avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate Profesional New Consult

Activitate Profesional New Consult

Buna ziua! Daca la institutia publica unde urmeaza sa va angajati au ca si criteriu sa nu fi fost concediat cu art. 61.a, ceea ce inseamna concediere pentru indisciplina, atunci nu o sa puteti aplica pentru post.
In ceea ce priveste corectarea deciziei, din pacate, avand in vedere timpul foarte mare scurs, dreptul dvs. la actiune s-a prescris.
Răspuns la discuția Concediere
Buna ziua! Depinde foarte mult tipul concedierii, este una dintre cele de la art. 61 sau este concediere individuala/colectiva? In ambele situatii insa, daca vi s-a emis decizia si mai mult daca ati obtinut o fisa de lichidare prin care atesta ca ati predat tot la zi, raspunderea dvs fata de societate este mult diminuata. De altfel, ar trebui sa fie initiativa societatii care sa va ceara sa va descarcati de gestiune si nu invers. Sunt multe aspecte de dezbatut, cum ati preluat aceasta gestiune, in baza a caror documente, ce valoare, insa un raspuns simplu ar fi ca momentan niciuna.
Nu puteti pati nimic, doar daca nu are dovezi ca ati ajutat-o sa treaca fraudulos frontiera.
Răspuns la discuția sediu social la domiciliu
Obligatoriu trebuie incheiat contract de comodat. Nu este suficienta prezentarea buletinului ca dovada a spatiului.
Răspuns la discuția Accident auto
1. Nicidecum zile lucratoare, ci zile calendaristice.
2. Se ataca cu recurs, ati inteles gresit din postarile anterioare.
Răspuns la discuția Mandatar al unei societati.
Depinde de intinderea mandatului, daca prin acesta se prevede ca sunteti mandatat doar sa semnati acele precontracte, nu aveti nici o raspundere.
Răspuns la discuția lntampinarea
Nu, intampinarea va fi a celor care au semnat-o si si-au insusit-o. Semnarea intampinarii se poate face si prin avocat pentru ceilalti 7.
Răspuns la discuția doresc sa inchiriez camion
Nu se poate, in acest caz veti face transport in numele firmei care detine licenta, trebuie sa aveti propria licenta a firmei pentru a efectua transport.
Răspuns la discuția Expert topo partinitor
Daca aveti probe temeinice cum ca a fost amenintat si ca aveti suspiciuni privind impartialitatea sa, il puteti recuza, expertii se recuza in aceleasi conditii ca si judecatorii.
Răspuns la discuția PF vanzare catre PJ, cum?
Prin contract vanzare cumparare, da, pe care il inregistrati la finante pentru a plati impozitele aferente venitului primit.