Va multumesc pt raspuns. Mai am o intrebare daca binevoiti a-mi raspunde: Intr-un contract de prestari servicii incheiat pe data de 03 aprilie scrie ca intra in vigoare cu data de 01 aprilie, acelasi an, deci anterior semnarii lui. Este corect? Eu am zis ca nu se poate, iar altii ca nu are importanta.
multumesc pt raspunsuri. nu am dat eu toate detaliile, imi cer scuze, contractul era valabil pana pe 11 ian. 2015 iar la data de 05 ian 2015 se semneaza o anexa al carei obiect scrie ca il constituie modificarea capitolului x dupa cum urmeaza: "durata contractului se prelungeste pentru 5 luni incepand cu data de 01 ian 2015". practic este continutul unui act aditional, numai ca l-au numit anexa la contract nr..... Mentionez ca in perioada 01 ian -11 ian. inca mai era valabil contractul "initial". Sa consider anexa act aditional? Are vreo importanta suprapunerea aceea de 11 zile?
Va rog a-mi raspunde daca se poate prelungi un contract de achizitii publice printr-o anexa la contract incheiata ulterior lui? precizez inca o data ca nu este un act aditional, ci o anexa incheiata pe 05 ian. prin care prelungeste valabilitatea incepand cu 01 ian., deci anterior incheierii ei. O pot considera valabila?
noul proprietar nu poate vinde fara acordul uzufructuarului - a bunicii dvs. dreptul de uzufruct viager este inscris in cartea funciara, iar fara acordul bunicii nu se poate vinde, nu se poate ipoteca.
pentru ca un contract sa fie autentificat de notarul public, trebuie ca partile contractante sa fie prezente personal sau prin mandatar si sa semneze in fata notarului. probabil cei de la primarie vor sa se asigure ca partile stiu despre ce e vorba, ca au fost in cunostinta de cauza cand au semnat contractul de comodat si mai ales ca este intre parinti si copii, parintii nu au stiut ce semneaza sau a semnat altcineva in locul lor, doar ca sa beneficiati de sumele pentru ajutorul de incalzire. foarte multe institutii trimit oamenii la notar pentru incheierea contractelor de comodat in forma autentica cand este vorba sa beneficieze omul de ceva; ex. banii din fondurile europene, la vama cand treci cu un autoturism care nu este al tau, etc. oricum, dupa noile modificari un contract de comodat costa minim 186 ron (sa nu fie cat ajutorul la incalzire).
mai corect fata de cumparator ar fi ca dupa dezbaterea succesiunii sa se faca un partaj succesoral intre mostenitori, stabilindu-se exact lotul celor 2 care vor vinde. se efectueaza apoi masuratorile cadastrale si se intabuleaza certificatul de mostenitor cu partaj in cartea funciara. dupa intabulare se pot vinde terenurile de catre cei 2 proprietari tabulari. daca as fi eu cumparatorul nu as proceda altfel. de ce sa se complice el cu iesirea din indiviziune si cu intabularea in cartea funciara, cand este obligatia vanzatorilor? oricum, instrainarea unui imobil care nu este intabulat in cartea funciara nu se poate face din anul 2000.
daca sotia a renuntat la mostenire, atunci cine a acceptat mostenirea? ati fost la notariat si dv., adica fratii defunctului? ati semnat si dv. vreun act?
in principiu un contract de vanzare cumparare poate fi revocat daca partile contractante nu-si respecta obligatiile asumate prin respectivul act, ori daca se descopera un viciu al bunului ce face obiectul contractului, etc. pe ce motiv doresc revocarea actului? minorul cati ani are?