avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate morosanucarmen

Activitate morosanucarmen

O persoană apelează la o agenție imobiliară pt cumpărarea unui apartament. Nu se încheie niciun contract. Agenția îi prezintă persoanei fizice un apartament scos la vânzare și îi comunică prezumtivului cumpărător comisionul pe care îl practică agenția.
Persoana fizică, după un timp, nemulțumită de serviciile prestate de reprezentantul agenției imobiliare, comunica agenției ca nu vrea să mai colaboreze cu aceasta. Dacă persoana fizică cumpără apartamentul vizionat, trebuie să plătească agenției imobiliare comisionul?
Poate un executor judecătoresc să trimită somație de plata (la cererea avocatului părții adverse) pentru o așa numita datorie dacă procesul nu s a finalizat? Trimiterea unei somații în acest caz poate să fie considerat un abuz al avocatului?
Persoana care este chemată în instanță poate depune întîmpinarea și actele pe care le crede ca îi susțin cauza, online la judecătorie?

Dacă da, mai trebuie să depună și actele în original?
Nu știu dacă mesajul meu ultim a fost postat. Mulțumesc mult pentru că îmi răspundeți!
Sigur, nu voi cere eu evaluarea! Avocatul a zis că aici se va ajunge, că judecătorul v-a cere evaluarea daca cei 2 moștenitori nu răspund de nici un fel, nu renunță la moștenire dar nici nu cer ceva.
Eu credeam că, dacă un moștenitor care a acceptat inițial moștenirea, nu vine la proces, nu vrea să semneze propunerea mea de împărțire a pământului, nu mai răspunde la telefon, nici nu scrie că renunță la moștenire, nu vrea nimic, nu se prezumă că renunță la tot sau că e de acord cu ce am propus eu?
Mulțumesc pentru răspuns! Eu primesc cel mai puțin că valoare. Am împărțit după cum voia fiecare inițial...cînd am pornit procesul. Doi moștenitori sint multumiti. Ceilalți doi moștenitori nu mai par interesați de nimic...nu răspund la telefon, nu merg la proces..nici nu renunță....nici nu vor ceva.
Daca se face evaluarea terenurilor care va costa mai mult decât valoarea pământului, nu vad cu ce se schimba situația pt că cei doi tot nu vor nimic....nici nu renunță la moștenire, nici altceva.
De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele mele. Este vorba de împărțit niste loturi de pămînt. Suntem 5 moștenitori. Ca reclamant, am propus o partajare care a fost acceptată de doua rude.
Avem probleme cu celelalte doua rude:
- Un moștenitor nu a cooperat niciodata cu noi: adică nu a acceptat dar nici nu a respins calitatea de moștenitor. Pur și simplu nu a răspuns la nicio solicitare.
- Celălalt a acceptat inițial calitatea de moștenitor dar, se pare că nu-l mai interesează nimic, nu răspunde la telefon de unde înțeleg că nu vrea să semneze propunerea mea de partajare, ca nu vrea să renunțe la moștenire, că nu vrea sa trimită nici o declarație la judecatorie că renunță sau nu, să spună ce dorește,
Avocatul meu spune că singura soluție este evaluarea terenurilor!? Altfel procesul nu se mai termină niciodată?!
Ce părere aveți? Ce va avea în vedere judecătorul la împărțirea loturilor? Este obligatorie evaluarea terenurilor în acest caz?
Eu credeam că dacă unii moștenitori nu răspund la propunerea mea nici cu DA, nici cu NU, atunci partajarea se face conform propunerii mele acceptate de cele două rude. Nu înțeleg la ce ar folosi evaluarea terenurilor.
Vă mulțumesc anticipat și aștept cu nerăbdare sfatul dumneavoastră!
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
Multumesc pentru mesaje!
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
Unele perioade din adeverinta coincid cu cele din CM, altele, nu.
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
Unele perioade din adeverinta coincid cu cele din CM, altele, nu.
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
In adeverinta nu scrie nimic referitor la de gradatie de merit care apare in CM incepind cu 01.01.1994.