avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate Denisa Stanca

Activitate Denisa Stanca

Răspuns la discuția Nedeclarare punct de lucru
Aveti posibilitatea sa autorizati activitatile pe care le desfasurati la terti (in afara sediului social si sediilor secundare).

Asta presupune sa intocmiti un dosar in care se va depune o declaratie tipizata in care se vor mentiona codurile CAEN pe care le desfasurati. In ceea ce priveste sediul social, exista o declaratie in care se mentioneaza ca nu desfasurati activitate la sediul social.

Numai bine.
Răspuns la discuția Inchidere firma fara activitate
Pentru inchiderea societatii voluntar este necesar ca acesta sa nu aiba datorii, in acest sens se va depune in etapa a 2-a bilant de lichidare si certificat fiscal de la ANAF.

In prima etapa se publica hotararea de dizolvare concomitent cu lichidarea societatii, iar in etapa a doua (dupa 1 luna de la data publicarii in M.O. a hotararii de dizolvare) se va depune hotararea de radiere impreuna cu bilantul de lichidare, certificatul fiscal, certificatul de inregistrare si certificatele pentru autorizarea activitatilor.

Taxele la ORC sunt de 176 lei/etapa si onoraraiul avocatului, daca este cazul.
Răspuns la discuția Radiere firma
Pasii pentru radierea unei societati sunt dizolvare, lichidare si ulterior radiere.

Cel mai simpliu este dizolvare concomitent cu lichidare (1 etapa) si ulterior radierea (a 2-a etapa).
In cazul dvs o astfel de solutie nu este posibila intrucat in etapa a 2-a trebuie sa depuneti la ORC printre altele un Certificat Fiscal eliberat de ANAF, certificat pe care nu il veti putea obtine intrucat nu sunt depuse declaratiille (asa cum ati mentionat dvs).

Tind sa cred ca in prezent societatea este declarata inactiva de ANAF.

Daca nu va permiteti sa platit amenzile pentru depunerea declaratiilor peste termen, sfatul meu este sa o lasati asa.
Răspuns la discuția Cesiune parti sociale
Colega mea face o confuzie intre cele 2 proceduri prin care o persoana straina de societate poate sa devina asociat. Cesiunea de parti sociale si majorarea capitalului social prin aportul unui asociat nou sunt 2 chestiuni diferite.

Prin cesiunea de parti sociale, asociatul cedeaza o parte din partile sociale pe care le detine in firma, persoanei care intra in societate. In aceasta situatie este nevoie de contract de cesiune de parti sociale. Insa, asa cum spunea si colega mea este o procedura care dureaza mai mult si implica anumite riscuri daca societatea are datorii la ANAF.

Prin majorarea capitalului social, asociatul nou intra in firma printr-un aport la capitalul social, ceea ce inseamna ca vine cu o noua depunere care va genera noi parti sociale. In aceasta situatie nu mai este cazul de contract de cesiune, insa trebuie sa faceti dovada depunerii capitalului social in contul societatii (pe chitanta de la banca trebuie sa se mentioneze ca suma depusa de noul asociat reprezinta majorare capital social).

Bafta!
Răspuns la discuția Shimbare de sediu social
Aveti nevoie de acordul vecinilor direct afectati (cu care aveti un perete comun) si avizul asociatiei de proprietari. Gasiti formular tipizat la ORC.
Răspuns la discuția rovigneta
În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitata rovinieta,aceasta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care la emiterea acesteia numărul de identificare al vehiculului a fost înscris corect.
În orice altă situaţie utilizatorul va solicita CNADNR - S.A., în scris, efectuarea modificării numărului de înmatriculare în baza de date a SIEGMCR.

Pentru efectuarea modificării utilizatorul se va prezenta la unul dintre punctele de lucruale CNADNR - S.A. (lista acestora se gaseste la www.cnadnr.ro, sectiunea Roviniete –Puncte de schimbare a numarului de inmatriculare) , cu următoarele documente:
a) cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseşte la www.cnadnr.ro, sectiunea Roviniete - ,,Formulare – Cerere schimbare numere inmatriculare”
b) cartea de identitate a autovehiculului în copie şi original

Odată cu modificarea numărului de înmatriculare, în baza de date se va elibera, prin intermediul SIEGMCR, un document care atestă efectuarea modificării şi valabilitatea rovinietei pentru noul număr de înmatriculare, în două exemplare identice, dintre care:
a) unul va fi ştampilat de către CNADNR - S.A. şi va fi înmânat solicitantului;
b) unul va fi semnat de către solicitant şi va rămâne la CNADNR - S.A.

sursa: [ link extern ]
Răspuns la discuția Shimbare de sediu social
Daca nu s-a facut succesiunea nu veti putea stabili sediul social. Potrivit Noului Cod Civil, transmiterea dreptului de folosinta a unui imobil se poate face numai cu acordul tuturor coproprietarilor. In cazul dvs, este necesar sa dezbateti succesiunea si ulterior contractul de comodat/inchiriere se va semna de toti coproprietarii, insemnand sotul supravietuitor si ceilalti mostenitori.
Răspuns la discuția Calcul penalitati
Puteti solicita penalitatile de intarziere mentionate in contract pana la data achitarii integrale a facturilor, faptul ca acel contract a expirat nu are nicio relevanta.
Bafta!
Răspuns la discuția Inchiriere spatiu sediu social
Da. Fara acel contract pentru sediul social nu se va infiinta societatea.
Daca nu iti amintesti ce ai autorizat si nici nu mai ai certificatul constatator pentru autorizare, asa cum spuneai si tu, le intrebi pe dnele. de la ghiseu.

Din cate stiu eu daca sa fac modificari cu privire la codurile CAEN autorizate nu e necesar sa anuntati ANAF-ul, in ceea ce priveste celelalte declaratii este bine sa apelezi la serviciile unui contabil, iti pot recomanda un contabil daca nu ai.