avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Stefan

Activitate Mihaela Stefan

Discuție Partaj
Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu daca Instanta va decide la partaj sa impartim apartamentul in mod egal, sau imi va acorda mie o parte mai mare, avand in vedere ca trebuie sa le asigur copiilor o locuinta. Si as mai dori sa stiu daca sunt obligata si eu la plata taxei de 3% din valoarea imobilului, avand in vedere ca sotul meu va initia procedura de partaj.
Ma intereseaza sa se ia in considerare faptul ca paratul castiga mult mai mult decat declara, salariul lui este de aprox. 3000 de lei. Asta vroiam sa subliniez si sa aduc in atentia judecatorului. Acel act notarial exista, cardul de credit la fel, deci e clar ca nu ar avea de unde sa plateasca toate acestea.
La stabilirea unei pensii alimentare se ia in considerare si faptul ca paratul plateste o rata de 600 de lei pentru o casa, avand semnat un angajament notarial in acest sens si mai are si un card de credit de 6000 de lei ? Asta in conditiile in care a adus adeverinta cu salariul minim pe economie, adica aprox. 1160 lei.
Sotul meu s-a separat de noi plecand de acasa, si a dat pierdute sau furate actele masinii pe care o detinem impreuna, in Monitorul Oficial. Acest lucru este total fals, actele si cheile masinii ramanand acasa, la domiciliul conjugal. Ulterior, a comandat un alt rand de chei cu care a venit si a luat masina din fata blocului, fara sa ma anunte de acest lucru. Vreau sa stiu daca este legal ce-a facut, daca se poate considera furt si mai ales publicarea cu buna stiinta a pierderii sau furtului actelor in M.O , desi este o minciuna.
Exact acest lucru ma intereseaza. Sa pot dovedi ca mi se cuvine cea mai mare parte din acest apartament. Au trecut aprox. 16 ani de atunci, si bineinteles ca sotul meu nu mai recunoaste acum acest lucru. Dar, asa cum am zis, exista semnaturile tuturor celor implicati in aceasta tranzactie, semnaturi ce pot fi dovedite a fi originale de catre un specialist. Nu este o "facatura" asa cum zice sotul meu acum.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Problema dnei nu era restituirea sau nu a sumei imprumutate ci incercarea de a dovedi contributia mai mare sau exclusiva la dobandirea bunurilor ce compun masa partajabila.

La achizitia apartamentului pe care il detin impreuna cu sotul meu, au contribuit in mare parte parintii mei cu suma de 5000 de dolari USD, iar suma totala de achizitie a apartamentului a fost de 6000 de dolari USD. Diferenta de 1000 de dolari USD, au reprezentat economiile noastre de familie. Tatal meu a scris o chitanta de mana, in care specifica faptul ca ne imprumuta pentru o perioada de 1 an, suma de 5000 de dolari USD, iar in cazul in care nu-i vom putea rambursa acesti bani, devine proprietarul apartamentului achizitionat. Acesti bani nu au fost rambursati niciodata. Chitanta a fost semnata de mine, sotul meu si de vanzatorii apartamentului cumparat, in calitate de martori. Sunt trecute si seriile buletinelor de identitate de la acea vreme. As vrea sa stiu daca acesta chitanta are valoare juridica si daca in cazul unui partaj, imi poate asigura o cota mai mare din valoarea apartamentului.
Sotul meu s-a separat de noi plecand de acasa, si a dat pierdute sau furate actele masinii pe care o detinem impreuna, in Monitorul Oficial. Acest lucru este total fals, actele si cheile masinii ramanand acasa, la domiciliul conjugal. Ulterior, a comandat un alt rand de chei cu care a venit si a luat masina din fata blocului, fara sa ma anunte de acest lucru. Vreau sa stiu daca este legal ce-a facut, mai ales publicarea cu buna stiinta a pierderii sau furtului actelor in M.O , desi este o minciuna.
Discuție PARTAJ
Eu si sotul meu detinem impreuna un apartament cu doua camere si o masina. In cazul unui divort, instanta poate decide sa impartim totul egal sau pot ramane eu cu copiii in casa? Multumesc , astept raspuns!
Buna ziua! Sotul meu ne-a parasit acum 4 luni pentru o alta femeie, fara sa ne mai ajute financiar. Mentionez ca avem impreuna doi copii: un copil minor si unul major, dar care este student in primul an la facultate. Eu suport toate cheltuielile legate de intretinerea gospodariei si a copiilor, dar imi este foarte greu cu un salariu minim pe economie. El nu vrea sa divorteze, iar eu nu-mi permit acest lux. Ce pot face totusi, ca sa-l determin sa plateasca pensie alimentara?