avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate Miha_81

Activitate Miha_81

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Exista in lege specificat distanta dintre bloc ( eventual geam) si parcare?
Ce pot face in acest sens.
Parcarea se contruieste de langa bloc.
Discuție Alegere banca
Buna ziua,

Daca doresc sa achizitionez un imobil in alt oras( 40km), pot sa aleg pentru credit banca din orasul meu?
Sau trebuie sa aleg banca din orasul cu imobilul?
Ma gandesc ca sunt drumuri intre banca-notar-agentie imobiliara si ar fi mai bine de acolo...
Multumesc de sugestii .
Discuție Credit banca
Buna ziua,
Am gasit un apartament de cumparat dar e scos din el tot, inclusiv de pe peretii aproape pana la caramida(proprietarii au dorit sa renoveze).
Fara usi, parchet, centrala, faianta...
Intrebarea mea: evaluatorul bancii ar putea acorda credit pentru un apartament in acest stadiu? ( 900 mil)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Vecina mea are un apartament.sotul ei a decedat in urma cu zece ani. Nu a facut inca succesiune.
Are insa o problema: nu are contract original de vanzare-cumparare de EGCL(cum era pe vremuri), decat o copie.
Pe contract (copie ) scrie ca a fost intocmit in 6 exemplare.
La primarie a fost ( acolo ar tb sa fie arhiva), dar un domn care se ocupa cu arhiva a zis ca nu gaseste de la blocu ei dosaru cu contracte.
E necajita ca nu stie ce poate face si cum sa procedeze.
Am vazut ca are extras de carte funciara si copia de la contract. Dupa ce a platit creditul are o foaie ca a radiat ipoteca, dar alt act de intabulare nu am vazut sa aiba.
Ce ar putea face?

Discuție Taxe notariale
Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns ( orientativ).
Ce cheltuieli sunt la vanzarea unui apartament de 150000 ron( taxe + impozit catre stat). [Taxele suportate de vanzator].
Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția Balcon la parter
Multumesc mult!

ynocentta a scris:

Executarea unui balcon implica modificari constructiev si de aspect a partii comune de condominiu
Avand in vedere ca executarea unui balcon necesita interventia la structura de rezistenta a imobilului,legea autorizarii constructiilor obliga realizarea de proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism
Proiectul trebuie realizat de persoana autorizata fizica sau juridica

Pentru constructia unui balcon la parter cu eliminarea de perete ( cel de sub geam + geam ) trebuie la primarie cerere si ceva plan al noului balcon ?
(Momentan nu e deloc balcon) .
Planul il face constructorul sau tb persoana autorizata?
Răspuns la discuția Partaj
Multumesc de raspuns.
O mica intrebare as mai avea: tata a decedat in 2001, valoarea creditului a fost 85.000 lei (in bani vechi inainte de taierea de zero-uri)...iar mama are chitanta cu depunerea de 50.000lei vechi la CEC in anul 2004( dupa deces).
Asta ar avea vreo influenta la succesiune? (Faptul ca a fost achitat integral doar dupa deces).
(Va multumesc.)

MihailZC a scris:

Din partea tatalui, de 1/2, mama dvs (sotia tatalui) primeste 1/4 si 3/4 se imparte in mod egal intre toti copiii tatalui. Dupa dezbaterea succesiunii, mama ramane cu 5/8 si fiecare din cei trei copii cu o cota de 1/8.

Multumesc de rapuns

Ionita Cristina Avocat a scris:

Tatal a decedat? In succesiunea tatalui ar trebui inclusa cota de 1/2 din apartament. Acea fata ar avea calitate la succesiunea tatalui. Depuneti cererea de deschidere a succesiunii la notar. Stiti unde s-a nascut fata? Puteti face cerere la Primaria unde s-a nascut pentru a va da o copie de pe certificatul ei de nastere. Daca exista o hotarare judecatoresca de stabilire a pensiei, aflati detalii despre ea de acolo. Poate gasiti certificatul ei de nastere printre acele tatalui.

Tata a decedat. Apartamentul a fost achizitionat cu mama mea. Cam ce parte ar avea ea?