avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate Exorcitus68

Activitate Exorcitus68

Buna ziua! As avea intentia de a obtine permisul de port arme neletale, intrebarea mea ar fi daca arma neletala as putea sa o am asupra mea?(sau in masina de exemplu) , pentru a o folosii in scopul auto-apararii(daca este cazul), trebuie sa indeplinesc anumite conditii pentru purtarea armei neletale asupra mea? Sau fiind neletala o pot purta asupra mea?
Buna ziua! Din cauza unui incovenient produs pe baza unui loc de parcare public, care era liber si anume neplatit de nimeni, liber sa parcheze cine doreste, dar fiind trasat si numerotat ca fiind loc de parcare, am avut neplacerea sa am o altercatie cu vecinii mei care au reactionat foarte impulsiv si anume venind la usa mea, amenintandu-ma pe mine si pe mama mea, aducand injurii cat si amenintari cu moarte, spunandu-mi ca ma bate si ma omora, cat si a vrut sa ma prinda de gat si sa ma loveasca,amenintand ca imi va sprge masina etc.. ca apoi a dorit sa intre fortat in casa mea cu gand de cearta si cu gandul de violenta..fortat, eu am reusit sa inchid usa apoi a dat cu pumnii in usa si s-a impins in usa pentru a forta sa intre inauntru.. vreau sa depun o plangere care am inteles ca daca se adeveresc lucrurile va fi penala , in primul rand ar fi si niste martori, si acum vreau sa va intreb martorii intr-un caz penal vor fi obligati sa se prezinte la judecatorie pentru declaratii? Eu in instanta pot obtine daune morale atat eu cat si familia mea? Ne este frica sa mai iesim afara in sensul ca omul este efectiv ca si un psihopat.. si am dorii sa luam atitudine asupra lui cat si sotiei.. voi avea nevoie obligatoriu de un avocat pentru a ma reprezenta in instanta?
(Mentionez ca am apelat la 112 si au venit politistii la fata locului ) Agentul respectiv mi-a spus ca se poate auto sesiza si sa i sanctioneze din lunct de vedere contraventional sau sa depunem plangere si se va incadra la penal.. As dorii si o parere din parte unui expert, va multumesc!)
Buna ziua! Am o obligatie daca mi-am schimbat numele pe cale administrativa sa merg sa imi fac un dublicat cu noul nume a permisului de conducere? Deoarece m-am documentat putin si nu se specifica nicaieri ca exista un termen sau o obligatie de a face un nou dublicat in 30 zile *ca exemplu*
Buna ziua! Problema in sine este neplata totala a salariului..Am fost angajat si am depus cererea de demisie cu preaviz in data de 2 mai, avand preavizul pana in data de 2 iunie. Ultima zi de munca fiind 31 mai , am primit salariu de baza si o parte din orele suplimentare spre plata,iar zilele de concediu ramase si anume 9 cat si restul de ore suplimentare nu mi s-au platit dar din cate stiu eu nu trebuia sa primesc intreaga suma din moment ce eu mi-am efectuat toate intrebuintarile si am demisionat cu preaviz? Am sunat la resurse umane si mi s-a spus pe un ton neplăcut si deranjat ca mi se vor platii in luna iulie restul de ore suplimentare cat si zilele de concediu.. Conform CIM la incetarea contractului individual de munca in ziua de plata a salariilor nu trebuia platita intreaga suma de bani, exista o modalitate pentru angajator sa plateasca in transe?


Cornel Vasile a scris:

Vor fi platite asa cum este mentionat în c.i.m..

Vă multumesc!
Buna ziua! Am o intrebare, daca am fost in preaviz luna mai si mi-am dat demisia cu preaviz si mi-au ramas neplatite 55 ore suplimentare, la plata ultimului salariu orele suplimentare for fi platite dublu? orele suplimentare fiind acumulate pe luna aprilie si mai..(specific ca in contract scrie ca orele suplimentare vor fi platite cu 175%) si din cate mi-a dat de inteles angajatorul ar fi platite normal..


Sebastian Simon a scris:

Bună ziua!
Din punctul meu de vedere este înșelăciune. Faceți plângere penală urgent, și solicitați obținerea probelor video.
Cu stimă.

