avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate yo5djk

Activitate yo5djk

Daca ar fi in regulamentul de ordine interioara ,nu ar trebui scris pe toate echipamentele de lucru( in cazul nostru tricouri și polare). Nu mi se pare corect numai la o parte din angajați și la ceilalți nu din motive economice. Nu e vorba de "să moară și capra vecinului" ci pur și simplu ROI. E pentru toți angajații nu numai pentru o parte. Oricum nu era trecut în Roi. Probabil se modifică acum
As dori sa știu dacă angajatorul are dreptul să îmi treacă numele și prenumele pe echipamentul de lucru și care este articolul și legea care prevede acest lucru. Numele și prenumele nu sunt date personale pentru care trebuie sa se ceara in mod expres acordul?
Discuție Șomaj tehnic
Buna ziua,
Sunt pensionară și lucrez la o firma privata. În situația în care din cauza coronavirusului firma trimite angajații in șomaj tehnic as beneficia de acesta sau pentru că sunt pensionară nu?
Va mulțumesc anticipat
chiar daca este la facltate particulara si traieste in concubinaj in casa parintilor divortati? Si trebuie sa plateasa retroactiv siin perioada in care nu a avut nici un venit pensie de boala primind din luna septembrie 2012?
acum a primit pensie de boala 367 de lei si fiica il ameninta ca il da in judecata pt pensie alimentara ,ea fiind studenta .(este vorba de fratele meu). El vrea sa stie daca il poate da in judecata ,fata locuind de 2ani cu un baiat care este tehnician dentar(concubinaj) si daca ii poate cere retoactiv pensie si pe perioada cand el nu avea nici un venit.
vreau sa stiu daca o persoana care este studenta la o fac. particulara si traieste in concubinaj de doi ani, isi poate da tatal in judecata pentru pensie alimentara. Acesta nu mai lucreaza de aproximativ 4 ani neavand nici un venit pana in luna septembrie cand a fost pensionat de boala.
Discuție demisia
cand poti sa-ti dai demisia fara preaviz?
daca iti dai demisia si ai primit prima de vacanta are firma dreptul sa-ti retina din salar prima?
am un teren pe care sunt unic proprietar,daca m-am casatorit autorizatia de constructie poate fi numai pe proprietarul terenului sau pe sot si sotie?
Răspuns la discuția fond de reparatii
doresc sa stiu daca pot fi data in judecata de as de proprietari in situatia in care s-au facut reparatii la bloc (izolarea acoperisului,interfon nou si usa termopan la intrare)daca nupot plati suma de 1760 lei integral ci o platesc esalonat 200 lei lunar? pana acum am platit 600 lei,dar administratoarea si presedintele (sot si sotie)m-au amenintat cadaca nu platesc luna viitoare 1160 lei ne da in judecata.
pot fi data in judecata daca nu am bani pentru a plati izolarea blocului (acoperisului),in situatia in care aceste lucrari s-au mai executat in urma cu aproximativ 7-8 ani?