are nevoie cu banii trimisi.Va multumesc mult!
Buna ziua!! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt divortat,cu un copil minor cu domiciliul la mama.Platesc corect pensia alimentara,contribui doar eu si in intregime cu toate cheltuielile necesare copilului, si imi rup sufletul de fiecare data cand dupa vizita trebuie sa il duc inapoi mamei.Plansetele , rugamintile si felul in care se agata de mine sa nu il las ma sfasie!Am facut tot ce a fost omeneste si legal posibil sa obtin domiciliul la mine,avocat,ordonanta presidintiala,psiholog expert,martori,anchete sociale.Rezultatul?...un copil al carui mama nu ii pasa de el,ea a parasit domiciluiul in cautarea mirajului strainatatii,copilul sta cu bunicii intr..un satuc in conditii mai putin decat modeste,departe de scoala,desi aventurile mamei s..au incheiat,cei care se ocupa de copil sunt bunicii,mama doar isi varsa frustrarile si toanele pe copil,acesta s..a inchis in el,nu comunica,este foarte trist este singuratic,ii este frica si la cea mai mica observatie la scoala,plange.Mentionez ca eu dispun de toate conditiile de crestere si educare ale copilului,a crescut in standard de viata ridicat,este foarte atasat de mine si de casa unde a crescut dar toate acestea impreuna cu ce am spus mai sus nu au contat in instanta.Cel care a pierdut dureros,smuls brutal din viata cu care a fost obisnuit este copilui.Pentru ca la noi in tara,castiga mama,indiferent de conditii,Respect, tuturor mamelor,mame,nu este si cazul mamei copilului meu.Cu ce as mai putea proba in instanta,abuzurile emotionale ale mamei asupra copilului ca nu..l poate indeparta de mine si in loc sa isi asume alegerile gresite pe care le..a facut se razbuna pe noi pentru ca a dat gres.Poate ca doar un examen psihologic ar evidentia derapajele psihice ale mamei dar stiu ca nu se ia in calcul. Cu fosta nu se poate comunica.Urla,tipa se cearta din orice.Ce as mai putea face sa schimb aceasta situatie nu stiu. Va rog pe cei care v.ati confruntat cu situatie asemanatoare si ati reusit sa obtineti domiciliul la tata sa imi dati un sfat.Va multumesc.
Buna ziua! Poate mama care a castigat in urma divortului ,domiciulul minorului la ea,sa il lase in grija bunicilor la tara,si sa plece in strainatate? Mentionez ca minorul va pleca la scoala din toamna,ca desi am luptat in instanta sa mut minorul la mine,am toate conditiile pentru cresterea si educarea lui la standard ridicat nu am reusit.Sentinta nu este definitiva si irevocabila,am facut recurs.Cum mai pot lupta cu mama abuziva care se foloseste de copil ca mijloc de razbunare? Eu nu mi..am vazut copilul de luni de zile,copilul sufera fiind foarte atasat de mine si familia mea.Va multumesc!
