avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L

Activitate S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L

Răspuns la discuția Executare silită persoana fizica
Buna seara.
În niciun caz nu mai au dreptul legal in vederea solicitarii executarii silite.
Trimiteti o intampinare catre instanta care va judeca cazul, in care invocati prescriptia .

Art 2517 Termenul general de 3 ani | Codul Civil

Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită | Codul de Procedură CivilăArt. 706. -
(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

Cu alte cuvinte, datoria este total prescrisa conform legii si nu mai aveti vreo obligatie legala de a achita acea suma. Mare atentie deoarece instanta care va judeca cazul nu se poate sesiza din oficiu ca creanta este prescrisa ci trebuie sa trimiteti dumneavoastra o intampinare.
Desigur ! Este dreptul dumneavoastra sa formulati o astfel de plangere penala, insa eu personal nu vad rezultate. In opinia dumneavoastra poate vedeti ceva serios in astfel de site-uri, dar in ziua de azi cu toate ca e anormal sa zic ca e ceva normal, cam este ceva normal. Toti se injura, se ameninta, dar la atat se ramane, nu se si intalnesc in realitate. Si corect, o astfel de amenintare care va creaza o stare de temere in conditiile legii, se pedepseste. Nu sunt contra si nici pro unei astfel de actiuni, sunt neutru in ceea ce priveste situatia si va comunic din diverse experiente pe care le-au avut diferite cunostinte, dosare penale care au ramas fara raspuns, dosare penale clasate si in general n-au rezolvat nimic, cu probe mult mai puternice cum ar fi amenintari pe facebook cu profile reale si identificate usoara a persoanei. S-a constatat ca au fost doar niste vorbe spuse la nervi si ca nu s-au implinit amenintarile la care faceau referire in acea conversatie, in fapt, s-a renuntat la urmarirea penala, iar pe baza plangerii efectuate de catre partea considerata vatamata, instanta a mentinut decizia de clasare si renuntare la urmarire penala. In opinia oricarui om care nu cunoaste dreptul si situatia precum a-ti descris-o, considera ca foarte usor se poate ajunge la faptasi si pedepsiti conform legii. Realitatea din pacate, este foarte crunta si nu este precum ne-o imaginam.
Nu am cunostinte avansate in dreptul penal, dar am cunostinte avansate in domeniul serviciilor I.T. Faptul ca daca detinatorii ar distruge eventuale probe si ca ar putea fi recuperare este relativa. Daca ei renunta la un server sau pur si simplu sterg si se rescriu date pe HDD sau este furnizat unui alt client, pe servere se folosesc HDD tip SAS care fac imposibila recuperarea de date dupa rescriere cu alte date - de aici v-am si comunicat faptul ca este foarte greu de incriminat, iar faza cu acuzarea de distrugere probe care ar putea face obiectul unei cauze penale, la fel, este relativa.Poate exista intra-devar un astfel de ”backup” dar nici ala nu va fi valabil pentru cateva luni, intrucat se face automat de diverse programe pentru cateva zile in urma, maxim 2 saptamani, ulterior se sterg backp-urile mai vechi, aparand altele mai noi, iar daca discutam despre raid, raid-ul nu este un sistem de backup, este un sistem de siguranta a datelor care in acest moment se afla pe server (sau in orice alt moment din viitor) si asigura o garantie in cazul in care 1 HDD cedeaza, ca datele sa nu fie pierdute, pot fi preluate din raid. Puteti cauta pe internet mai multe detalii .
Nu are de unde sa stie nici politistul care ancheteaza, nici procurorul si nici judecatorul (daca s-ar ajunge pana acolo) ca probele pe care le prezentati reflecta realitatea atata timp cat toti administratorii/managerii site-ului ar declara ca sunt fictive cu scopul de a denatura realitatea. Cum v-am spus, nu ar da nimeni o ordonanta imediata de sechestrare a unui server fizic intr-o chestie de genul, iar in timpul mediu de solutionare a unui dosar intr-o cauza de genu (3+ ani), nu cred ca au servere de stocare date cu o memorie enorma, ci un simplu server, iar datele se rescriu peste altele sau se sterg automat (si aici vorbim de cateva saptamani, maxim cateva luni).
Eu v-am raspuns in conformitate cu aspectele pe care le cunosc, mai departe este dreptul dumneavoastra sa formulati o astfel de plangere penala.

