avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate getastroe

Activitate getastroe

Buna ziua,
Conform hotararii judecatoresti ramasa definitiva in urma divortului,fostul sot trebuie sa imi plateasca suma de 2000 lei,reprezentand onorariu avocatial.Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru intrarea in posesie a acestei sume?

Multumesc anticipat
Discuție partaj
Buna ziua,
Am divortat in cursul acestui an ,eu si fostul sot nemaiavand nici o legatura.As dori sa stiu daca in cazul in care acesta va deschide un proces de partaj,apartamentul in care am locuit impreuna din 1986 pana in 2018,acesta fiind la inceput pe numele parintilor mei,iar dupa decesul acestora pe numele meu ,prin certificat de mostenitor,va face obiectul acestui partaj.
Multumesc anticipat
Buna ziua,
In luna iunie 2018 ,am depus la politie o plangere impotriva sotului meu care ma agresa si ma ameninta ca ma omoara.Intre timp a intervenit divortul ,care este aproape finalizat.In data de 18 octombrie 2019,am fost sunata de la sectia de politie,pentru prima data,referitor la acea plangere,la data aceea nu a luat nimeni nici o masura.Dupa 1 an si 4 luni,deoarece acea plangere nu a fost solutionata,trebuie sa aleg intre a-mi retrage plangerea sau sa se mearga in continuare cu cercetarile.Ce presupune retragerea plangerii,desi sincera sa fiu nu as face asa ceva deoarece in perioada aceea stateam pe strazi de teama,asteptand sa plece la serviciu sau sa vina copilul de la scoala ca sa pot intra in casa,
Multumesc anicipat
Răspuns la discuția schimbare carte de identitate

Adrian Dimitriu a scris:

În străinătate vă puteți descurca cu pașaportul fără probleme.

In strainatate sigur ,am pasaportul,dar faptul ca hotararea este definitiva in octombrie si eu schimb cartea de identitate peste aproximativ 2 luni,nu exista penalizari la politie?
Buna ziua,
In urma hotararii de divort,ramasa definitiva la sfarsitul lunii octombrie,trebuie sa imi schimb numele.In cat timp trebuie sa merg la politie pentru schimbarea cartii de identitate si ce se intampla daca mai aman acest lucru pentru ianuarie 2020,deoarece nu sunt in tara.
Multumesc anticipat
Buna ziua,
In urma hotararii de divort,din data de 12,02,2019,fostul sot a fost obligat la plata a 2000 lei,onorariu avocatial.Pana la aceasta data nu am primit comunicarea hotararii. La judecatorie,pe site apare data ultimei modificari 15.07.2019.Ce poate reprezenta aceasta modificare si in ce mod poate contesta fostul sot ,decizia instantei?
Multumesc anticipat
Discuție divort
Buna ziua,
In data de 12.02.2019 s-a pronuntat divortul. Pana la aceasta data,03.06.2019,inca nu am primit comunicarea hotararii.Pot verifica daca a fost trimisa comunicarea ? Am inteles ca de la primirea comunicarii, in termen de 30 zile se poate face apel,dupa care hotararea ramane definitiva.
Pot incheia un contract de intretinere cu o persoana,daca eu nu am hotararea definitiva ,in ceea ce priveste divortul?
Răspuns la discuția DIVORT
Comunicarea sentintei ,inseamna primirea acesteia la adresa de domiciliu?In cat timp se poate face comunicarea,deoarece am un copil minor si vreau ca alocatia sa o primeasca la adresa unde locuieste cu mine,in prezent ,alocatia o primeste sotul meu si am nevoie de hotarare in ceea ce priveste copilul.
Discuție DIVORT
Buna ziua,
In data de 12.02.2019 s-a pronuntat divortul,daca nu sunt de acord cu rezolutia, cand pot face contestatie si in ce conditii

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția PROCES DIVORT
Va multumesc