avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate vera_filip77

Activitate vera_filip77

Buna ziua,
O persoana juridica vinde unei persoane fizice de cetatenie romana, dar care are si buletin de Italia, un autoturism.
Trebuiesc indeplinite conditii speciale, facute declaratii intracomunitare, sau se trateaza tranzactia ca si cum ar fi pe teritoriul Romaniei?
Multumesc pentru ajutor
Buna ziua,
Contractul de comodat auto incheiat intre societatea comerciala si administratorul acesteia trebuie sa aiba si data certa pentru a putea fi valabil in Italia, conform noilor reglementari de acolo?
Multumesc
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Societatea A construiește un bloc. Pentru construcția imobilului are nevoie de cherestea pe care o achiziționează de la societatea B.
Intrebare: societatea A trebuie să declare undeva (silvic sau ceva de genul) achizițiile de cherestea?
Mulțumesc
Discuție masa credala
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Societatea comerciala a facut cerere de admitere la masa credala.
In data de 17 octombrie 2018 a fost termenul prima Adunare a Creditorilor. Cand am sunat la administratorul judiciar provizoriu pentru a ma interesa daca am fost sau nu acceptati la masa credala, mi s-a spus ca ei nu mai au aceasta calitate si nici nu-mi pot da mai multe date.
Intrebarea este: cum pot afla daca am fost sau nu admisi la masa credala?
Multumesc de ajutor!
Buna seara,
Va rog sa ma îndrumați in urmatoarele situatii:
- unde se poate verifica daca o firma are registru unic de control (fizic nu l gaseste) si cum trebuie procedat daca nu l are? (Firma este înființată din 2008, dar a funcționat cu intreruperi).
- la schimbarea sediului social trebuie achiziționat un registru unic de control nou ?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o nelămurire : cererea de inscriere la masa credala trebuie doar semnata de administrator? Sau trebuie trecut si nume prenume administrator?
Întreb pentru ca pe cererea descărcată de pe portalul instantelor nu se cer date despre administratorul nici uneia din societăți.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele:
- model de cerere de înscriere la masa credala (persoane juridice)
- pot solicita si calcularea dobanzii pentru suma datorata?
- daca am avize de insotire a marfii (in spatele facturii), trebuie sa le atasez si pe acestea?
- daca documentelor contabile le lipsesc anumite date (de ex la facturi nu e completat sediul) pot fi folosite pentru demonstrarea datoriei firmei debitoare?
Multumesc
Începând cu 10 august 2018, o societate comerciala are statutul de firmă în insolvenţă, procedura generală fiind deschisă la cererea debitoarei, depusă la Tribunalul Botoşani pe data de 1 august 2018 .
Instanţa a stabilit data de 24 septembrie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 17 octombrie 2018 (ora şi locul urmează să fie comunicate de administratorul judiciar).
Creditorul are de recuperat de la firma intrata in insolventa o suma de bani pe care a platit-o in avans. A incercat sa discute cu firma intrata in insolventa propunand achizitionarea de bunuri spre compensare cu suma datorata, insa debitorul amana un raspuns cert.
Cum trebuie procedat legal pentru recuperarea sumei de bani platita in avans.
Multumesc
Discuție Stampila firma
Ce trebuie facut cand se pierde stampila unei firme? O pot reface pur si simplu, sau trebuie îndeplinită o anumita procedura?
Multumesc!