Daca nu cunoasteti prea bine familia,cum va incumetati sa dati imprumut o astfel de suma?Sau urmariti sa luati o casa cu o valoare mai mare cu numai 10000 ron?In prima situatie,v-as sfatui sa nu va legati la cap,chiar cu acte in regula,prin notariat.Veti umbla dupa ei de va terminati linistea si familia.In cel de al doilea caz,mai reflectati...exista Dumnezeu pentru toti...Eu ma incadrez in prima situatie si nu va spun prin ce trec...Numai bine.
Cititi pe siteul www.expertulbanilor.ro/bcr-volksbank-recuperare-comision-de-risc/;A aparut decizia Curtii Europene de Justitie C-602/10 prin care se mai lamuresc anumite lucruri legate de OG 50,inclusiv cea a mult discutatului comision de risc.Poate va trebui s-o discutati totusi cu cineva de specialitate care sa va ajute concret daca este cazul,mai ales ca nu stapaniti un minim de cunostiinte juridice si economice.
Multumesc pt raspuns si in special pt faptul ca nu doriti sa dati idei.Dar dvs.considerati ca nu am dreptate?Cand ne-au luat ei bani si pana cand ni-i dau inapoi,nu vi se pare bataie de joc?Pe noi ca platitori de taxe la stat sau datorii la banca ne sanctioneaza cu majorari si pt sume subunitare pentru care ii costa mai mult hartia si costul postal ca sa-ti aduca la cunostiinta ca ai o datorie de 0,3 lei si care a acumulat o dobanda de 1,5 lei intr-o luna.Inca o data multumesc
Buna seara,
Doresc sa intreb cum se va solutiona un litigiu existent si care s-a suspendat pana la decizia Curtii Constitutionale si care urmeaza sa-l repun pe rol ? In actiune am solicitat ,incetarea retinerii, restituirea sumelor retinute ilegal plus rata inflatiei aplicata acestor sume.Nici decizia Curtii Constitutionale nu precizeaza ceva legat de despagubiri si nici OG 17 si normele de aplicare.Instanta poate da o decizie in care sa acorde despagubiri.? respectiv rata inflatiei?in baza articolelor Codului Civil ? Pot la repunerea pe rol sa invoc aceste art.din Codul civil?
Buna ziua,
Va deranjez cu doua intrebari,sau poate una cu doua raspunsuri:
1_Sotul meu a luat un credit de la o banca in 2007,in lei,cu dobanda fixa pe 10 ani.Am reusit sa-l achitam integral pana la inceputul acestui an.Bineinteles contractul a avut toate clauzele abuzive de care dvs. ati comentat in toate intrebarile si raspunsurile,inclusiv “comisionul de risc”Am fost ceas cu platile,deci nu ne-au afectat nici una din clauze.Doar comisionul de risc,pe care l-am platit la fiecare rata.Credeti ca daca am actiona in judecata banca,acum,dupa ce am terminat cu ei,pentru restituirea acelui comision luat degeaba (inca suntem in termen de prescriptie), am avea sanse de castig?mergand pe ideea “imbogatirii fara justa cauza”?Ne putem folosi de legea 193/2000 pt a nu plati taxe de timbru?sau se v-a aplica legea 146/1997?
2-Fiul meu a facut si el un credit,tot la aceeasi banca,dar in valuta,luindu-l pe sotul meu ca coplatitor in contract,in 2007.Atunci avea serviciu si salariu bun reusea singur sa achite creditul fara probleme.In 2009 a avut nesansa sa lucreze la un angajator cu care a negociat un salariu bun,dar care nu l-a platit,moment din care au inceput problemele cu intarzieri la plata creditului si tot tacamul rezultat din clauzele contractului,cu aceleasi clauze abuzive.Suntem intr-o situatie delicata cu acest credit.Rata este aproape egala cu salariul pe care il are acum.La momentul aparitiei ordonantei50/2010 am apelat la Protectia Consumatorului,care ne-a dat un raspuns vag si nu am mai actionat in continuare,aparand si legea 288/2010 care ne-a descurajat.Acum am verificat si la Prot.Consumatorului ce s-a intamplat cu sesizarea noastra din 2010 si ne-au aratat ca tocmai acum in 5.05.2012 s-a terminat procesul cu banca, rezolvare in temeiul Legii 288/2010,adica in defavoarea noastra si in favoarea bancii.Banca a cumulat "comisionul de administrare cont cu comisionul de risc" sub denumirea de" comision de administrare cont" si gata,rata nu i-a scazut,dimpotriva in ultima vreme la 3-4 luni mai creste cu cativa euro,crestere care nu este notificata in scris ci prin sms pe tel.mobil.Credeti ca daca am actiona in instanta pt comisionul de risc si modul de calcul si de notificare al dobanzilor am avea sanse de castig,fiind in situatia delicata de vezi doamne “rau platnic”.Am incercat negocieri cu banca facand dovada proceselor si a sentintei cu vechiul angajator,dar nu am gasit intelegere.Am solicitat refinantare si ni s-a refuzat in scris.Ce ne sfatuiti?Multumesc anticipat pentru timpul acordat parcurgerii acestui email si a unui eventual raspuns.Cu stima si respect D.F.