Buna ziua! In numele copilului pe care il iubesc enorm am decis sa lupt pentru schimbarea domiciliului de la mama la mine,dupa ce..l..a parasit in mai multe randuri pentru diversi iubiti lasandu..l pe le rude,refuzandu..mi programul de vizita luni de zile,desi copilul fiind foarte atasat de mine,sufera mult,locuiesc multi in conditii mai putin decat modeste,l..a neglijat,copilul este malnutrit si vorbeste greu din lipsa de comunicare si socializare,mama nu are job si nici nu vrea sa munceasca,banii primiti de la mine fiind folositi in interesul ei personal,probat fiind.Am depus ordonanta presedintiala,s..au audiat martori,hartie de la psiholog s..a audiat copilul de 6 ani care nefiind obisnuit sa fie cu oameni in jur,lipsindu..l foarte mult de la gradinita,traumatizat,a amutit complet in fata judecatorului.Mentionez ca dispun de toate conditiile de crestere,educatie spatiu de locuit cu tot ce este necesar,copilul ma iubeste si este foarte atasat de mine si de familia mea,Ce ar mai fi de facut?Bun venit si mie in randul tatilor care ne iubim copiii si suferim ca nu avem nici o putere sa ii aparam de mamele abuzive,care nu au nici un fel de conditii si nici iubire suficienta sa creasca un copil dar nu il vor lasa tatalui din orgoliu ,si in cazul meu asa cum a afirmat ,,ea nu se umileste sa vina sa ia copilul in weekend.,, de la mine.Chiar ce as mai putea face?Fraza ca se urmareste binele superior al copilului in pronuntarea sentintelor nu se prea aplica,Cu tot respectul pentru mamele cu adevarat mame,exista si aventurierele care se bat cu pumnul in piept la drepturi ca..s mame,dar la indatoriri....le lasa altora.Cum nici noi tatii nu suntem perfecti dar suntem multi cei carora ne pasa de copil vrem sa ,ne implicam.....dar nu suntem acceptati de fostele,pentru ca ele au puterea iar de la noi vor doar mandatul postal cu banii.O voi lua de la capat iar ....cu plansetele si refuzul copilului sa fie dus inapoi la mama,cu weekenduri..le cand nu va avea chef sa mi..l lase,cu stresul ca nu stiu ce ma asteapta cand ma duc sa iau copilul.Oare ce ar mai fi de facut? Va multumesc!
Excluse persoanele de pe forum si din subiectul discutiei noastre, am citit recent undeva ca mai multi ,,nebuni,, sunt peste tot in viata de zi cu zi decat cei care au realizat ca au o problema si au cerut ajutorul specialistilor.Cat priveste subiectul atat de disputat al custodiei comune cu domiciliu la mama si program de vizita la tata, ei bine eu cred si sustin cu tarie ca atat timp cat mama si tata iubesc neconditionat copilul, sunt responsabili cu nevoile copilului, apeleaza la un psiholog pentru un sfat atunci cand se poticnesc intr..o problema sensibila care ar putea avea urmari in echilibrul psihic si emotional al copilului, lucrurile vor evolua normal.Cand orgoliile, ura si rautatea sunt puse mai presus de iubirea fata de copilul care este al amandorura, nu mai este normalitate.Copiii se nasc din iubire si cresc iubind si mama si tata.Copiii nu urasc.Si daca fac asta, fie ca asta vad la cei cu care sta, fie asta a fost invatati.Exceptand cazurile, putine cred la numar ale parintilor care pot fi un pericol pentru copiii lor, la restul unde sunt mari neintelegeri,mama se erijeaza in stapana sentimentelor copilului, uraste fatis tatali,copleseste copilul cu o iubire posesiva si va hartui pe oricine se va apropia de copil in afara ei.Nu ar trebui sa ne hotarasca tribunalele binele copilului nostru, va exista intotdeauna subiectivism si atunci ar trebui, repet din iubire pentru copil sa ii asiguram noi binele.Sa creasca stiind ca este iubit si de mama si de tata chiar daca ei nu mai sunt impreuna..Exceptand desigur cazurile unde doar tribunalul poate decide.Si atunci sa ne uitam la noi inainte de a arunca sagetile otravite din caracterul si purtarea noastra in altii.

proastasatului a scris:

Deja a ajuns sa se prinda lumea cine are nevoie la psihiatru si unde e diagnosticul. Ma uit la subiectele deschise, dar si la cele la care posteaza si vad unul si acelasi lucru "programul de vizitare". In sculare si in culcare aceiasi poveste, aceleasi sustineri, aceleasi lozinci, aceleasi "sfaturi", si mai ales acelasi deznodamant: tatal si copilul nu sunt lasati. Doamne fereste!

