Am și eu o întrebare iar dacă m-ati ajuta cu un răspuns v-as fi recunoscătoare. Tatăl meu, in tinerețe a fost consilier local, în același timp,a fost și vanzator la cooperativa din sat.Intrebarea mea este: pentru anii cat a fost consilier local se da vechime? Sau se da doar pentru funcția de vanzator, deoarece sa suprapun cele doua funcții ?
Bună ziua,ce se intampla cu titlul de proprietate dupa succesiune,mai este valabil daca bunurile s-au împărțit?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Bună ziua,recent am vandut o mașină la care aveam asigurare la Euroins valabila pana la 02.02.2024.Imi pot recupera banii pe lunile ramase în baza contractului de vânzare-cumpărare? Nu am nici o copie a asigurării.
Va mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!
Se mai poate ataca o astfel de hotărâre?
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: În baza art. 480 alin.1 C.pr.civ. respinge, ca nefondat apelul declarat de apelantul-reclamant .......... împotriva sentinţei civile nr. 3189/30.06.2022 pronunţată de Judecătoria .........., în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi ............... Definitivă.
Va mulțumesc!
Bună ziua,am și eu o întrebare, pe numele soacrei mele și al fratelui ei exista un titlu de mostenitor, fratele ei a murit,iar nepoții au deschis succesiune în urma lui,soacra a renunțat la casa în care a copilărit în favoarea lor(ea având propria casa cu socrul meu) și a mai rămas doua terenuri pe care le vor împărți pe jumatate,întrebarea mea este,poate mama soacra sa ii facă acte direct fiului ei sau trebuie sa facă intai partajul și pe urma actele de donație.
Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Bună ziua,bunicul meu a avut cu prima sotie doi copii,iar cu bunica mea cu care a și fost căsătorit legal,inca doi,el a murit în 2000 iar bunica în 2004.Nu s-a făcut succesiune după el și nici după bunica.Intrebarea mea este,dacă facem acum succesiunea,se împarte totul în mod egal la toți patru,sau tata și mătușa au cota mai mare ca o moștenește și pe bunica?
Va mulțumesc anticipat,pentru eventualele răspunsuri!
Bună ziua,am și o problema iar dacă m-ati ajuta cu un răspuns v-as fi recunoscătoare.Bunicul a avut doi copii cu bunica,pe tatăl meu și pe matusa,În anul 1973 bunicul impreuna cu bunica au cumpărat o casa (actele făcându-se de mana, in care figurau amândoi) În anul 1994 bunicul a divorțat de bunica și s-a mutat înapoi în casa bătrâneasca, bunica rămânând sa locuiască cu noi in casa cumparata de cei doi.In anul 1995 bunicul s-a dus la primarie cu tata și i-a facut acte pe casa cumparata,ulterior emitandu-se un act de proprietate pe numele tatălui meu iar acum de curând a întrat și în posesia extrasului de carte funciara în care este trecut el și mama mea.Bunicul a murit în anul 2000 iar bunica în 2004. De câteva zile mătușa mea ne amenință că ne da în judecata ca are și ea dreptul la casa în care locuiesc părinții mei ( ea locuind in momentul de fata în casa bătrâneasca) .Are vreo șansă de câștig ținând cont ca părinții mei trăiesc de atâția ani în aceea casa (tata de 50 de ani,iar mama de 39 de ani) și ca au acte pe ea?
Va mulțumesc mult, pentru eventualele răspunsuri!
Bună seara,în timpul procesului civil pentru o proprietate pot fora un put,ținând cont ca nu avem apa curenta.Prima parte a procesului am castigat-o dar reclamantul a făcut apel si nu știm cât o sa se mai lungească procesul,iar noi avem mare nevoie de apa .
Buna ziua, băiatul meu s-a înscris la seral imediat cum a terminat școala profesionala adică iulie 2021.Intrebarea mea este:mai poate beneficia de alocație chiar dacă el a împlinit 18 ani în decembrie?
El are ore zilnic de la ora 16 la 20 seara.
Mulțumesc frumos!
Pe concediul medical aferent lunii ianuarie
Cornel Vasile a scris:
1. În situaţia în care incapacitatea temporară de muncă a survenit în timpul efectuării concediului de odihnă anual, acesta se întrerupe, urmând ca salariatul să efectueze restul zilelor de concediu după ce a încetat situaţia de incapacitate temporară de muncă, de maternitate, de risc maternal ori cea de îngrijire a copilului bolnav, iar când nu este posibil urmează ca zilele neefectuate să fie reprogramate .
2. Sa primiti banii pentru concediu medical sau CO?