ELupea a scris:
Am făcut acte cu topograful când am început procesul cu suma plătită etc .Cred că e contractul de care menționați . Subliniez totuși că nu cred că e vina mea că nu știe unde să facă identificarea terenului (in care carte funciara )să-mi ceară alți bani . Mulțumesc totuși de răspuns chiar dacă așteptăm un răspuns de la cineva in domeniu care poate a mai întâlnit situația dată .
POPA GHEORGHE a scris:
Daca intocmiti un contract de prestari servicii cu clauze clare, nu mai platiti ceea ce dvs. considerati greseli ale expertului.
Orice prezentare la OCPI se plateste.
Da eu lucrez in domeniu. De obicei daca este vina mea la un dosar (5% sanse doar sa fie vina mea) nu solicit bani in plus de la beneficiar.
Daca este vina beneficiarului (de cele mai multe ori actele sunt gresite si la cartea funciara chiar si o virgula conteaza) atunci ii solicit la depunurea dosarului din nou doar taxele la cartea funciara fara a solicita bani pentru munca mea. Asta deoarece nu lucrez mai mult de 2 ore pentru refacerea dosarului.
Daca insa ajung ca dosarul sa trebuiasca sa fie refacut mai mult de o singura data, si greselile sa fie la actele proprietarului atunci sunt nevoit sa solicit o suma minimala de 500 de lei pentru refacerea dosarului. Asta in cazul cand un dosar nou la mine incepe de la 1.600 de lei in sus.
A se nota ca daca dosarul se reface si depune in termen de 30 de zile de la data comunicarii la cartea funciara, atunci cartea funciara nu solicita taxa din nou (0 lei taxa).
Si la redepunerea dosarului nu trebuie refacut tot dosarul, trebuie doar transmis cartii funciara piesa "lipsa" din cauza careia s-a luat respingere. Desigur exista mici exceptii cand esti nevoit sa refaci dosarul dar de cele mai multe ori este de ajuns doar daca se depun in completare doar actele lipsa la dosarul nou.
Acum dumneavoastra intelegeti ce doriti, fiecare firma are propriile lui reguli.
Si din cele relatate de dumneavoastra (fara a studia actele) nici noi nu putem zice daca este vina topografului sau vina dumneavoastra faptul ca a-ti primit respingere la dosar.