avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate eddie2002

Activitate eddie2002

Buna ziua!
Am vândut un autoturism în anul 1993 cu contract de v/c, dar societatea care a intermediat vânzarea a trecut că și cum eu a-și fi depus mașină spre vânzare, ptr că eu sa nu știu prețul de vânzare final. Deci nu am numele cumpărătorului efectiv dar am impozit neplătit cu toate că mașina a fost reînmatriculat fiscal(cel puțin asta mi-a spus firma de intermediere atunci și că are Nr noi, eu când am vandut-o avea Nr model vechi)
Am făcut toate diligențele posibile ptr a identifica numelui cumpărătorului iar l a in moment dat nu am mai primit la impozit restanță neachitata până de curând când făceam actele de moștenire am văzut că în certificatul fiscal apare restanță. Am reînceput să depun actele ptr a scăpa de " problema" și am primit răspuns de la Taxe și impozite " prin înscrisul susmenționat a-ți predat spre vânzare mijlocul de transp astfel că aceasta nu reprezintă un act de înstrăinare" .
Societatea de intermediere nu mai exista, de la serviciul rutier au găsit ceva dar e vb de o înmatriculare în 2002 și atât.
Va rog să-mi spuneți ce a-și putea sa fac că sa scap de plata impozitului pe un bun pe care nu îl mai am din 1993.
(PS. Daca depun o declarație pe propria răspundere ca nu mai am auto cu ce data ar putea fi eliberată certificatul de radiere??)
Buna ziua!
Pfa-ul despre care este vb a fost suspendat in 2011 si radiat in 2013. Au ramas restante 2-3 facturi de chirie la spatiul unde si-a desfasurat activitatea. Firma care administreaza spatiul a decis, la data respectiva, sa ia marfa existenta din magazin drept gaj pentru plata chiriei. Mentionez ca valoarea marfii fara adaos comercial depasea valoarea chiriei datorate. In luna decembrie ac acestia au notificat PFA ptr plata chiriei. Mai mentionez ca exista un pv prin care acestia au ridicat marfa respectiva.
Care ar fi rezolvarea acestei probleme.
Răspuns la discuția proprietate
Multumesc pentru sfaturi dar daca era usor nu va ceream sfatul d-vs. Spuneti sa inchei un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere pe toata casa, dar acest lucru este posibil fara acordul celorlalti mostenitori adica soacra mea are 62,5% din proprietate. Daca da care este modalitatea.
Multumesc !
Discuție proprietate
Buna ziua. In urma cu 18 ani ne-am casatorit si ne-am mutat in casa socrului meu. Acesta decedase cu 3 ani in urma dar nu era facuta succesiunea. Sotia mea mai are 2 frati care nu sunt in tara. Am facut (eu si sotia)succesiunea si conform legii 62,5% a revenit sotului supravetuitor iar celorlalti cate 12,5%. Toate aceste sunt bune dar nici unul din mostenitori nu au platit vreodata (cota de impozit) a proprietatii, sau macar sa aiba grija de sotul supravetuitor care in ultimi ani 10 beneficiaza de 400 lei pensie de urmas. Locuintei ca si proprietatii i-am ridicat valoare aceasta volorand de doua ori cat valora la data cand ne-am mutat in ea. Mentionez ca in 18 ani ceilalti doi mostenitori au venit o singura data in tara si in vizita la mama lor.
Intrebare mea este urmatoarea -ce am putea face ca sa decada din drepturi ceilati 2 mostenitori (nu sotul supravetuitor)in ideea ca acestora le-am propus o suma de bani pentru ale cumpara partile lor dar acestia au cerut mult mai mult decat pot eu sa le ofer.
Revin, toate documentele obtinute dupa 1990(lg.18/90) sunt obtinute si achitate de mine, impozitul proprietatii, tot.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Un prieten doreste sa stie daca se incadreaza pentru pensie anticipata.
Are o vechime in munca dupa cum urmeaza:
-vechime totala -24 ani si 5 luni
-vechime in MAI Politie(Subofiter )- 17,6 ani
-vechime in MAI Jandarmi(militar angajat)-1,4 ani
-vechime in MAN (personal civil)-1,6 ani
-stagiul militar 1 an
Intrebarea este daca se incadreaza conform legii 164/2001, art. 14 lit.b
acesta in prezent find in concediu prelungit medical din cauza unor probleme ce au recidivat.
Multumesc anticipat!
Multumesc mult!
Proprietarul de drept a fost socrul meu care a decedat. Sa facut succesiunea si are rezultat ; sotul supravetuitor 50% si cele trei fiice+sotul supravetuitor 1/4 din 50%.Adica sotul supravetuitor are 62,5% iar ceilalti mostenitori cate 12,5% dintr-un imobil si terenul aferent.
Ideea este ca nu s-au continuat actele ca detinerea imobilului si terenului sa se faca in "cote parte"si fiecare sa detina indiviza de ____?Momentan si la fisc apare ca "mostenitorii lui_____"aceasta este titulatura pe care au dat-o cei de acolo.
De accea v-am cerut ajutorul.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Locuiesc intr-un imobil din paianta sau cel putin la construire a fost asa deoarece a fost tencuita cu mortar, iar la interior a fost placata cu polistiren si rigips si are 4 mostenitori(sotul supravetuitor si 3 fete).Una dintre fete i-mi este sotie iar celelete fete locuiesc in alta tara dinaintea casatoriei mele.
Am facut aceasta introducere deoarece vreau sa-mi fac asigurare obligatorie si facultativa dar din cate stiu trebuie sa trec toti mostenitorii in acel tabel si eu nu vreau. Acestia nu au contribuit cu nici un fel la renovarea casei cu atat mai putin la plata imozitelor(timp de 17 ani)si nu cred ca vor dori sa plateasca prima de asigurare.
Deci eu vreau sa fac aceasta asigurare obilgatorie dar si una la justa valoare a casei totodata sotia mea sa fie beneficiarul despagubirii in caz de ceva si nu ceilati mostenitori.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția recuperare bani de la asigurator
Multumesc mult!
Buna ziua!
Un prieten bun are un service auto, lucrand totodata si cu asiguratorii.
Nu o sa dau numele asiguratorului dar are de recuperat mai multi bani de la unul dintre acestia.
Dupa ce a reparat autoturismele respective in baza devizelor de calcul si in baza acceptului de plata a dat drumul clientului deoarece avea de incasat de la asigurator.
Acesta nu a efectuat plata de 6 luni.
Care ar fi procedura pana la darea in judecata pentru a-si recupera bani????
Mentionez ca acesta l-a notificat de doua ori dar acestia spun ca sunt multe dosare in lucru si ca sa mai astepte.
Multumesc anticipat!