avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate stefana122006

Activitate stefana122006

Multumesc pt. raspuns.
Am facut deja o adresa la ISC in sensul de ne comunica si in scris ceea ce ne-au spus verbal.
Aut. nu ne-a cerut nici un fel de clarificari, iar in doc. de atrib. se prevede ca nu este posibila completarea ulterioara, fiind o cerinta de calificare.
Probabil vom face contestatie.
La o procedura de achizitie publica a fost respinsa candidatura noastra pe considerentul ca autorizatia pentru desfasurarea activitatii de responsabil cu controlul tehnic de calitate in constructii nu mai era valabila din luna martie a acestui an. Procedura de autorizare si reautorizare a personalului de specialitate in constructii era reglementata prin Ordinul inspectorului de stat in constructii nr. 646/2007, care a fost abrogat prin Ordinul nr. 356/2009, in prezent neexistand un alt ordin care sa prevada aceasta procedura.
Prin urmare, Inspectoratul de Stat in C-tii, la solicitarea noastra, ne-a comunicat, verbal, ca autorizatia pe care o avea responsabilul cu controlul tehnic in constructii nu poate fi reautorizata, deoarece nu mai exista act normativ care sa reglementeze acest lucru si ca vechea autorizatie este valabila in continuare pana cand se va adopta un nou act normativ.
Ce se poate face intr-o asemenea situatie?
Va multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere ref.la urmatoarea situatie:
A fost organizata o licitatie deschisa, cu obiect: executie de lucrari (pe 5 loturi),care a avut ca si criteriu de atribuire "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic" (unul dintre criteriile de evaluare fiind termenul de executie).
Unul dintre ofertanti, din eroare, a omis sa depuna graficul de executie pentru doua loturi, oferta lui fiind declarata, de catre autoritatea contractanta, ca fiind neconforma, deoarece nu satisface in mod corespunzator cerintele caietului de sarcini. De asemenea, nu i-au fost solicitate clarificari ofertantului, pe considerentul ca s-ar crea un avantaj fata de ceilalti ofertanti.
In caietul de sarcini, autoritatea contractanta a prevazut, insa, termene maxime pentru executia lucrarilor.
In aceste conditii, nu se puteau lua in considerare termenele maxime prevazute de autoritatea contractanta? Pt. ca, tot in caietul de sarcini, se prevede ca, ofertele care nu se incadreaza in termenul de finalizare precizat sunt considerate inacceptabile.
Are vreo sansa ofertantul a carei oferta a fost declarata neconforma sa i se admita o eventuala contestatie?
Va multumesc.
Discuție cesiune actiuni
5 dintre actionarii unei societati pe actiuni doresc sa cesioneze actiunile lor unor terte persoane. In Statutul societatii se prevede ca, in caz. in care unul dintre actionari doreste sa cesioneze actiunile, ceilalti actionari au drept de preemtiune la cumpararea acestora.
Eu, in calit. de terta persoana, pot sa inchei cu actionarul care doreste sa-mi instraineze actiunile, o promisiune bilaterala de vanz.-cump., in care el sa se oblige sa-mi vanda cand va putea (dupa ce ii intreaba pe ceilalti actionari daca doresc sa-si exercite dr. de preemtiune) si sa-i platesc un avans pe care el se obliga sa mi-l restituie in caz. in care nu mai poate sa-mi vanda?
Teoretic cred ca se poate, insa, practic, nu stiu cum ar fi mai bine. Ma poate ajuta cineva?
O institutie de invatamant superior poate sa vanda lucrarile de arta ale studentilor (realizate in cadrul procesului de invatamant), urmare a expunerii acestora in cadrul unei expozitii? Ce contract ar trebui sa se incheie intre student si institutie? (c. de cesiune drepturi autor?)
Va multumesc.
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 reglementeaza regimul juridic al contraventiilor. Ar trebui sa atacati procesul-verbal de contraventie, cu plangere, la judecatorie, in termen de 15 zile de la comunicare, insotita de procesul-verbal atacat. Plangerea este scutita de plata taxei de timbru si suspenda executarea.
Sa verificati daca procesul-verbal nu este lovit de nulitate absoluta (art. 17 din O.G. nr. 2/2001), ori de nulitate relativa (lipsa celorlalte mentiuni prev. de art. 16 din O.G. nr. 2/2001, numai ca, in acest din urma caz trebuie sa faceti dovada ca ati suferit o vatamare care nu poate fi inlaturata altfel decat prin anularea actului, ceea ce este destul de dificil de probat).
Puteti sa cereti, de asem., in instanta, sa se faca dovada ca, la data constatarii contraventiei, agentul constatator era imputernicit, (prin dispozitia primarului), sa constate si sa aplice contraventii (desi cred ca a avut imputernicire in acest sens; dar... nu se stie niciodata).
Pe fond, puteti sa faceti toate apararile pe care le considerati necesare.
Si, in mod sigur, exista o hotarare de consiliu local in care sunt prevazute contraventiile de acest gen (care este un act normativ special in raport de O.G. nr. 2/2001). Sa vedeti ce prevede aceasta hot.de consiliu (poate a fost indicata in p-v de contraventie)
Răspuns la discuția contract vanzare-cumparare imobil
OCPI primeste cererea de inscriere, insa, daca nu se face dovada ca s-a restituit suma platita cu titlu de pret, face inscrierea? Multumesc pt. raspuns.
In situatia in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil, cu plata in doua transe, in care a fost inserat un pact comisoriu de gradul IV, (in sensul ca, in situatia in care cumparatorul nu plateste la termenul stabilit, contractul se rezolutioneaza de plin drept, fara somatie, fara punere in intarziere, fara interventia instantei de judecata si ca partile revin in situatia anterioara, respectiv vanzatorul redevine proprietarul bunului imobil, iar cumparatorul primeste intreaga suma de bani pe care a platit-o cu titlu de pret), Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara are posibilitatea sa faca inscrierea dreptului de proprietate pe numele vanzatorului daca acesta nu face dovada ca a restituit pretul?
Pentru perfectarea unui contract de vanzare-cumpare imobil, in care cumparatorul este o universitate de stat, iar vanzatorul o societate comerciala, ce conditii de valabilitate trebuie indeplinite? Ma intereseaza, mai exact, ce conditii trebuie sa indeplineasca universitatea pentru a putea sa incheie valabil un asemenea contract (cu exceptia hotararii Biroului Senatului, deciziei rectorului, avizului Ministerului Educatiei). Mai exact, poate o universitate, chiar daca are autonomie universitara, sa cumpere un imobil, la fel ca si orice alta persoana fizica sau juridica ori mai trebuie indeplinite anumite cerinte speciale?
Va multumesc.