Bine zis domnule When! Nu ar trebui sa fie parinti buni si parinti rai....doar PARINTI IUBITORI. Ce te faci cand o mama isi lasa copilul de izbeliste si pleaca cu diversi iubiti de ocazie ,dar refuza complet legatura tatalui cu copilul,nu o impresioneaza nici lacrimile si nici rugamintile micutului ca vrea la tata.......care il iubeste si ii ofera tot ce isi doreste dar mai presus de orice o iubire imensa? Parintii divorteaza si se pot uri daca asta simt....dar daca isi iubesc copilul vor trece peste orgolii de dragul lui. Copilul trebuie sa creasca stiind de ambii parinti.SI SA FIE ATAT DE IUBIT INCAT SA SE INTREACA AMBII IN A..L CRESTE FERICIT.
Domnule tifa nu mai baga toti tatii in aceiasi oala....sunt o multime de tati care isi iubesc enorm copiii.se judeca prin instante cu morile de vant sa obtina custodie cu domiciliul la ei pentru ca asa zise unele mamicute se trezesc ca nu mai vor maritate si sa fie gospodine ci vor.......afara ,libere ..pe bani multi,lasa copilasul la parinti,multi din ei prin sate uitate de lume,si se bat cu pumnul in piept ca ele sunt regina mama care are toate drepturile asupra copilului,ca legea oricum ar fi tot ei tot lor le da copilul.Copilul iubeste si pe tata si pe mama,deopotriva egal si dezinteresat in sufletelul lui.....dar oare cat de mult il iubeste mama pentru a se sacrifica si a pune fericirea copilului mai presus de orgoliile ei ura ei???Parintii divorteaza dar nu trebuie sa divorteze si de copil.Acel copil trebuie sa vada iubire in jurul lui.O spun pentru ca traiesc drama parintelui tinut departe de copilul lui,copil care sufera enorm fiind foarte atasat de tata si de rudele materne.Care sunt si cele care ii pot oferi dragoste neconditionata,viitor sigur si stabil dar care se lovesc de rautatea unei mame abuzive,care doar pentru ca ea e mama condamna copilul la multa nefericire,lipsuri si conditii precare pentru cresterea si dezvoltarea lui.Si sa nu spuneti ca trebuie sa mergem in instanta....sa dovedim....am facut tot ce se putea face.....dar am luptat cu morile de vant.Bietii copii.....ei sufera si platesc poate cu trauma pe viata.
Ce sanse are tatal sa obtina domiciliul minorului la el ?..Divort pronuntat,domiciliul la mama,acum pe ordonanata presedentiala cu doua termene avute cu martori si amanat pentru a fi audiat minorul,mentionez ca mama vrea minorul din razbunare,l..a parasit deja de doua ori plecand cu diversi iubiti lasandu..l la bunici si rude,nu are locuinta,nici loc de munca si nici nu cauta pentru ca vrea sa plece in strainatate,acesta a fost si motivul parasirii domiciliului,si doreste ca instanta sa dispuna domiclliu si ingrijire la bunicii materni.,intr..o casa cu doua camarute la 5 persoane,departe de scoala.Eu dispun de conditii foarte bune pentru cresterea minorului,casa,salariu decent scoala moderna la 5 minute de casa.Minorul este foarte atasat de mine si familia mea si isi doreste sa stea la noi.Toate acestea le..am probat in instanta dar totusi deciziile se iau greu si mama se foloseste de minciuni si dreptul de mama de a nu ma lasa sa imi vad copilul desi vede ca sufera ca este tinut departe de mine.Cu tot ceea ce s..a intamplat pana acum,cel mai afecat si traumatizat este copilul,o multime poate hotari pentru el dar din pacate nu si ce este in interesul si binele lui, condamnat deja la un standard de viata scazut,educat de bunici depasiti de timpuri intr..un loc uitat de civilizatie.Ce as mai putea face ca acest copil sa aiba locul pe care il merita ?