Cu toata stima va multumeac mult, domnule Sebastian!
Daca imi mai puteti acorda 2 minute,ati putea sa imi spuneti, va rog, cum pot sa incep demararile ? Merg la politie sa spun ca doresc sa deun o plangere penala pentru inselaciune asupra x ,y ? La care sa atasez probele video? Multumesc anticipat!
Buna ziua! Am o intrebare! Lucrez in domeniul vanzarilor mai exact la o casa de pariuri! Am avut neplacerea ca doi clienti de etnie roma sa ma pacaleasca intr-un fel sau altul deoarece le-am dat mai mult cu 400 de lei, desi aveau o plata de doar 300, eu le-am dat 700 lei. Nu stiu cum au facut dar m-au invartit! Am anuntat compania s-au uitat pe camere au vazut ceea ce am explicat si eu aici , dar mi-au spus ca vina este a mea, acces la camere legal nu am voie sa vad cat nici daca depun plangere la politie nu rezolv nimic si trebuie sa pun banii din buzunarul meu pentru ca vina este doar a mea, asta mi-a spus directorul regional! Intrebarea este, clientul respectiv desi el avea o plata de 300 lei si eu i-am dat 700 nu era normal sa inapoieze restul de bani daca ar fi observat, sau pe baza camerelor nu trebuie sa inapoieze banii? Adica nu se incadreaza la insusirea unui bun fara drept?Si de ce nu pot am acces la camere?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pana sa afirme Raed Arafat ca și persoanele vaccinate pot transmite virusul eu deja știam din alte tari.De prin martie- aprilie 2021 stiu acest lucru.
Insa, șansele de transmite a virusului sunt mult mai reduse.
De regula, anticorpii din vaccin oferă protecție și se luptă cu virusul.
Ca excepție, exista persoane vaccinate care nu dezvolta anticorpi chiar dacă sunt vaccinate. Acestea ajung la ATI și decedează, de regula, dar, sunt persoane cu imunitate scăzută ori persoane cu comorbiditati.
Cei nevaccinați mor și dacă nu au comorbiditati.
Aceasta este diferența de baza esențială și acest lucru creaza și problemele care generează restricțiile pentru persoanele nevaccinate.
De aceea sunt foarte supărat deoarece și mor oameni aiurea si avem și restricții cu toții.
Sunt însă necesare aceste restrictii fata de persoanele nevaccinate și mai ales ceea ce va mai urma.

Astazi, la Slobozia erau prea muti decedați și a trebuit sa se sape gropi și excavatorul.
La fel.a.fost și la Botoșani zilele trecute.
Mai toate persoanele decedate erau persoane nevaccinate.
Mor și tineri și copii în prezent dacă nu sunt vaccinați.

90% din decedați sunt persoane nevaccinate ucise de acest virus ucigaș.
Ati inteles?

Persoanele vaccinate cu comorbiditati sunt protejate și ele dacă cei nevaccinați nu circula decât în mod restrâns în spatiile închise.
Deci, prin restricții în spatiile închise sunt protejate și persoanele nevaccinate și cele vaccinate cu comorbiditati.
Cei nevaccinati nici nu se feresc de virus și îl pot transmite și din ignoranta.
Mulți dintre cei nevaccinați sunt oameni cu o educație precara și nu ii interesează de ceilalți.
Este dacă vreți o atitudine antisociala și este specifica celor needucați suficient.

Tind sa cred, cu parere de rau ca sunteti prea multi avocati, cu o conceptie foarte proasta, cat si una gresita! Nu am o problema cu cei vaccinati sau cei nevaccinati, am o problema cu drepturile care se incalca si dumneavostra ca si avovat ar trebui sa cunoasteti legea, cam tine si de dreptul penal, care probabil l-ati facut pe la badea Ioan/Vasile ! Intr-adevar exista foarte multi din categoria dumneavoastra care prin cunostiinte si-au obtinut atat licenta cat si intrarea in barou( bineinteles cu banii cumparam tot dar nu si desteptaciunea,) . Daca erati stimate domn’ un avocat cu capul pe umeri ati fi raspund in mod direct referitor la intrebarea adresata, nu sa faceti poezie! Ca si bonus, poate ca intr-adevar sunt cei nevaccinati prosti , in mod indirect la cele spus de d-stra, dar d-stra sunteti lipsit de EDUCATIE!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Aveti dreptul de a merge la proces fără avocat.
Veți pierde procesele dar este dreptul dvs. sa încercați.

Eu încă ma întreb dacă nu ar fi fost legala și constituțională o închidere totala în casa a celor nevaccinati pentru 2 săptămâni. NICI la serviciu sa nu mai fi mers.
Posibil sa fi câștigat procesul dacă s-ar fi dat o stare de urgență și nu ar mai fi avut nicio persoana nevaccinata dreptul sa iasă din casa.
Era o modalitate de reducere cu 80%-90% a transmiterii virusului dar nu era suficient și era inutila măsura restrictiva.

D-le avocat, sa inteleg ca d-stra faceti parte de cealalta parte prin care cele spuse de dumneavoastra specifica clar si reiese ca sunteti se acord sa existe discriminarea dintre cei vaccinati si cei nevaccinati, mi-ar face o mare placere sa pot avea o discutie personala cu dumneavoastra pentru a aborda cateva subiecte legate de Covid-19, dar prin simpla intrebare o sa va raspundeti si dumneavoastra la multe! Domnul Arafat a raspuns foarte clar ca cei vaccinati pot transmite virusul, il pot primii si la fel au sanse ca sa faca forme grave! Atunci de ce se face discriminare dintre cel vaccinat si cel nevaccinat din moment ce acel domn vaccinat imi poate da si mie virusul la fel cum si eu il pot transmite la randul meu? Ma bucura faptul ca mai exista procurori si avocati corecti, nu doar avocati si procuri ca si dumneavoastra!