avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L

Activitate S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ar cam trebui sa notificati asa zisa politie locala care sa vina sa constate si eventual sa ia anumite masuri impotriva lui si daca tot nu se rezolva nimic, incercati eventual cu o plangere catre garda de mediu.
Buna seara,
Daca ati cumparat pe persoana fizica, inaintati plangere catre ANPC, daca pe pj, cu proces pe instanta.
Buna seara,

Nu cunosc exact legea, insa din ce stiu eu statul roman nu are cum sa anuleze un permis emis de un alt stat. Da, va poate pune interdictie sa circulati pentru o anumita perioada de timp pe teritoriul Romaniei dar nu poate anula un act emis de un alt stat.

Le puteti face dumnevoastra fara nicio problema.
Cu mare drag.

Doar sa nu faceti greseala sa le achitati vreo suma de bani deoarece atunci se va relua termenul de prescriptie din momentul in care le-ati platit in 3 ani. Trebuie ignorati total, puteti sa le spuneti la telefon daca va suna ca datoria este prescrisa legal, insa vor continua sa va contacteze ca asa sunt ei.
Si daca pe viitor va vor da in judecata, veti fi notificata de catre instanta si veti primi formular de raspuns, pe care veti scrie ca conform art 705 din codul de procedura civila, creanta pe care v-or s-o recupereze este legal prescrisa si cererea acestora va fi respinsa.

O seara frumoasa si dumnevoastra.
Buna seara,
conform legii datoria este prescrisa, termenul de 3 ani prevazut de art 705.

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.


Refuzati sa le platiti vreo suma de bani, pur si simplu ignorati-i, si daca va vor da in judecata, printr-o intampinare, invocati prescriptia, deoarece instanta nu o poate constata din oficiu.

Numai bine.
Sunt foarte multe aspecte de care in general se tine cont. Rareori creditorul direct va initia proces si demara procedurile de recuperare. De cele mai multe ori se ajunge la firme de recuperari creante, care nu cumpara creantele imediat ce ele sunt listate, ci asteapta sa treaca un numar foarte mare de luni chiar si ani, pentru a le achizitiona la pret de nimic si aici in cele mai multe cazuri datoria este prescrisa conform legii. Insa cum spunea si Dapix, instanta nu se poate sesiza din oficiu ca cererea de valoare redusa, ordonanta de plata s.a.m.d este prescrisa, ci debitorul trebuie sa invoce aceste aspecte printr-o intampinare .

Legat de cunostinta dumneavoastra de care spuneti legat de datoria '5 ani', daca in toti acesti 5 ani el nu a realizat nicio plata catre creditor respectiv recuperatori de creante, atunci intra-devar creanta a fost prescrisa. Se poate inainta o actiune in instanta, are nevoie de un avocat si cel mai probabil isi va recupera toti banii achitati + vor fi obligati sa plateasca cheltuielile de judecata. Dar nu este ceva garantat, daca el in acesti 5 ani, odata la cateva luni le-a mai tot platit anumite sume de bani, atunci creanta nu e prescrisa, am explicat in primul raspuns cum functioneaza .

Referitor la dobanzi ca clauze abuzive, asta doar instanta va stabili daca datoria pe care o prezinta creditorul este certa sau nu, in cele mai multe cazuri unde bine inteles debitorul este aparat de un avocat cu experienta in domeniu, se respinge astfel de dobanzi solicitate.

In teorie contractul semnat este in defavoarea dumneavoastra, pentru ca cel mai probabil dobanzile de penalizare vor fi stabilite per zi de intarziere in cuantum de 82% din suma totala datorata, spre exemplu, daca astazi datorati 5200 lei, ei probabil stabilesc 5200+82%=9464 lei ulterior 9464+82%=... si va dati seama ca veti acumula o datorie de va fi greu de citit suma in lei. Angajati-va un avocat cat mai urgent privind aceasta situatie deoarece o sa va poata afecta foarte grav pe viitor daca nu veti beneficia de o aparare in cazul unui proces pe instanta.

Numai bine.
Buna seara,
Dobanda aia de 82% e mai mult decat o clauza abuziva insa... contractul e semnat de ambele parti, ceea ce inseamna ca l-ati citit, inteles si totodata ati fost de acord cu respectiva clauza privind dobanzile aplicate.
Pe de alta parte, daca nu sunteti angajat(a) si nu detineti vreun venit incasat pe vreun cont bancar si in acelasi timp nu detineti bunuri mobile/imobile pe numele dumnevoastra, n-au ce sa va faca.
Pot aplica ei ce dobanzi vor aka ce penalizari doresc, respectiv sa va dea in judecata si sa mearga la executor judecatesc ca nu vor avea ce executa si ulterior executorul judecatoresc trebuie sa incheie executarea silita daca nu are ce executa - respectiv datoria se va prescrie intr-un termen de 3 ani de zile de la data la care a fost scadenta.
Deci cu alte cuvinte, de la data la care s-a inregistrat rata ca fiind scadenta (nu termenul total care a trecut deja) se incepe prescrierea datoriei, si la implinirea termenului de 3 ani prevazut de lege, datoria va fi complet prescrisa, insa mare atentie, ca sa beneficiati de acest beneficiu, nu mai trebuie sa realizati niciun fel de plata catre ei, achitand spre exemplu maine orice suma indiferent ca e 1 leu sau 100 lei, se va relua termenul general de prescriere.

Pe de alta parte, cand va vor da in judecata, puteti solicita instantei respingerea dobanzilor de 82% solicitate ca fiind abuzive si ca sunteti de acord cu privire la debitul respectiv dobanzile legale aplicate.
Ei pot aplica ce dobanzi vor, ramane la decizia instantei daca le vor aproba aceste dobanzi sau nu.
Răspuns la discuția Se poate ataca uzufructul viager?
Buna seara,
In primul rand avand dreptul uz-f. viager intr-un imobil asta nu va face propietar, ci aveti dreptul sa folositi acel imobil insa nu aveti niciun drept de comercializare intrucat nu sunteti propietar pe acesta.
In principiu da, exista cai de atac in diverse circumstante. Dreptul de uz-f. viager va ofera dreptul sa utilizati un imobil pe perioada vietii d-voastra.
Răspuns la discuția Executare silită persoana fizica
d75531836 a scris:

Multumesc de raspuns, Am nevoie de un avocat pentru a face acea intampinare ?


Nu, intr-un proces civil va puteti reprezenta si singur. Gasiti pe internet model de a formula o intampinare, pe care o completati cu datele dumneavoastra si invocati articolele mai sus precizate de mine in care solicitati instantei sa respinga cererea de valoare redusa sau ordonanta de plata solicitata de reclamant ca fiind implinit termenul legal in care puteau sa ceara executarea silita.
Intampinarea trebuie trimisa in 2 exemplare, unul pentru instanta si altul pentru reclamant, xeroxate si semnate, trimise prin posta cu confirmare de primire sau depuse direct la judecatoria care va judeca cazul.

In cazul in care nu va pricepeti in a redacta respectiv completa intampinarea, atunci este recomandat sa apelati la cineva care are cunostinte sau e avocat.