avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate Ablon

Activitate Ablon

O firma care actioneaza in domeniul dezvoltarii imobiliare are un teren achizitionat si doreste sa dezvolte un proiect imobiliar. Termenul de finalizare a dezvoltarii imobiliare dureaza 2.5 ani. Veniturile din vanzare se inregistreaza dupa 2 ani cand se intabuleaza imobilele.

Cat este de corect sa se capitalizeze cheltuielile dupa natura lor in cursul uni anului pe investitii in curs?

Daca raspunsul este DA cum ar mai corect:
a) sa se inregistreze direct facturile pe contul de "investitii in curs" 231 ?
sau
b) sa se inregistreze pe cheltuieli fiecare factura si la sfarsitul lunii sa inregistram capitalizarea cheltuielilor prin contarea "imob. in curs"231 = "venituri din capitalizare" 722 astfel incat sa echilibram valoarea sumelor din conturile de cheltuiala?


2) Ce implicati are acesta metodologie de capitalizare asupra calcului impozitului de profit anual? Dar trimestrial? Ce sume sa scriu in 101?


Multumesc.
Răspuns la discuția contestatie la executare termen
Pentru ca nu este de glumit cu executarea silita

"Art. 401 - Daca mergi pe Codul de procedura civila :
Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.
Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa in termen de 15 zile de la efectuarea vanzarii ori de la data predarii silite a bunului.
Neintroducerea contestatiei in termenul prevazut de alin. 2 nu-l impiedica pe cel de-al treilea sa-si realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, in conditiile legii."

sau

"ART 173 - Daca este vorba de creanta fiscala :
(1) Contestatia se poate face în termen de 15 zile, sub sanctiunea decaderii, de la data când:
a) contestatorul a luat cunostinta de executarea ori de actul de executare pe care le contesta, din comunicarea somatiei sau din alta înstiintare primita ori, în lipsa acestora, cu ocazia efectuarii executarii silite sau în alt mod;
b) contestatorul a luat cunostinta, potrivit lit. a), de refuzul organului de executare de a îndeplini un act de executare;
c) cel interesat a luat cunostinta, potrivit lit. a), de eliberarea sau distribuirea sumelor pe care le contesta.
(2) Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa cel mai târziu în termen de 15 zile dupa efectuarea executarii.
(3) Neintroducerea contestatiei în termenul prevazut la alin. (2) nu îl împiedica pe cel de-al treilea sa îsi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, potrivit dreptului comun."


Răspuns la discuția TVA vanzare cladiri si teren
Incepand cu 01.01.2008 (masurile simplificate) in cazul livrarilor de cladiri, parti de cladire pentru care s-au incasat avansuri si / sau au fost emise facturi pentru valoarea totala sau partiala in regim de taxare inversa pana la 31.12.2007 inclusiv, dar formalitatile legale pentru transferul dreptului de proprietate in 2008 se aplica regimul normat de tva numai pentru diferenta dintre valoarea totala a tranzactiei si valoarea avansurilor/facturilor emise in 2007. (OUG 1006/2007 + Norme)
Din 1 Ianuarie 2008 ar trebui sa fie platit si CAS de 9.5%!!!
Răspuns la discuția impozit..taxe..
gorno a scris:

Impozitul de 3% nu se datoreaza pentru vanzarea bunurilor retrocedate; exista exceptii in codul fiscal in sensul asta - valabil numai pentru prima tranzactie


Art.250 alin 10 - "cladirile restituite potrivit art.16 din Legea 10/2001 ..."
Răspuns la discuția TVA pe vanzarea de masini ??
NU. Fara TVA la vanzarea intre PF.
Răspuns la discuția tva pe vinzari terenuri
NU se plateste nici in 2007 si nici in 2008. Daca ai fi cumparat de la o firma atunci da.