avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate fun_fun

Activitate fun_fun

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obtinerea unei hotarari judecatoresti de catre proprietar implica cheltuieli judiciare, printre care onorariu de avocat care este o suma substantiala.
Cine pierde procesul, e obligat la plata cheltuielilor de judecata, iar eu nu m-as risca la asa ceva.
Ca urmare, la fel cu userul de mai sus, va recomand sa platiti facturile si sa va intelegeti cu proprietarul. Nu numai pt ca facturile reprezinta cheltuielile dvs, , pt ca se adauga penalitati, dar si pt ca, la un moment dat, furnizorii va pot intrerupe serviciile, solicitand taxe pentru reluarea furnizarii lor.. Deci cheltuieli mai mari si plati pe care le veti efectua oricum, chiar daca proprietarul nu va evacueaza.

Parerea mea personala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E complicat, trebuie sa mergeti la un avocat specializat.

Pentru un raspuns, trebuie informatii privind tipul de venit, apoi, in functie de tipul de venit, pot fi necesare sau nu informatii privind cuantumul venitului, sursa venitului , statul sursa, daca a fost obtinut prin activitate intr-un birou - sucursala etc - , intervalul de timp petrecut in Ro in timpul unui an fiscal si cam asa.

Sunt mai multe reguli si exceptii de la reguli, e nevoie de atentie si specializare pentru un raspuns avizat.

Sunt unele impozite care se platesc numai in RO sau numai in US, altele care se platesc in unul dintre state si se deduc din cel datorat in celalat stat.
Nu e atat de simplu, iar intrebarea dvs nu contine informatiile necesare pt un raspuns.
Conventia pentru evitareadublei impuneri intre Ro si US e publicata pe site-ul ANAF :
[ link extern ]
De calculat le calculeaza expertul contabil, cf hotararii definitiva a judecatorului.
Dc s-au admis ambele, ambele se datoreaza, alaturi de principal.
Nu stiu ce inseamna " banca de ore" , dar daca munciti 8 ore pentru care ei zic ca va platesc dublu, nu vad de ce mai trebuie sa ia din orele de recuper4are.

Orele de recuperare ar trebui sa fie folosite pentru situatii in care, in zi obisnuita, nu va puteti prezenta la serviciu, iar ei va platesc ziua respectiva.

Asa mi se pare ca ar fi logic.
Problema e discutabila si orice faceti, si unul, si altul dintre parinti, se rasfrange negativ asupra copilului.

Eu as lua copilul pentru noaptea de Revelion si l-as duce acasa sambata dimineata, daca as vrea sa nu se considere ca am folosit si primul weekend, nu numai Revelionul.

In paranteza, pentru dvs si pentru toti parintii care se bat pe timpul copiilor. va spun ceea ce am auzit o data de la un copil: " Va rog frumos... Va iubesc pe toti... Vin cu drag sa va vizitez pe fiecare... Numai sa nu ma umiliti, sa ma luati ca pe obiecte inchiriate, de la ora x la ora y... "

Ca urmare, incercati, ambii parinti, sa nu umiliti copilul... El nu are nicio vina pentru ce s-a intamplat intre adulti.
Iar daca nu ambii parinti vor sa incerce, macar unul sa deschida calea.
Sunt convinsa ca judecata copilului va fi cea corecta, chiar daca o sa vina mai tarziu.
Incercati.
dlascu:

Am inteles perfect ce vreti sa spuneti si apreciez ca va straduiti sa gasiti argumente legale in sprijinul parerii dvs.

Intrebarile pe care le-ati scris pot avea sens atunci cand privesti din punctul de vedere al proprietarilor fara parcari in subteran.

Din nefericire, e tarziu sa le adresati aici , pe forum. Ele trebuiau adresate agentului de vanzari ori notarului inainte de a cumpara apartamentul, pentru a obtine raspunsurile corecte si a sti efectiv ce inseamna cheltuielile de administrare a unui asemenea imobil rezidential, cu parcari subterane.

Din fericire, parerile noastre de nespecialisti, emise aici pe forum, nu conteaza prea mult. Conteaza numai parerile specialistilor, in cazuri concrete.

Ca urmare, va recomand sa consultati un avocat inainte de a lua orice decizie in sensul opiniei dvs de mai sus care sa aiba implicatii financiare.
dlascu:

Normativul invocat de dvs reglementeaza doar regimul protectiei la incendiu in parcari. De constructii si proprietati se ocupa alte legi de care trebuie sa tinem cont.

E tot asa cum nici Codul rutier nu se preocupa de reglementarea circulatiei pe caile ferate, dar asta nu inseamna ca nu avem trenuri si ca nu exista circulatie feroviara, reglementata de alte legi.

La fel si aici. Subsolul unei cladiri rezidentiale, chiar daca adaposteste si un parcaj subteran, e tot un subsol tehnic: tevile si cablurile din apartamente nici nu apar si nici nu dispar la parter.

Toate tevile, scurgerile si instalatiile cladirii trec tot prin subsol, pe langa si pe deasupra parcarilor subterane.

Prin faptul ca pe terenul de pe podea sunt delimitate locuri de parcare, caracterul tehnic al subsolului nu s-a schimbat si nici nu a disparut, ci i s-a adaugat o functionalitate noua, prin folosirea mai eficienta a spatiului.

Revenind la ce discutam aici, parcarile subterane nu sunt incaperi, ca sa aiba usi, pereti si tavane, ele sunt doar suprafete de teren.

Subsolul arata altfel decat la blocurile din trecut, de acord, dar si-a pastrat in totalitate functionalitatea tehnica si caracterul de proprietate comuna.

Evident, cu exceptia suprafetelor de pe podea atribuite in proprietate exclusiva ce au un scop, bine determinat si exclusiv, parcarea.. ( De aceea nici nu e voie sa tii acolo butoiul de varza murata , de exemplu, oricat de tentant si de irezistibil pare :) )
art 35 al 1 lit e din Legea 196/2018 cred ca merge: "pereţii perimetrali şi despărţitori dintre proprietăţi şi/sau spaţiile comune'.
Pe aceasta logica, de repararea acoperisului beneficiaza doar cei de la ultimul etaj si ar trebui sa-i lasam doar pe ei sa plateasca reparatia, ceea ce nu e nici corect si nici legal.

Realitatea e ca izolarea unui perete al cladirii fata de un subsol neincalzit reprezinta un mijloc de a pastra caldura in interiorul cladirii si de acest lucru beneficiaza toti proprietarii, nu numai cei de la parter.
Eu asa as zice,

In Romania, ce imbunatatiri se fac in interiorul locuintei sunt problema proprietarului. (In alte tari, nici masina de spalat nu o muti prin casa fara autorizatie de la primarie).

Intrebarea lui CLbru era despre imbunatatiri aduse in exteriorul locuintei, ceea ce e ialtceva decat inchisul unui balcon propriu sau izolarea unui perete in interiorul locuintei,