avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate dserban

Activitate dserban

Va multumesc pentru interesul acordat subiectului.

Vatamarea suferita a fost de lovituri si blocari de deplasare din partea persoanei care m-a oprit in mod intentionat ca sa imi opreasca deplasarea catre institutie, in mai multe randuri, pana la intrarea in cladire. Scopul sau a fost sa ma blocheze pentru ca filmam o alta persoana care intra in acea cladire, inclusiv mi-a lovit telefonul cu care filmam. Este vorba de o institutie publica, era in timpul programului de lucru, iar persoana care m-a agresat nu este din forte de ordine sau garda de corp, ci simpla persoana care insotea persoana filmata de mine, nu exercita niciun serviciu public. Le cunosteam pe ambele persoane dinainte.

M-ati intrebat de mobil, dar la ce va referiti? Nu inteleg termenul.

Va rog sa imi spuneti daca au trecut peste 3 luni de la acel moment, macar pentru lipsire de libertate ii pot face sesizare? Se urmareste din oficiu?


trandafir2 a scris:

Pentru a va oferi un raspuns trebuie sa evaluam continutul constitutiv concret al infractiunii de Lipsirea de libertate, sens in care va rugam sa ne spuneti care este vatamarea pe care ati suferit-o si care este mobilul, dar mai ales scopul pentru care a actionat persoana care v-a agresat pe dvs. In plus, sa ne spuneti daca va cunosteati inainte cu persoana respectiva, si daca persoana exercita un serviciu de interes public, dar si, daca ora la care dvs doreati sa patrundeti in cladire era in timpul programului de lucru al institutiei sau in afara programului de lucru ori daca accesul in cladire era restrictionat din diferite considerente legale. Trebuie stabilita in mod concret situatia de fapt, precum si imprejurarile in care s-ar fi savarsit presupusa fapta. Spre exemplu, daca persoana care v-a restrictionat accesul facea parte din fortele de ordine publica sau de mentinere a pacii, atunci, in speta, exista asa numitele cauze justificative, posibil sub forma cauzei reglementata de art 21 cod penal, exercitarea unui drept sau indeplinirea unei obligatii, sens in care este inlaturat caracterul penal al faptei comise.

O persoana fizica care nu dorea ca eu sa ma deplasez in acea directie, in acea cladire. Ma intereseaza daca blocarile repetate, prin agresiuni, se incadreaza la lipsire de libertate in mod ilegal, va rog. Pentru ca nu mi-a lasat libertatea sa ma deplasez cum am dorit eu, cand am dorit eu, agresandu-ma.
Buna ziua, o persoana mi-a blocat intrarea intr-o institutie publica, izbindu-ma, lovindu-ma si punandu-se in dreptul portii si apoi al usii ca sa nu pot intra. Se poate incadra la lipsire de libertate in mod ilegal, intrucat nu m-a lasat sa ma deplasez liber unde doream? Trebuie plangere prealabila in termen de 3 luni sau se urmareste din oficiu infractiunea, chiar daca se depaseste termenul?
Va multumesc din suflet pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua,

Puteti sa ma informati asupra modului de calcul a dobanzii legale? Este reglementata de vreo lege? Acest cuantum al dobanzii trebuie sa fie mentionat sau un grafic al dobanzii de la introducerea actiunii in instanta de catre reclamant?

Multumesc!

Pentru actiunea in instanta pe obligatia de a face, exista un termen anume pentru introducerea actiunii?
De exemplu, de la data la care trebuia realizata obligatia sau de la data la care s-a luat cunostinta de acest lucru?
Buna ziua,
Doresc sa initiez o actiune in instanta pentru garantia impotriva evictiunii in contextul dreptului la proprietate tulburat, care a putut fi folosit doar partial din cauza vanzatorului.
Pot cere in baza garantiei impotriva evictiunii obligarea vanzatorului la reparatiile imobilului catre cumparator, fara rezolutiunea contractului? Sau sa fac eu cumparatorul reparatiile si acesta sa fie obligat sa plateasca?
Sau trebuie in aceeasi actiune sa formulez si obligatia de a face, pe langa garantia impotriva evictiunii?
Buna ziua!

Persoana care mi-a vandut un apartament a falsificat alaturi de cei de la OCPI releveul apartamentului (schita cadastrala), am practic o suprafata mai mica in realitate decat cea inscrisa in contractul de vanzare-cumparare.

Este potrivita actiune in accesiune reala imobiliara? Pot formula si pentru raspunderea civila delictuala in cadrul aceleiasi actiuni? Sunt avantaje?

Pot cere daune materiale si morale? Materiale pentru a aduce suprafata la totalul stipulat in contract si morale pentru ca mi-a prezentat o situatie falsa pentru a semna contractul? OCPI semnand releveul apartamentului este la fel de vinovat, se poate cere executarea acestuia in urma deciziei instantei?

Multumesc!
Buna ziua!

Exista un ordin al procurorului general care reglementeaza audientele al prim-procurori de Parchete? Dar in ceea ce priveste DIICOT si DNA?
Exprimarea aceasta cu „sa fiti sanatos” indica perfect motivul pentru care nu vreau sa risc sa platesc un avocat „competent”, cu limbaj adecvat si deontologie profesionala ridicata. La intrebarea mea, doresc doar raspunsuri contructive, printre care nu se afla si ironiile care nu fac cinste profesiei de avocat. Daca tu iti faci rost de clienti prin a le provoca teama de insucces pe cont propriu, comenteaza la alte intrebari, pentru ca raspunsurile tale sunt nule pentru mine si oricum nu ai nicio sansa sa fii tu cel angajat. Succes la a obtine vreun client cu acest caracter ce lasa de dorit.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sa fiti sănătos atunci și sa va "apărați singur cu succes.Dupa ce o sa pierdeți 3-4 ani pe la poliție daca mergeți în penal sau în civil o sa va anuleze judecătorul acțiunea în procedura de regularizare poate atunci o sa gânditi altfel.



dserban a scris:

De multe ori, mai bine incerci sa iti faci singur un implant stomatologic decat sa platesti un avocat incompetent care sa iti ia banii si sa nu ridice un deget.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca vreti sa faceti dvs acțiunea după" ureche" sansele sunt mici,nu merge cu modele copiate și articole interpretate .Acest gen de speta trebuie discutat cu un av ,care tb sa va reprezinte pe parcursul procesului,pe lângă motivarea în fapt și în drept este nevoie de un probatoriu complex,expertiza medico-legal,opinii obținute de la alți specialiști etc. Pt sumele solicitate ca daune morale va trebui să achitați taxă de timbru la valoare ,deci trebuie atentie pt a nu arunca banii în cazul unui insucces.Initiativa de a va reprezenta singur are șanse identice cu incercarea de a va face singur un implant stomatologic.Succes.






Este vorba de interventii gresite la mai multi dinti care au necesitat interventii suplimentare si dureri prelungite din cauza interventiilor initiale gresite, precum si stricarea lucrarilor dentare care erau corecte doar pentru a obtine bani.

Aurel Fleancu a scris:

Puteti descrie exact ce intelegeti prin stricarea lucrarii dentare?