avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate Vladislav20

Activitate Vladislav20

Il chemati in instanta pe vecin.
Au dreptate. Fluxul de lucru al lor este asa de mare, ca este chiar imposibil sa verifice in teren toate dosarele depuse.
Va dau aici niste articole din ordinul 600/2023 care descrie care este obligatia proprietarului si care este obligatia topografului si poate intelegeti situatia mai bine.

Articolul 23
Proprietarul răspunde pentru cunoașterea, indicarea limitelor imobilului și conservarea acestora, precum și pentru punerea la dispoziția persoanei autorizate a tuturor actelor/documentelor pe care le deține cu privire la imobil.

Articolul 24
(1) Persoana autorizată răspunde pentru măsurarea imobilului indicat de proprietar, pentru corectitudinea întocmirii documentației și corespondența acesteia cu realitatea din teren și cu actele doveditoare ale dreptului de proprietate puse la dispoziție de proprietar. În cazul trasărilor, persoana autorizată răspunde pentru materializarea limitelor imobilului în concordanță cu geometria la zi a imobilului din baza de date a oficiului teritorial.
(2) Persoana autorizată este obligată să execute măsurătorile la teren. În situația prevăzută de art. 28^1 alin. (2^1) din Legea nr. 7/1996 certificarea documentațiilor întocmite de persoana autorizată se realizează potrivit dispozițiilor art. 24 și art. 58 din Regulamentul privind autorizarea și recunoașterea autorizării persoanelor fizice și juridice în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 107/2010, cu modificările și completările ulterioare.
(3) În cazul imobilelor pentru care nu se poate realiza identificarea amplasamentului și limitele acestora în conformitate cu actele de proprietate, sau situația juridică/tehnică a imobilului nu corespunde cu situația reală din teren, persoana autorizată nu întocmește documentația cadastrală.


Gelcatana a scris:

Buna ziua, imi puteti spune va rog unde trebuie sa merg dupa ce am obtinut un trren extravilan in urma unui proces cu sentinta definitiva si irevocabila? La primarie am depus toate documentele si am obtinut rol insa in extrasul CF nu a ramas doar noul proprietar. Ce etapa am omis?.Multumesc!

Depinde daca terenul pe care l-ati dobandit este deja inscris in cartea funciara si daca cartea funciara din punct de vedere tehnic este actualizata. Depinde si daca aveti la sentinta civila expertiza intocmita de un expert topograf si avizata de cartea funciara.
Cel mai probabil mai trebuie sa mergeti cu o cerere la cartea funciara, SI/SAU la un topograf autorizat pentru a va intocmi o documentatie cadastrala.
VASILE ION detine 100%(1/1) din proprietate. Sunt 2 intrari pentru ca VASILE ION a dobandit 50% (1/2) din proprietate printr-un act la o data, iar ulterior la o alta data a dobandit restul de 50% (1/2) printr-un alt act.


POPCatalin11 a scris:

Buna ziua,
Doresc obtinerea unui extras informativ de Carte Funciara pentru determinarea destinatiei unui spatiu comercial aflat la parterul unui bloc.

Nu cunosc Numarul Cadastral nici numarul de Carte Funciara al spatiului respectiv.

Spatiul se afla situat la adresa: Bd. Dacia, Nr. 2, Bl. P7 parter, Oras Mioveni, Judet. Arges.
Pe google maps cu numele: AMANET MIOVENI STAR
Număr construcție : 80011-C1

Va multumesc!


Din pacate cartea funciara nu se poate identifica (am verificat) deoarece proprietarul din CF nu este "amanet mioveni star". Sunt firme cu alta denumire sau persoane fizice. Trebuie sa ziceti niste detalii mai clare, de ex. numarul de apartament.

Puteti scoate un extras colectiv de pe epay.ancpi.ro unde este 20 de lei cu cartea funciara colectiva care are nr. cad "80011-C1".

Trebuie sa dati mai multe detalii.
Partaj si succesiune facut la notar? Ce zice partajul? Se parceleaza terenul/constructia? Sau ii revine unuia din mostenitori in totalitate tot.


Nacu Gabriela a scris:

Dacă am un teren extravilan pot construi ceva din osb. cu placă de beton fără fundație?

Legal, nu.


Buzacoconcea a scris:

Bună seara va rog ajutor juridic. Am solicitat înscrierea a doua certificate de moștenitor emise 2011 și 2014 însă OCPI respinge solicitarea. Ce pot face. Dețin cadastru și carte funciara pe terenurile din certificate


Trebuie sa atasati tot textul incheierii de respingere sa vedem ce scrie. Din detaliile date absolut nicio opinie nu se poate formula.


ELupea a scris:

Am făcut acte cu topograful când am început procesul cu suma plătită etc .Cred că e contractul de care menționați . Subliniez totuși că nu cred că e vina mea că nu știe unde să facă identificarea terenului (in care carte funciara )să-mi ceară alți bani . Mulțumesc totuși de răspuns chiar dacă așteptăm un răspuns de la cineva in domeniu care poate a mai întâlnit situația dată .

POPA GHEORGHE a scris:

Daca intocmiti un contract de prestari servicii cu clauze clare, nu mai platiti ceea ce dvs. considerati greseli ale expertului.
Orice prezentare la OCPI se plateste.



Da eu lucrez in domeniu. De obicei daca este vina mea la un dosar (5% sanse doar sa fie vina mea) nu solicit bani in plus de la beneficiar.
Daca este vina beneficiarului (de cele mai multe ori actele sunt gresite si la cartea funciara chiar si o virgula conteaza) atunci ii solicit la depunurea dosarului din nou doar taxele la cartea funciara fara a solicita bani pentru munca mea. Asta deoarece nu lucrez mai mult de 2 ore pentru refacerea dosarului.
Daca insa ajung ca dosarul sa trebuiasca sa fie refacut mai mult de o singura data, si greselile sa fie la actele proprietarului atunci sunt nevoit sa solicit o suma minimala de 500 de lei pentru refacerea dosarului. Asta in cazul cand un dosar nou la mine incepe de la 1.600 de lei in sus.

A se nota ca daca dosarul se reface si depune in termen de 30 de zile de la data comunicarii la cartea funciara, atunci cartea funciara nu solicita taxa din nou (0 lei taxa).
Si la redepunerea dosarului nu trebuie refacut tot dosarul, trebuie doar transmis cartii funciara piesa "lipsa" din cauza careia s-a luat respingere. Desigur exista mici exceptii cand esti nevoit sa refaci dosarul dar de cele mai multe ori este de ajuns doar daca se depun in completare doar actele lipsa la dosarul nou.

Acum dumneavoastra intelegeti ce doriti, fiecare firma are propriile lui reguli.

Si din cele relatate de dumneavoastra (fara a studia actele) nici noi nu putem zice daca este vina topografului sau vina dumneavoastra faptul ca a-ti primit respingere la dosar.
Asta inseama ca sunteti 100% proprietar pe teren.
50% provine din mostenirea dupa tata
50% provine din partajul succesoral (cota mamei care a renuntat in favoarea dumneavoastra).