avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate Vladislav20

Activitate Vladislav20

Este foarte corect. Din pacate multe garaje/parcari au suprafata de 12.5 mp. Insa aceasta suprafata nu poate fi exprimata in acte, trebuie rotunjit ori in sus ori in jos.

Aceasta modalitate de calcul este necesar ca sa iti dea suprafata totala a terenului. De ex. la un bloc unde parcelezi mai multe parcari si toate au suprafata de 12.5 mp, daca nu le rotunjesti in sus (13mp) unele, iar altele in jos la (12mp) atunci o sa ai suprafata totala a terenului initial mai mare sau mai mic cu cativa metri patrati in acte. Ceea ce este o neconcordanta.

Si atunci esti obligat sa faci o "romaneaca" ca si inginer autorizat si sa rotunjesti suprafetele, chiar daca real o parcare/garaj are 12.5 mp (2.5m pe 5 m).

Dumneavoastra nu trebuie sa faceti nimic, pentru ca nu puteti face nimic. Trebuie sa aveti un plan de amplasament al garajului de unde reiese clar cu ce dimensiuni a fost intabulata in cf.
Un ortofotoplan costa 15 lei, iar un extras de cf costa 20 de lei.
Se pot ocmanda online de pe "epay.ancpi.ro".

Vedeti ca poate a trebuit sa platiti "serviciile" notarului ca v-a scos aceste acte. Pana la urma timpul lor nu este gratuit, iar pe de alta parte poate au card bancar pe persoana juridica si trebuie sa plateasca o anumita taxa pentru fiecare tranzactie.


Nelu.francezu.1958@gmail.com a scris:

Sa dat lege să nu mai trebuie certificatul de edificarea de la primărie și să mergi direct la cadastru aștept răspuns vă mulțumesc

V-am raspuns deja. Pentru inscrierea constructiei in cartea funciara este necesar certificatul de edificare al constructiei, care confirma faptul ca constructia a fost edificata in baza unei autorizatii de construire si exista proces-verbal de receptie.
Mai trebuie si o documentatie cadastrala intocmita de un topograf autorizat care se depune la cartea funciara. Nu poate o persoana fizica "sa mearga direct la cadastru".
Da se poate. Solicitati un certificat de urbanism cu niste relevee (initial+propunere), iar cu certificatul de urbanism un topograf autorizat va poate face schimbarea de destinatie in cartea funciara.
Practic v-ati incadra la
" n) modificări de compartimentare nestructurală, demontabilă, realizată din materiale uşoare;
o) schimbarea de destinaţie, numai în situaţia în care pentru realizarea acesteia nu sunt necesare lucrări de construire/desfiinţare pentru care legea prevede emiterea autorizaţiei de construire/desfiinţare, cu încadrarea în prevederile documentaţiilor de urbanism aprobate;"

deci nu o sa fie nevoie de autorizatie de construire.

Clawdyaaa a scris:


Vladislav20 a scris:

Nu ati avut diriginte de santier?

Nu, lucrarea s-a realizat in regim propriu, conform proiect.

Aveti nevoie de diriginte de santier. Art. 22 lit. d legea 10/1995. Este o obligatie chiar si in cazul proiectelor de tip "regim propriu".
As vrea totusi sa mentionez ca termenul de "regim propriu" putem zice ca nu prea exista in "teorie", este un termen care se foloseste doar "practic".


elypopescu2024 a scris:

Probleme la cadastru. Prefectura nu mi-a trecut la padure tarlalale si parcelele in titlul de proprietate al tatalui meu si al unchiului meu., sunt trecute doar unitatile de productie si cele amenajistice. Partea proasta este ca cadastristii si cu doamna directoare de la OCPI mi-au spus ca nu se poate face cadastrul si sa ma adresez primariei si prefecturii si unui cadastrist ca sa treaca tarlalele si parcelele ( sa faca o incadrare care nu s-a. facut) , ca nu sunt suficiente doar unitatile amenajistice , dar eu cred ca nu are dreptate . Partea proasta e ca eu sunt foarte bolnav si nu ma pot deplasa, si nici nu stiu pe unde este padurea, pentru ca padurea nu a fost a mea ci a tatalui si a unchiului meu. Eu nu stiu decat pe harta sa arat unde este padurea , nu si la fata locului. Sunt foarte bolnav si nu ma pot deplasa , comuna respectiva se afla la mare departare de mine . Apoi acolo ar trebui sa stau zile intregi si nu am unde dormi eu si cadastristul . ( plus ca nu ma pot deplasa ) . E o nebunie intreaga, ca dupa ce cadastristul scie tarlalele si parcele, Prefectura trebuie sa dea o hotarare, apoi sa se modifice actul, sa se coompleteze tarlalele si parcelele, apoi actul sa se duca la control la OCPI. Nu stiu ce sa mai fac, nu ma pot deplasa, sunt foarte bolnav, nu mai am pe nimeni . Ce pot face in situatia asta ?


Raspunsul rapid si simplu este ca OCPI are dreptate. Primaria a "gresit" cand a eliberat tilul de proprietate fara sa scrie tarlaua si parcela. Este necesar de o documentatie efectuat de un topograf autorizat care se inregistreaza la OCPI cu titlul de proprietate in original si care mai departe ajunga la prefectura pentru avizare. Aceasta documentatie este necesar pentru a "corecta greseala primariei" din titlul de proprietate.

Este singura cale si alta nu exista.
Trebuie efectuat procesul-verbal de receptie.
Răspuns la discuția Achizitie teren -UZUCAPIUNE?
"Vanzatorul are toate actele in regula si a dobandit terenul in 2008."
Ce acte are vanzatorul? Daca detine Titlu de proprietate sau este exista intabulare, atunci in niciun caz nu se poate uzucapa terenul. Nu se poate vorbi de uzucapiune atunci cand proprietarul este in viata si are acte de proprietate.