avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate cosminculea

Activitate cosminculea

In anul 2010 eram angajat in sistemul bugetar.

Au fost micsorate drepturile salariale conform legislatiei din acea perioada.

Institutia unde lucram a atacat in instanta Decizia prin care s-au micsorat drepturile salariale si a castigat procesul contra Curtii de Conturi.

Aceasta saptamana am fost sunat de o angajata a acestei institutii si mi s-a comunicat ca trebuie sa restitui drepturile salariale care au fost in litigiu in anul 2010.

Nu mai sunt angajat in acea institutie din anul 2011.

Este legala aceasta cerinta ?

Se pot cere inapoi drepturi restituite in instanta ?

Multumesc pentru raspuns.

O zi buna !
Răspuns la discuția Infiintari firme offshore
Va multumesc frumos pentru amabilitate,
O sa ma informez si eu la randul meu si o sa decid unde si cum imi voi face offshore-ul.
Va doresc toate cele bune tuturor celor care urmaresc acest subiect si sarbatori fericite.
Răspuns la discuția Infiintari firme offshore
Faptul ca trebuie infiintata offshore-ul in paradisul fiscal e de inteles...
Intrebarile mele se refereau la niste societati care se ocupa de infiintari offshore sau de niste detalii in legatura cu activitatea lor.
Stiu cam ce sume minime se vehiculeaza pentru infiitarea unui offshore, dar numai ca titlu informativ.
Oricum decat sa platesti taxe aiurea care nu ajung decat la campanii electorale sau la alte afaceri dubioase ale unor protejati politic, preferi sa dai si 2.000 de E sa iti deschizi o firma care o sa iti aduca DOAR profit.
Oricum, multumesc pentru raspuns.
Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore.
De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si cam care sunt cotele de impozit din paradisul fiscal.
Durata infiintarii unei firme offshore si timpul de functionare maxim a unei astfel de societati.
Va multumesc pentru amabilitate si astept un raspuns urgent de la cineva care a lucrat cu asa ceva sau care se ocupa de infiintari de offshore.
In cadrul societatii unde activez, in departamentul de paza activeaza un pensionar de un an de zile, in luna iunie insa, directorii nu mai au resursele financiare pentru ca el sa isi continue activitatea in cadrul societatii noastre
Intrebarea acestuia a fost urmatoarea:
1) Daca am stagiul de cotizare de un an de zile la aceeasi societate, ce cuantum are acesta?
2) Din ce acte este format dosarul de somaj si in cate zile de la inregistrarea acestuia se primesc efectiv banii?
3) Cate luni primesc indemnizatia de somaj?
4)Pentru a primi indemnizatia de somaj, trebuie sa ma prezint in fiecare luna pentru viza la sediul AJOFM?
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru amabilitatea de a ma ajuta in aceasta problema.
Cosmin Culea




In cadrul unei firme in care activez, am intampinat urmatoarea problema:
1) Am fost angajat de o anumita d-ra secretara care indeplineste si functia de asistent manager;
2)Dupa o perioada am observat k trebuie sa facem teren numai noi doi si k de mici aluzii si de la o cafea bauta in timpul programului, a inceput sa-mi acorde o atentie are mi se pare exagerata(atingeri de mana si ciupituri de fund din partea ei)
3)Am avut un dosar cu o infatisare la instanta, dupa care d-ra secretara s-a invitat la mine acasa, eu am refuzat-o pe motivul ca e un prieten la mine in vizita si nu pot sa-l deranjez;
4)Am observat ca de saptamana trecuta imi acorda in fiecare moment al zilei acelasi tratament si mai mult de atat stabileste ea intalniri cu mine dupa si in timpul programului;
5)Postura mea e dificila intrucat sunt logodit si intentionez nu mai fiu burlac(d-ra secretara o cunoaste pe logodnica mea si sunt amice)
Intrebarea este daca d-ra secretara dupa atatea refuzuri ar putea sa ma concedieze pentru ca nu am raspuns afirmativ niciodata la nicio cerere de a ei in afara de cele strict legate de indeplinirea sarcinilor de serviciu?
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru amabilitatea de a ma ajuta in problema aceasta.
Nu mai sunt angajat la aceasta societate, vroiam doar sa incerc "sa-mi fac dreptate" si sa incerc sa demonstrez conducerii societatii ca modul cum se comporta cu angajatii e abuziv si inacceptabil, pentru ca nu sunt primul si in mod sigur nici ultimul angajat care a patit sau va pati ceva similar.
Momentan sunt angajat al altei societati concurente... ca o ironie.
Va multumesc anticipat,
Cosmin Culea
In cadrul unei societati comerciale in cadrul careia am activat, am intampinat urmatoarele probleme:
1)La interviul pe care l-am sustinut, mi s-a promis ca mi se va prelungi contractul de munca incheiat pe o perioada determinata;
2) La scurt timp dupa aceasta am fost angajat pe o perioada determinata de 3 luni;
3) Mi s-au dat sarcini despre care nu discutasem la interviu (fiecare angajat acestei societati,de la director economic la femeie de servici trebuia sa stearga utilajele de alimentatie publica pe care societatea le comercializa);
4)Nu am mai fost chemat la serviciu sambata si implicit salariul pe care il negociasem s-a micsorat, mi s-au sustras din birou regulamentul de ordine interioara al societatii, mi s-a dat avertisment scris pentru ca l-am "ratacit"(a aparut instantaneu in momentul in care am semnat avertismentul scris);
5)In cele din urma nu mi s-a prelungit contractul de munca pe perioada nedeterminata desi am terminat de fiecare data lucrarile care mi se cereau zilnic incluzand rapoarte de activitate;
Unde pot face plangere impotriva comportamentului "anti-salariat" si impotriva deciziei conducerii societatii de a nu-mi prelungi contractul in afara de I.T.M.?
Va multumesc anticipat,
Cosmin Culea
Va multumesc frumos d-le avocat George!
Dilema asta o aveam de doua zile si acum am inteles ca interpretarea pe care am dat-o textului este corecta!
De asemenea multumesc tututuror care au postat pe forum la subiectul deschis de mine.
Va urez un weekend placut si toate cele bune!
Va multumesc in legatura cu "valoarea prag" pentru care se poate depune cererea pentru deschiderea procedurii insolventei.
Insa cu intreruperea prescriptiei nu sunt de acord, poate ma ajutati tot Dvs. si in problema asta.
Anume in Decretul 167/1958 la Art. 16 sunt prevazute cazurile intreruperii prescriptiei cu mentiunea ca: "Prescriptia nu este intrerupta, daca s-a pronuntat incetarea procesului, daca cererea de chemare in judecata sau executare a fost respinsa, anulata sau daca s-a perimat, ori daca cel care a facut-o a renuntat la ea."
Acestea fiind spuse, nu sunt de acord cu opinia Dvs. si va rog sa analizati si ultima conditie prevazuta la Art. 16 din Decretul 167/1958,
Va multumesc