avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Activitate Roty87

Activitate Roty87

Buna seara,

Stie cineva de ce nu imi pot recunoaște fetița in Belgia eu avand dubla nationalitate română-belgiană fara ca concubina mea sa se duca in România la ultimul domiciliu de reședință sa ceara de la Primărie un "atest" CA NU FIGUREAZĂ IN REGISTRUL INSTITUȚIEI CA FIIND CĂSĂTORITĂ TRADUSĂ IN NL SI APOSTILĂ?!

Am fost la Primarie aici in Belgia si pentru ca nu suntem casatoriti legal eu nu imi pot recunoaște propriul copil fara ca ea sa aduca acesta adeverinta ca nu este căsătorită deoarece in caz de ar fi căsătorită chiar daca nu este tatal biologic real al copilului sotul actual este tatal copilul automat(bine ca nu este).

Nu pot sa inteleg cum eu ca tata nu imi pot recunoaște copilul fără aceea adeverința ca concubina nu este căsătorită plus tradusa in NL si apostila si cred ca mai trebui (nu stiu sigur) si un alt certificat de naștere deorece ea este nascuta in 1988 si este tip vechi cu Republica Socialistă România,le-am si zis daca statul belgian are dubii ca pot face testul ADN si nu au vrut....
Va salut,

Este legală parcarea mașinilor in fata geamurilor apartamentului meu daca aceasta imi blochează lumina zilei?
În contractul încheiat este specificat ca detin si o cota parte in afara proprietății unde sunt geamurile dar nu stiu sigur daca se întinde chiar atat pe cum parchează mașinile!

Va multumesc .
Daca spalarea de bani au provenit din vânzarea drogurilor bănuiesc ca nu ai nici o șansă ca" informator" in agentia anti drog,daca nu au provenit va trebuii sa te lamureasca altcineva! :))))
Răspuns la discuția Custodie copil
Daca intradevar iubeai aceasta persoana care ti-a daruit si un copil intre timp erai alaturi de el si il ajutai, il intelegeai ca trece printr-o mare problema ca sunt absolut sigur ca lui nu i-a facut placere sa iti fure lucrurile din casa,a facut-o pentru ca dependenta de droguri este o boala,avea dureri,chinuri si nu s-a putut abtine,oricine poate cade in aceasta capcana a drogurilor daca nu ai minime cunostinte si daca ai facut-o odata numai numai poti scapa de dependenta,chiar si cei care s-au lasat de droguri le va ramane dependenta psihica toata viata,pentru un consumator de droguri dupa un timp el numai simte acea euforie ca la inceput,are nevoia de acea urmatoarea doza mereu ca sa scape de raul si chinurile prin care trece . Tu fiind sotia lui aveai un rol extrem de important in viata lui si trebuia sa ii oferi sustinerea ta,sa il sprijini moral si sa il ajuti sa treaca peste acele momente ingrozitoare prntru el ,sa ìi fi alaturi si sa il convingi sa mearga la dezintoxicare,nu sa ìl parasesti,el deja se simte respins si discriminat de catre societate si tu parasind-ul cand avea nevoie de intelegerea si sustinerea ta i-ai confirmat exact ceea ce simte el in sinea lui,ca nu are pentru pentru ce sa mai traisaca, ca are dreptate ca cei ce il critica si il discrimineaza si ca locul lui nu este in societate si l-ai impins si mai rau catre droguri cand ai ales sa il parasesti si mai ales cand erai gravida. Normal ca nu vezi nici un leu cand el fura orice din casa sau de pe unde poate sa isi poata procura urmatoarea doza pentru ca nu se poate abtine si ii este foarte rau,aceste persoane trebuiesc tratate ca un oricare pacient ,ca este o boala aceasta dependenta,asa cum fac tarile civilizate de reusec cu sprijnul si intelegerea familei care este extrem de importanta, peste 80 la suta conteaza sprijinul sotiei,familiei si restul medicamentele din studiile facute pe pacientii care au reusit sa se lase de droguri.
Tu ca si sotia lui aveai obligatia sa il sustii moral,sa ii fi alaturi si sa fi nascut copilasul alaturi de el daca il iubeai,el daca vedea copilul si realiza ca este tata si va trebuii sa aibe o mare responsbilitate pentru copil si familia lui mergea sa ceara ajutor de speciliatate si urma tratament sa se lase de droguri. Tu dupa ce ca l-ai parasit si l-ai aruncat si mai rau "in ghearele mortii" mai ai si pretenții ca nu ai vazut un leu de la el cand sti si esti conștientă că dacă ajunse-se sa fure din casa el ce bani face se duce sa isi procure următoarea doză,repet,ca sa nu îi mai fie rau!

