Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
In anul 1951 socrul meu a construit o casa pe un teren primit cadou de la tatal lui, insa fara acte (TOP parcela 238).
In anul 1974 batranul (tatal socrului) a facut un contract de donatie pentru casa parinteasca (TOP parcela 236) pe numele celor doi frati al socrului meu, dar din greseala au trecut in contract parcela pe care socrul meu a construit casa (TOp 238). Acum, dupa 50 ani am aflat, ca posesorii casei socrului in cartea funciara sunt cei doi frati ai lui.
Va rog sa ma-mi spuneti cum se poate remedia aceasta greseala?
Va multumesc anticipat!
Bună ziua!
Am nevoie de sfatul dumneavoastră în legătură cu o moștenire.
Părinții mei au construit o casă în anul 1951 pe un teren pe care tatăl meu a primit cadou de la tatăl lui, însă fără nici o hârtie.
După moartea părințiilor mei vrem să vindem casa părintească (suntem 3 frați), însă după identificarea terenului de către topograf am aflat, că 800 m² de teren (din totalul de 2089 m² ) împreună cu casa este pe numele a celor doi frați ale tatălui meu. Restul de teren, de 1289 este pe numele bunicului.
Cartea funciară pentru cei 800 m² de teren și casă a fost făcută în anul 1974, când bunicul a vrut să lase moștenire celor doi copii (pentru unchiul meu și mătușa mea) vechea casă în care locuia dânsul, dar la oficiul de cadastru au făcut o greșeală și a fost intabulată casa noastră și cei 800 m² de teren pe numele celor doi frați.
Unchiul și mătușa mai sunt în viață și sunt de acord să ne doneze casa și cei 800 m² de teren, dar nu știu ce se poate face cu restul de 1289 m² .
Vă rog să-mi dați un sfat ce posibilități sunt pentru dobândirea dreptului de proprietate, fără să facem succesiune după bunicul?
Bună seara!
Vă rog să mă lămuriți și pe mine într-o problemă:
Sunt pensionar și realizez venituri din activități independente. Pe lângă impozitul datorat sunt obligat să plătesc și CAS și CASS dacă venitul meu depășește 12 salarii minime pe an?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună ziua!
Am și eu o nelămurire, mă puteți ajuta?
În perioada 14 august 2019 - 09 octombrie 2019 am lucrat la Provident cu 4 ore pe zi. Din data de 18 septembrie m-am angajat cu norma intreaga la o alta firmă. Acum firma se desființează șii urmează să mi se desfacă contractul de muncă pe 31 august.
După calculele mele până pe 17 august 2019 am 35 de zile lucrate cu 4 ore, care împărțit cu 2 dă 17,5 zile cu 8 ore. ( nu am luat în calcul perioada ce se suprapune, deci din 18 septembrie până în 9 octombrie).
Ca să am 1 an întreg la locul de muncă actual îmi mai trebuie 18 zile ( 31 august-17 septembrie).
De fapt îmi lipsesc 4 ore să am anul întreg.
În această situație am dreptul să iau indemnizație de șomaj?
Sau se ia perioadă de contribuție 14 august 2019-09 octombrie 2019 cu 4 ore, cea ce înseamnă 57 de zile împărțit la 2, egal cu 28,5 zile cu 8 ore și atunci sigur am anul de contribuție?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună ziua!
Întrebarea mea se referă la un teren intravilan, care a fost proprietatea bunicului meu decedat în 1979. Bunicul meu avea 5 fete și în timpul vieții a împărțit terenurile aflate în proprietatea lui între cele 5 fete, dar nu a fost întocmit nici un act referitor la moștenire. Ași vrea să vă întreb cum pot intra în posesia terenului folosit de părinții mei timp de 40 ani dacă și părinții mei sunt decedați? Există vreo lege care prevede, că terenul aparține persoanei care a plătit impozitul timp de mai mult de 30 ani?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Am lucrat la ISAMA SF. Gheorghe, care a fost filiala fabrici Steagul Roșu Brașov. Cei care au lucrat la Steagul Roșu cu toții au beneficiat de grupa 2, respectiv grupa 1 de muncă. Noi, cei de la ISAMA nu am beneficiat de acest drept. Întrebarea mea este: există vreo cale juridică de a revendica ulterior acest drept? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!