avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate Vioreld

Activitate Vioreld

Discuție tichete masa
Buna seara. Un salariat angajat in timpul lunii, care are stipulat in contract si primirea tichetelor de masa, primeste pentru prima luna de munca tichetele, avand in vedere ca firma le achizitioneaza in ultima decada a lunii in curs pentru luna viitoare?
Discuție greva?
Buna ziua!
La firma noastra nu s-au mai platit salariile de ceva timp. Avem contract colectiv de munca si am citit ca pe perioada de valabilitate a acestuia nu putem declansa conflict colectiv de munca sau greva.
Va rog, ne puteti spune ce putem face legal in acest caz?
Va multumim!
Discuție zilieri
Buna ziua!
In legea 52 / 2011 se specifica ca zilierii pot munci maxim 90 zile intr-un interval de 12 luni. Acestea pot fi si consecutive sau trebuie sa se respecte repausul saptamanal de 48 ore ca la salariati?
In cazul zilierilor minori care pot munci maxim 6 ore /zi si 30 ore / saptamana, plata acestora se face la nivel de 8 ore / zi?
Va multumesc!
Răspuns la discuția art.68 alin.2 Codul Muncii
Multumesc! Eu credeam ca se iau in considerare si cei cararoa le-a incetat contractul cf. art. 31 (3) - notificare din partea angajatorului.
Buna ziua!
Daca o firma are datorii la bugetul statului, mai poate depune dosar pentru recuperarea sumelor aferente concediilor medicale?
Buna ziua! Cf. art.68 alin.2 Codul Muncii:
(2) La stabilirea numarului efectiv de salariati concediati colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul si acei salariati carora le-au încetat contractele individuale de munca din initiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fara legatura cu persoana salariatului, cu conditia existentei a cel putin 5 concedieri.
Care sunt articolele de incetare care intra in aceasta categorie?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Refuz aprobare concediu
Faptul ca nu se poate lipsi de mine... imi poate spune acest lucru mereu, avand in vedere ca sunt singurul salariat in compartimentul meu. Cred ca am nevoie si eu de un concediu si mai ales DREPTUL sa-l iau. Dar faptul ca pentru anul 2016 nu s-a facut inca o programare, imi da dreptul sa-mi iau 10 zile pentru acest an? :)
Răspuns la discuția Refuz aprobare concediu
Multumesc!
Daca nu fac sesizare la I.T.M. si plec in concediu, atasandu-i acest articol din Codul Muncii (146), risc sa ma ponteze nemotivat?
Buna ziua!
Avand in vedere ca nu mi-am efectuat concediul de odihna pentru anul 2015 conform programarii, zilele ramase neefectuate pentru anul trecut (si anume 10) am vrut sa le iau in aceasta perioada. Mi-am facut cerere de concediu, dar seful departamentului nu a aprobat-o. As vrea sa stiu daca acesta are o baza legala sa nu-mi aprobe aceste zile restante, pentru ca nu as vrea sa-i aduc un certificat medical, la care stiu ca nu mai are ce sa faca.
Va multumesc!
Răspuns la discuția desfacere c.i.m insolventa
Multumesc! Citisem un articol pe acest site, unde se preciza faptul case pot deface contractele de munca, doar in urma concedierii colective (se parcurg etapele concedierii colective).