avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate donigao

Activitate donigao

Buna ziua,

Doar publicarea informatiilor despre un dosar pe www.just.ro ,in lipsa citarii ( s-a citat la alta adresa si nici citarea prin publicitate nu s-a facut) se considera publicitate?
Buna ziua,

Referitor la termenul de prescriptie de 3 ani.
Oare termenul de prescriptie este intrerupt de o cerere de chemare in judecata formulata de catre un creditor daca in acea cerere s-a mentionat o adresa postala gresita a debitorului?
Situatia de fapt: debitul a fost scadent in 2016, creditoarea a chemat in judecata debitorul in termen de 3 ani, insa toate actele de procedura ale instantei s-au trimis la o alta adresa , alta decat cea a debitorului. S-a ajuns la o hotarare definitiva 2019 si la o executare silita in 2021. Practic debitorul a luat la cunostinta despre toate aceste evenimente abia in 2021.
S-a facut apel, acesta s-a admis si s-a trimis cauza la rejudecare.
Oare se poate invoca in aceste conditii exceptia prescriptiei la actiune a creditorului?

Multumesc
Răspuns la discuția calitate procesuala
Multumesc
Buna ziua,
Vreau sa chem in judecata Wizz Air pentru o taxa bagaj.
Cine are calitate procesuala pasiva in acest caz? WIZZ AIR din Budapesta, Ungaria sau WIZZ AIR HUNGARY LTD. BUDAPEST SUCURSALA OTOPENI (firma inregistrata in Romania)?

Multumesc
Buna ziua,

Ar putea fi admisibila o cerere reconventionala la o contestatie in anulare?

Multumesc
Buna ziua,

In cazul unui faliment, societatea debitoare prin administratorul special ( nu cel judiciar) are dreptul de a formula actiuni in instanta?

Multumesc

Buna ziua,

Care este interpretarea " afisare la domiciliul sau sediul contravenientului " - art. 27 din OG 2/2002?
Afisarea inseamna lipirea documentelor de usa unde isi are sediul/domiciliul contravenientul sau procedura se considera indeplinita daca agentul lasa documentele in cutia postala?

Multumesc
Buna ziua,

Care este in lumina NCPC termenul de depunere a cererii de recurs si a motivelor ( caz in care motivele se depun prin un memoriu separat)? - art. 303, alin 1 din CPC.

Multumesc
Discuție BPI
Buna ziua,

Cum se poate descarca de pe site-ul Registrului Comertului, respectiv BPI, o hotarare judecatoreasca dintr-un dosar de insolventa? Este gratuit sau nu?
Va rog daca se poate un link.

Multumesc
Răspuns la discuția Plati in numerar
Multumesc pentru raspuns, am gresit valoarea facturii a 2a, sa zicem ca ar fi 4800, dar cred ca raspunsul ar fi la fel.