Buna seara,
Am avut un litigiu de munca.Am cerut plata drepturilor salariale pe o perioada de 20 de zile care mi-a ramas neachitata in urma unui alt litigiu cu acelasi angajator,si a drepturilor de concediu pe intreaga perioada lucrata,care nu mi s-au acordat in primul proces.Am cerut de asemenea daune materiale pentru perioada in care am lucrat si nu am fost platit,egale cu penalitatile aplicate de banca la un credit pe care il am si nu am mai putut plati ratele,neplatindumi-se salariile.Am cerut de asemenea daune morale .Prin sentinta mi s-au acordat drepturile salariale cerute(angajatorul a recunoscut sa le plateasca,nu a depus nici un act doveditor pro sau contra),mi s-au acordat penalitatile,si mi s-au acordat daune morale in valoare de 1000lei.Angajatorul a facut recurs,i s-a admis recursul,iar in condica de la curtea de apel apare urmatoarea consemnare:"admite recursul,caseaza sentinta cu rejudecarea fondului. "In timpul sedintei de recurs,judecatoarea imi spune ca pot sa ma duc sa deschid dosarul de executare silita.Am intrebat si cum ramane cu recursul?Merge inainte ,mi s-a raspuns.Ca solutia sa fie dezastroasa pentru mine.
Intrebari:-
-Cum se procedeaza in continuare?mai primesc o sentinta de la curtea de apel motivata pt ce a casat sentinta initiala?daca da care este termenul legal de redactare ?
-sau imi vine alta citatie si se rejudeca direct fondul?
-cam cat mai poate dura si aproximativ cam ce se poate intampla?n-am cerut,si nu mi s-a dat dreptate decat in baza art din codul muncii.
-am anuntat executorul judecatoresc de situatia creata si mi-a spus sa ma duc sa platesc onorariul minim,dupa ce am platit taxe judiciare de timbru,timbre judiciare pentru incuviintarea executarii silite de catre judecatorie,sentinta fiind definitiva si executorie?Este corect sa mi se ceara onorariu pe ceva ce nu se poate duce la bun sfarsit?sau ramane deschis acest dosar pana la noua sentinta,in aceeasi suma?
-Tribunalul poate da alta sentinta decat cea initiala?drepturi salariale,de concediu,daune materiale si morale? Astept raspuns cat se poate de repede,pentru care multumesc anticipat
Si cand dupa ITM nu se intampla nimic?Te duci la tribunal,poate iti castigi dreptatea dar in rest nu se intampla nimic.Abuzurile continua.dupa acelasi tipar,si cad victime oameni cinstiti.Multumesc mult.Apropos de abuzuri.am observat ca daca incerci sa cauti informatii despre anumite firme pe Google,pe unele siteuri apar informatii legate de procesele pe care o firma la are la tribunal,cu date suficiente ca sa poti trage niste concluzii.Mi s-a parut o initiativa buna.Dar am gasit si siteuri care desi titlul era"procese la tribunal", acestea nu se deschideau.Deci probabil ca si administratorii siteurilor au probleme.Probabil,banuiesc.E o parere.
Buna zua,Am mai scris zilele trecute cteva intrebari la care am primit parte din raspunsuri,si pentru care mai multumesc odata celor care mi-au raspuns.
As vrea sa fac un memoriu la Ministerul Muncii si la Ministerul Finantelor pe probleme de respectarea Codului Muncii si pentru evaziune fiscala.Ma puteti sfatui cui sa ma adresez?
Buna seara si multumiri tuturor celor care mi-ati raspuns.Din raspunsurile dvs + ce m-am mai documentat si din discutia cu un patit care are si poze si inregistrari ale convorbirilor telefonice cu reprezentantii firmei si cu cei din contabilitatea lor,am inteles ca nu va semna nici un act.Vom face plangere la Itm dar acolo lumea e de partea lor,dar va fi proba intr-un eventual proces.In notificarea trimisa se ameninta cu plangere penala invocand art213 cod penal cu inchisoare de la 3luni la 4 ani si art215/1 cod penal cu inchisoare de la 1 la 15 ani."Din pct de vedere legal,aceasta constituie ultima incercare de solutionare amiabila a problemelor existente,astfel incat demersurile prezentate sa poata fi oprite inainte de a interveni si alte consecinte negative"Este de fapt prima hirtie scrisa si nimic altceva.Dar zice ca e ultima.Din alte surse si discutii cu unul din cei care a patit-o,metoda fiind aceeasi,mi-a spus sa lungim pana la 60 de zile ,timp in care el ar trebui sa faca plangerea penala,si ca sa nu ajunga un dosar penal,ci cel mult civil.N-am gasit nimic scris in acest sens.Dar probabil ca exista.Cum am putea face acest lucru.?Pe de o parte ar trebui sa mearga acolo sa faca punctajul intre depunerile din banca si vanzari,sa vada concret din ce rezulta sumele respective.Pe de alta parte poate ar fi bine sa incepem o corespondenta prin care sa solicitam contractul,de munca,de garantie,dovada depunerii garantiei in banca,justificarea sumelor imputate,etc..
Din punct de vedere financiar,pt fiul meu este o cheltuiala enorma sa se mai duca pana la Suceava +ziua care se invoieste de la noul loc de munca(unde o invoire dupa 25 de zile de servici chiar nu stiu daca da bine).Daca macar ar reusi sa ajunga pe 0 cu imputatia ar merita efortul,dar poate e mai bine sa mai castige timp,sa ne mai documentam si sa mai adunam date si probe in apararea lui.Cum ne sfatuiti?suntem disperati si fara bani.Suntem la pamant cu nervii toti.Va dati seama ce reactii am avut cand am primit Notificarea in care fiul nostru este amenintat cu puscaria dupa o luna de serviciu ?Scuze ca poate m-am intins prea mult.Astept sfatul dvs.