avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate Vladislav20

Activitate Vladislav20

VASILE ION detine 100%(1/1) din proprietate. Sunt 2 intrari pentru ca VASILE ION a dobandit 50% (1/2) din proprietate printr-un act la o data, iar ulterior la o alta data a dobandit restul de 50% (1/2) printr-un alt act.


POPCatalin11 a scris:

Buna ziua,
Doresc obtinerea unui extras informativ de Carte Funciara pentru determinarea destinatiei unui spatiu comercial aflat la parterul unui bloc.

Nu cunosc Numarul Cadastral nici numarul de Carte Funciara al spatiului respectiv.

Spatiul se afla situat la adresa: Bd. Dacia, Nr. 2, Bl. P7 parter, Oras Mioveni, Judet. Arges.
Pe google maps cu numele: AMANET MIOVENI STAR
Număr construcție : 80011-C1

Va multumesc!


Din pacate cartea funciara nu se poate identifica (am verificat) deoarece proprietarul din CF nu este "amanet mioveni star". Sunt firme cu alta denumire sau persoane fizice. Trebuie sa ziceti niste detalii mai clare, de ex. numarul de apartament.

Puteti scoate un extras colectiv de pe epay.ancpi.ro unde este 20 de lei cu cartea funciara colectiva care are nr. cad "80011-C1".

Trebuie sa dati mai multe detalii.
Partaj si succesiune facut la notar? Ce zice partajul? Se parceleaza terenul/constructia? Sau ii revine unuia din mostenitori in totalitate tot.


Nacu Gabriela a scris:

Dacă am un teren extravilan pot construi ceva din osb. cu placă de beton fără fundație?

Legal, nu.


Buzacoconcea a scris:

Bună seara va rog ajutor juridic. Am solicitat înscrierea a doua certificate de moștenitor emise 2011 și 2014 însă OCPI respinge solicitarea. Ce pot face. Dețin cadastru și carte funciara pe terenurile din certificate


Trebuie sa atasati tot textul incheierii de respingere sa vedem ce scrie. Din detaliile date absolut nicio opinie nu se poate formula.


ELupea a scris:

Am făcut acte cu topograful când am început procesul cu suma plătită etc .Cred că e contractul de care menționați . Subliniez totuși că nu cred că e vina mea că nu știe unde să facă identificarea terenului (in care carte funciara )să-mi ceară alți bani . Mulțumesc totuși de răspuns chiar dacă așteptăm un răspuns de la cineva in domeniu care poate a mai întâlnit situația dată .

POPA GHEORGHE a scris:

Daca intocmiti un contract de prestari servicii cu clauze clare, nu mai platiti ceea ce dvs. considerati greseli ale expertului.
Orice prezentare la OCPI se plateste.



Da eu lucrez in domeniu. De obicei daca este vina mea la un dosar (5% sanse doar sa fie vina mea) nu solicit bani in plus de la beneficiar.
Daca este vina beneficiarului (de cele mai multe ori actele sunt gresite si la cartea funciara chiar si o virgula conteaza) atunci ii solicit la depunurea dosarului din nou doar taxele la cartea funciara fara a solicita bani pentru munca mea. Asta deoarece nu lucrez mai mult de 2 ore pentru refacerea dosarului.
Daca insa ajung ca dosarul sa trebuiasca sa fie refacut mai mult de o singura data, si greselile sa fie la actele proprietarului atunci sunt nevoit sa solicit o suma minimala de 500 de lei pentru refacerea dosarului. Asta in cazul cand un dosar nou la mine incepe de la 1.600 de lei in sus.

A se nota ca daca dosarul se reface si depune in termen de 30 de zile de la data comunicarii la cartea funciara, atunci cartea funciara nu solicita taxa din nou (0 lei taxa).
Si la redepunerea dosarului nu trebuie refacut tot dosarul, trebuie doar transmis cartii funciara piesa "lipsa" din cauza careia s-a luat respingere. Desigur exista mici exceptii cand esti nevoit sa refaci dosarul dar de cele mai multe ori este de ajuns doar daca se depun in completare doar actele lipsa la dosarul nou.

Acum dumneavoastra intelegeti ce doriti, fiecare firma are propriile lui reguli.

Si din cele relatate de dumneavoastra (fara a studia actele) nici noi nu putem zice daca este vina topografului sau vina dumneavoastra faptul ca a-ti primit respingere la dosar.
Asta inseama ca sunteti 100% proprietar pe teren.
50% provine din mostenirea dupa tata
50% provine din partajul succesoral (cota mamei care a renuntat in favoarea dumneavoastra).
Este foarte corect. Din pacate multe garaje/parcari au suprafata de 12.5 mp. Insa aceasta suprafata nu poate fi exprimata in acte, trebuie rotunjit ori in sus ori in jos.

Aceasta modalitate de calcul este necesar ca sa iti dea suprafata totala a terenului. De ex. la un bloc unde parcelezi mai multe parcari si toate au suprafata de 12.5 mp, daca nu le rotunjesti in sus (13mp) unele, iar altele in jos la (12mp) atunci o sa ai suprafata totala a terenului initial mai mare sau mai mic cu cativa metri patrati in acte. Ceea ce este o neconcordanta.

Si atunci esti obligat sa faci o "romaneaca" ca si inginer autorizat si sa rotunjesti suprafetele, chiar daca real o parcare/garaj are 12.5 mp (2.5m pe 5 m).

Dumneavoastra nu trebuie sa faceti nimic, pentru ca nu puteti face nimic. Trebuie sa aveti un plan de amplasament al garajului de unde reiese clar cu ce dimensiuni a fost intabulata in cf.
Un ortofotoplan costa 15 lei, iar un extras de cf costa 20 de lei.
Se pot ocmanda online de pe "epay.ancpi.ro".

Vedeti ca poate a trebuit sa platiti "serviciile" notarului ca v-a scos aceste acte. Pana la urma timpul lor nu este gratuit, iar pe de alta parte poate au card bancar pe persoana juridica si trebuie sa plateasca o anumita taxa pentru fiecare tranzactie.


Nelu.francezu.1958@gmail.com a scris:

Sa dat lege să nu mai trebuie certificatul de edificarea de la primărie și să mergi direct la cadastru aștept răspuns vă mulțumesc

V-am raspuns deja. Pentru inscrierea constructiei in cartea funciara este necesar certificatul de edificare al constructiei, care confirma faptul ca constructia a fost edificata in baza unei autorizatii de construire si exista proces-verbal de receptie.
Mai trebuie si o documentatie cadastrala intocmita de un topograf autorizat care se depune la cartea funciara. Nu poate o persoana fizica "sa mearga direct la cadastru".