Orice munca trebuie prestata in baza unui contract. Chiar si munca voluntara se face pe baza contractului de voluntariat.
Doar hotararea AG nu e suficienta pt ca ea nu stabileste nicio obligatie in sarcina persoanei aleasa ca cenzor, nici macar obligatia de a accepta sa fie cenzor.
Art 59 al 1 si art 60 al 8 din Legea 196/2018 fac referire expresa la mandat.
In plus persoana aleasa cenzor trebuie sa indeplineasca anumite conditii legale ( profesie, cazier, etc), are atributii legale, are responsabilitati si raspundere, trebuie sa fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Activitatea de cenzor e importanta in cadrul unei asociatii de proprietari si, daca se intampla sa fie cazul, trebuie sa se poata dovedi atat calitatea de cenzor a unei persoane, cat si perioada de timp in care a exercitat-o, ceea ce se poate face numai pe baza unui contract.
Daca nu vrea sa semneze contractul, e mai sigur si e recomandabil sa alegeti alt cenzor.
Locurile de parcare aflate in proprietate individuală nu sunt ”incluse” in asociatie niciodata, asociatia administreaza doar proprietatea comuna.
Locurile de parcare de langa bloc nu sunt constructii, nu au suprafata utila si deci nu au cota-parte indiviza, astfel incat nu pot fi puse la plata cheltuielilor care se distribuie pe cota parte indiviza in niciun caz.
Nici locurile de parcare din subteran nu au suprafata utila in toate cladirile, de exemplu la mine nu au, astfel incat la mine nu ar participa nici ele la plata cheltuielilor de paza.
fun_fun
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Obtinerea unei hotarari judecatoresti de catre proprietar implica cheltuieli judiciare, printre care onorariu de avocat care este o suma substantiala.
Cine pierde procesul, e obligat la plata cheltuielilor de judecata, iar eu nu m-as risca la asa ceva.
Ca urmare, la fel cu userul de mai sus, va recomand sa platiti facturile si sa va intelegeti cu proprietarul. Nu numai pt ca facturile reprezinta cheltuielile dvs, , pt ca se adauga penalitati, dar si pt ca, la un moment dat, furnizorii va pot intrerupe serviciile, solicitand taxe pentru reluarea furnizarii lor.. Deci cheltuieli mai mari si plati pe care le veti efectua oricum, chiar daca proprietarul nu va evacueaza.
fun_fun
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
E complicat, trebuie sa mergeti la un avocat specializat.
Pentru un raspuns, trebuie informatii privind tipul de venit, apoi, in functie de tipul de venit, pot fi necesare sau nu informatii privind cuantumul venitului, sursa venitului , statul sursa, daca a fost obtinut prin activitate intr-un birou - sucursala etc - , intervalul de timp petrecut in Ro in timpul unui an fiscal si cam asa.
Sunt mai multe reguli si exceptii de la reguli, e nevoie de atentie si specializare pentru un raspuns avizat.
Sunt unele impozite care se platesc numai in RO sau numai in US, altele care se platesc in unul dintre state si se deduc din cel datorat in celalat stat.
Nu e atat de simplu, iar intrebarea dvs nu contine informatiile necesare pt un raspuns.
Conventia pentru evitareadublei impuneri intre Ro si US e publicata pe site-ul ANAF : [ link extern ]
Nu stiu ce inseamna " banca de ore" , dar daca munciti 8 ore pentru care ei zic ca va platesc dublu, nu vad de ce mai trebuie sa ia din orele de recuper4are.
Orele de recuperare ar trebui sa fie folosite pentru situatii in care, in zi obisnuita, nu va puteti prezenta la serviciu, iar ei va platesc ziua respectiva.
Problema e discutabila si orice faceti, si unul, si altul dintre parinti, se rasfrange negativ asupra copilului.
Eu as lua copilul pentru noaptea de Revelion si l-as duce acasa sambata dimineata, daca as vrea sa nu se considere ca am folosit si primul weekend, nu numai Revelionul.
In paranteza, pentru dvs si pentru toti parintii care se bat pe timpul copiilor. va spun ceea ce am auzit o data de la un copil: " Va rog frumos... Va iubesc pe toti... Vin cu drag sa va vizitez pe fiecare... Numai sa nu ma umiliti, sa ma luati ca pe obiecte inchiriate, de la ora x la ora y... "
Ca urmare, incercati, ambii parinti, sa nu umiliti copilul... El nu are nicio vina pentru ce s-a intamplat intre adulti.
Iar daca nu ambii parinti vor sa incerce, macar unul sa deschida calea.
Sunt convinsa ca judecata copilului va fi cea corecta, chiar daca o sa vina mai tarziu.
Incercati.
Am inteles perfect ce vreti sa spuneti si apreciez ca va straduiti sa gasiti argumente legale in sprijinul parerii dvs.
Intrebarile pe care le-ati scris pot avea sens atunci cand privesti din punctul de vedere al proprietarilor fara parcari in subteran.
Din nefericire, e tarziu sa le adresati aici , pe forum. Ele trebuiau adresate agentului de vanzari ori notarului inainte de a cumpara apartamentul, pentru a obtine raspunsurile corecte si a sti efectiv ce inseamna cheltuielile de administrare a unui asemenea imobil rezidential, cu parcari subterane.
Din fericire, parerile noastre de nespecialisti, emise aici pe forum, nu conteaza prea mult. Conteaza numai parerile specialistilor, in cazuri concrete.
Ca urmare, va recomand sa consultati un avocat inainte de a lua orice decizie in sensul opiniei dvs de mai sus care sa aiba implicatii financiare.
Normativul invocat de dvs reglementeaza doar regimul protectiei la incendiu in parcari. De constructii si proprietati se ocupa alte legi de care trebuie sa tinem cont.
E tot asa cum nici Codul rutier nu se preocupa de reglementarea circulatiei pe caile ferate, dar asta nu inseamna ca nu avem trenuri si ca nu exista circulatie feroviara, reglementata de alte legi.
La fel si aici. Subsolul unei cladiri rezidentiale, chiar daca adaposteste si un parcaj subteran, e tot un subsol tehnic: tevile si cablurile din apartamente nici nu apar si nici nu dispar la parter.
Toate tevile, scurgerile si instalatiile cladirii trec tot prin subsol, pe langa si pe deasupra parcarilor subterane.
Prin faptul ca pe terenul de pe podea sunt delimitate locuri de parcare, caracterul tehnic al subsolului nu s-a schimbat si nici nu a disparut, ci i s-a adaugat o functionalitate noua, prin folosirea mai eficienta a spatiului.
Revenind la ce discutam aici, parcarile subterane nu sunt incaperi, ca sa aiba usi, pereti si tavane, ele sunt doar suprafete de teren.
Subsolul arata altfel decat la blocurile din trecut, de acord, dar si-a pastrat in totalitate functionalitatea tehnica si caracterul de proprietate comuna.
Evident, cu exceptia suprafetelor de pe podea atribuite in proprietate exclusiva ce au un scop, bine determinat si exclusiv, parcarea.. ( De aceea nici nu e voie sa tii acolo butoiul de varza murata , de exemplu, oricat de tentant si de irezistibil pare :) )