Numai bine.
Buna seara,

In primul rand, cum ati spus si dumneavoastra, este un domeniu web privat si daca nu va convine ce se intampla acolo, mai bine nu intrati.
In al doilea rand, chiar daca utilizatorul foloseste o adresa ip statica(precum sustineti in prealabil - cu toate ca nu-mi dau seama cum ati ajuns sa aveti informatia asta, deoarece doar cei cu acces direct sau cu o functie pe acel chat pot vedea astfel de informatii) este foarte greu de dovedit faptul ca cineva acolo v-a amenintat. In teoria dv. este simpla, niste poze si reclamatie la politie, dar existand atatea programe A.I de refacere a unei conversatii incat aceasta apare ca fiind 100% reala, si daca administratorii site-ului ar declara ca pozele pe care le aveti sau chiar filmare, sunt editate cu scopul de a denatura realitatea, ar fi totul in zadar. O astfel de procedura, este foarte foarte complicata, ei avand acces direct la serverul web (chiar si daca vorbim despre o gazduire shared), de unde pot sterge, edita, distruge orice dovezi vor. Doar nu si credeti ca daca faceti plangere, pac vine procuroru cu mandat catre datacenter-ul care gazduieste respectivul site sa sechestreze fizic serverul pe care este gazduit .

Mai bine refuzati sa mai intrati pe astfel de site-uri si ocupati-va timpul cu ceva mai util.

Seara frumoasa.
Puteti utiliza cai extraordinare de atac .

Contestaţia în anulare | Codul de Procedură Civilă

(1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.

(2) Hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când:

1. hotărârea dată în recurs a fost pronunţată de o instanţă necompetentă absolut sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanţei şi, deşi se invocase excepţia corespunzătoare, instanţa de recurs a omis să se pronunţe asupra acesteia;

2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;

3. instanţa de recurs, respingând recursul sau admiţându-l în parte, a omis să cerceteze vreunul dintre motivele de casare invocate de recurent în termen;

4. instanţa de recurs nu s-a pronunţat asupra unuia dintre recursurile declarate în cauză.

(3) Dispoziţiile alin. (2) pct. 1, 2 şi 4 se aplică în mod corespunzător hotărârilor instanţelor de apel care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu recurs.

Condiţii de admisibilitate

Art. 504. - Puneri în aplicare (1)
(1) Contestaţia în anulare este inadmisibilă dacă motivul prevăzut la art. 503 alin. (1) putea fi invocat pe calea apelului sau a recursului.

(2) Cu toate acestea, contestaţia poate fi primită în cazul în care motivul a fost invocat prin cererea de recurs, dar instanţa l-a respins pentru că avea nevoie de verificări de fapt incompatibile cu recursul sau dacă recursul, fără vina părţii, a fost respins fără a fi cercetat în fond.

(3) O hotărâre împotriva căreia s-a exercitat contestaţia în anulare nu mai poate fi atacată de aceeaşi parte cu o nouă contestaţie în anulare, chiar dacă se invocă alte motive.

Instanţa competentă

Art. 505. -
(1) Contestaţia în anulare se introduce la instanţa a cărei hotărâre se atacă.

(2) În cazul în care se invocă motive care atrag competenţe diferite, nu operează prorogarea competenţei.

Termen de exercitare

Art. 506. -
(1) Contestaţia în anulare poate fi introdusă în termen de 15 zile de la data comunicării hotărârii, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas definitivă.

(2) Contestaţia se motivează în termenul de 15 zile prevăzut la alin. (1), sub sancţiunea nulităţii acesteia.


Alina Avila a scris:

Si in cazul in care am trimis-o gresit ce se intampla?


Este foarte probabil ca cererea sa fie anulata/respinsa.
Retrimiteti in mod corect catre judecatoria competenta in conf. cu articolul mai sus citat.
Art 340 Plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată | Codul de Procedură Penală

(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.

(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
Nu induceti oamenii in eroare pentru ca daca are codul de cutie automata in permis si conduce o masina manuala e ca si cum ar conduce fara permis si i se face dosar penal.

latka a scris:

Se poate.Nu exista sanctiune penala (deocamdata) pentru o astfel de restrictie in permis.

Buna ziua,

Da, puteti depune inscrisuri oricand .
Buna ziua,

Din pacate detalii despre caz va poate oferi doar un avocat care consulta dosarul pentru a vedea exact despre ce este vorba. Referitor la pedepse, este identic, va trebuie un avocat local (din Austria) care va poate oferi mai multe detalii.
Buna seara, se poate atat SRL cat si PFA fara sa aveti diploma de bacalaureat. Conteaza sa aveti 18 ani implinti .

Iar daca doar deschis un pfa/SRL si nu înregistrez nimic.. platesc vreo taxa ? Doar daca tin firma fara sa o închid.

Da, veti plati trimestrial un contabil care sa depuna declaratia 100 pe zero, care o sa va coste 50-100 lei - in functie de contabil, in rest alte costuri nu aveti daca firma nu are activitate .