P.S Daca sunt greseli gramaticale te rog sa ma scuzi,nu am studiat la scoala in limba romana fiind plecat de la 9 ani din țară!
Buna ziua,

Ma poate ajuta si indruma si pe mine cineva ce pot face in legutura cu cu umflarea, "furtul" banilor la întreținere?
Locuiesc într-un apartament de 2 camere la demisol in judetul Ilfov si nu locuiesc permanent acolo ,locuiesc in Belgia dar totusi pe ultimele 3 luni am de plata 400 de lei ,nu am consumat curent,nu am facut mizerie ,nu folosesc liftul s.a.m.d. Am fost de 2 ori acolo anul acesta si am stat odata 7 zile si o data 3 zile si ultima data era ars si becul pe palier.
Tot timpul se gaseste cate ceva ,proiect dupa proiect de facut ,se intalnesc cativa de ai lor la sedinte si niciodata nu are cvorumul necesar de 50 plus 1 propritari sa pot lua decizii de mare anvergura! Ultima data acum aproape 2 ani am platit fond pentru imprejmuirea totala cu gard a complexului si ne-am ales cu o bariera si 3-4 indicatoare de circulație(normal trebuiesc 4 daca tot nu ne-am ales cu ce am platit ,gard,ca sunt 2 cai de acces,2 la un capat si 2 la celelalt),oricum nu puteau si nu se poate imrejmuirea totala deoarece nu primesc autorizatie ca nu au loc nici asa pompierii si ar izola blocurile vecine care au acelasi drum de acces ,ei zic ca banii sunt in cont...
Acum vor sa faca un proiect care costa cel putin 30.000 de euro pentru ca niste vecini de la etajele 3-4 nu au presiune la apa ,eu la demisol nu am nici o problema! Din nou
s-au reconvocat sedintele si nu au fost prezenti 50+1 din proprietari.
Luna de luna ei (administrația) baga la intretinere plata de materiale,ce materiale ei stiu,parca luna de luna cumpara maturi,lopeti, sare pentru desapezit etc si nu prezinta niciodata bonurile fiscale sau facturile cu ce plati se fac si ce avem de plata sau ce fac cu penalizările care le iau daca intarzii cu plata intretinerii .Avem un grup al locatarilor unde puteau prezenta bonurile fiscale si pana luna trecuta postau si fisiere cu listele de la intretinere dar acum nu mai pun listele,probabil vedeam ceva ce nu ar trebuii si cand am am intrebat-o pe doamna administrator de bonuri fiscale a zis ca nu i se pare de bun simț sa posteze/prezinte bonuri fiscale...Stiu ca o persoana se plătește obligatoriu dar normal este 40-50 de lei maxim pe luna fara sa consumi curent pe scara,electricitate ,cu centrala proprie s.a.m.d! Acum chiar daca nu am probleme eu cu apa la demisol mi-au bagat.o rata de 100 de lei pe luna ca trebui strânsi 30.000 de euro pt. lucrarea care o fac cei de la apa nova. Mereu fac fonduri peste fonduri,fond gard,fond pomi,fond flori etc si nici macar nu le fac pana la capat,ori din incompetenta ori intentionat si se fura,cum s-a intamplat si cu gardul,trebuia imprejmuit tot complexul dar au facut o mica bucățică si cum am zis si mai sus o bariera in 2 ani!
Va rog frumos daca este cineva care ma poate indruma ce pot face apreciez tare mult si va multumesc anticipat!
Legea romana se bate cap in cap cu cea internaționala.
Documentele de orice tip sunt propietatea statului care le-a emis si nu pot fi retinute de o autoritate alta in afara de cea care le-a emis!
In Olanda de ex ti se suspendă doar dreptul de a conduce nu si documentul a si in Belgia s.a.m.d.
Eu cred ca daca detii o copie a permisulu la tine si nu il iei pe cel original cu tine primesti o amenda pt. lipsa documentelor si atunci agentii de politie nu cred ca au incotro decat sa faca un P.V pt. supendarea dreptului de a conduce pe teritoriul României dar ramai cu documentul.
Buna ziua ,am vazut in postari anteriore ca art 190. etc ti se poate suspenda permisul strain in Romania dar legea Romana cu cea internaționala se bat cap in cap!
Documentele de orice tip.este proprietatea statului repectiv si nu pot fi retinute de nici o alta autoritate cu exceptia statului care le-a emis.
Daca mergi cu o copie a permisului (belgian de ex) si nu il ti la tine eu cred ca iti suspenda doar dreptul de a conduce pe teritoriul României cum ar fi normal,asa fac si Olanda Germania s.a
m.d,nu-i asa?