avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate vasiu.simi

Activitate vasiu.simi

Am uitat să mulțumesc pentru răspuns! Toate cele bune și mulțumesc!
Referitor la HG 4 / 2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata....Ramane aplicare din data de 13 ?
Proiectul de lege pentru modificarea hotararii s-a aprobat?
Pana la urma cum se procedeaza?
Mulțumesc.
Bună, caut o formă legală pentru plata unei lucrari de achizitie publică directa care să fie defalcat pe o perioada de 2-3 ani...
Lucrarea se va executa în termen de maxim 6 luni doar că Achizitorul doreste plata lucrarilor efectuate în termen de 2-3 ani. Executantul agreează modalitatea de plată a Achizitorului/Beneficiarului doar că am nevoie de o formă legală.
Este legal ca în contractul dintre părți să existe o astfel de modalitate?
Legea 72 ne spune altceva... si sincer nu găsesc o soluție.
Mulțumesc pentru răspuns, pe acelas principiu mă gândesc să merg și eu, eram convins de acest fapt doar că în biroul din care fac parte s-au purtat cateva discuții contradictorii în care eram sigur vs 3 (persoane mai invarsta) care o sustineau clar si tare ca este inchiriere indiferent de situatie și că deserventul nu este relevant in cazul de fata.... și că practica acest lucru de foarte mult timp și nu vin eu sa schimb modalitatea lor de lucru :D.
Oricum decizia este a mea și efectiv doream o a 2-a părere din partea cuiva de specialitate.
Mulțumesc.
Cum pot face o delimitare clară între contractul de prestări servicii și contractul de inchiriere ?
În speță avem nevoie de un contract al cărui obiect o sa fie : inchirierea unei autospeciale care o sa vina cu tot cu deservent....
Daca era vorba doar despre autospecială, era clar contract de inchiriere, dar dacă vine impreună cu deservent, devine de prestări servicii?
Nu înțeleg de ce ați așteptat atât timp... cu o simplă portare v-ați fi rezolvat problema dvs. cu semnalul....
În principiu puteți solicita rezilierea contractului și ulterior să mergeți la un alt operator de telefonie mobila, acesta este drumul cel mai ok, dar printr-o portare directă merge mai repede treaba.
Răspuns la discuția Nedeclarare Subantreprenor
Nimeni nimic?
Răspuns la discuția Subantrepriza in constrcutii
Este important ca in contractul de Antrepriza sa nu fie trecuta o clauza prin care Beneficiarul (Z) sa interzica subcontractarea lucrarilor de catre X, daca nu exista o astfel de prevedere contractuala, totul este ok. Antreprenorul raspunde in fata Beneficiarului pentru lucrarile executate de catre subantreprenor.
Bună ziua, deranjez cu două întrebări :
1. în caz de nedeclarare a unui subantreprenor în cazul unui contract de achiziții publice, care sunt sancțiunile sau ce repercursiuni are Antreprenorul General?
2. Să inteleg că toti subcontractorii trebuie declarati beneficiarului ? Adica si cel care vine si montează usile ? ( in principiu orice contract de prestări servicii face parte din contractul de subantrepriză nu?), mi se pare putin deplasat să ceri acordul beneficiarului pentru fiecare contract mărunt...
Voi ce parere aveți?
Răspuns la discuția Legea privind violul unei minore
Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale

Art. 220

Actul sexual cu un minor

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.