avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate teomir_tgv

Activitate teomir_tgv

Unde se mentioneaza ca nu poti fi angajata la doua firme cu 8 ore?Poate nu in acelasi interval orar, dar altfel...
In alta ordine de idei, trebuie depusa si la cea de-a doua firma o copie dupa concediul medical, legalizata la notariat, pt. ca la Casa de Sanatate se centralizeaza toata informatia pe CNP si exista riscul ca in aceeasi luna sa apareti cu ore de concediu medical (raportate de prima firma) si ore lucrate in aceeasi perioada (raportate de cea de-a doua firma).
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine:
O societate care are 120 de salariati si o cifra de afcerei sub 1 milion de euro este incadrata la intreprinderi mici sau mijlocii?
Care este criteriul care primeaza: numarul de salariati sau cifra de afaceri?
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare:
Salariatelor care sunt in concediu de crestere si ingrijire copil, deci implicit au contractele de munca suspendate si in Revisal, trebuie sa le fac act aditional de majorare a salariului de incadrare la minim 700 lei?
Daca DA, cine semneaza actele aditionale?
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema:
Am fost obligata sa fac cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor (numai acord comun n-a fost), incepand cu 26.07.2010.
Spuneti-mi, va rog, unde se mentioneaza termenul in care unitatea este obligata sa-mi plateasca drepturile salariale ce se cuvin si zilele de CO neefectuate?
Va multumesc!
Buna ziua!Am si eu o mare nelamurire:
Sunt inspector resurse umane la un Serviciu public de gospodarie comunala.Incepand cu data de 05.01.2009 a fost detasat (la solicitarea noastra) un salariat din cadrul Primariei, urmand ca in cadrul institutiei noastre sa ocupe functia de sofer.In adresa primita de la primarie cu drepturile salariale ale acestui salariat, pe langa salariu de baza si spor de vechime, mai exista un spor de 10% pentu conditii vatamatoare de lucru (deorece pe acoperisul Primariei sunt amplasate mai multe antene).Tinand cont ca o data cu detasarea la institutia noastra acest salariat nu va mai fi supus acestor ,, conditii vatamatoare" , mai trebuie sa primeasca acest spor? Mentionez ca la noul loc de munca (serviciul public) nimeni nu beneficiaza de acest drept, pentru ca nu exista acesti factori vatamatori!
Alin. 2 din art. 47 din C.M. face referirire doar la sporurile cu caracter permanent sau angajatul trebuie sa primeasca TOATE drepturile de care beneficia si la institutia care a dispus detasarea??
Va multumesc,
Mihaela Andrei
Răspuns la discuția Greseli in acte oficiale
Greseala nu e de redactare, desi ar fi ideal sa fie asa.Ar fi mult mai usor de remediat!Dar de fapt, cred ca ar fi mult mai corect sa exemplific despre ce anume e vorba. Eu sunt angajata ca inspector resurse umane-debutant, la un Serviciu Public arondat unei primarii.In toata grila de salarizare, la toti debutantii,indiferent ca au studii medii sau generale, exista un salariu de 510 lei.Singurul loc unde s-a omis sa se faca aceasta modificare, este la inspector-debutant, in domeniul administrativ, unde salariul de incadrare este trecut:493 lei, deci nici macar minimul pe economie.De aici si intrebarea mea:cum pot semnala oficial aceasta greseala, pentru ca ea se perpetueaza si toate indexarile care urmeaza(din aprilie si octombrie)se aplica la aceasta baza si nu la cea corecta.
Unde ma pot adresa, oficial, pentru a semnala o greseala aparuta in Ordonanta 10/2008?
Va rog sa-mi dati un sfat, cum pot obtine un raspuns oficial!!Multumesc!
Sunt angajata in sistemul bugetar,ca inspector resurse umane -debutant(din data de 19.12.2007) cu un salariu de incadrare de 493,00 lei.Daca luam in considerare ca salariul minim pe economie este 500,00 lei,cum mi se va modifica salariul?Voi primi 7 lei si voi atinge acest prag minimal sau se va tine cont de diferenta care exista inainte intre salariul meu si salariul minim de atunci,respectiv 390,00 lei si voi primi o marire proportionala????
Cum se va face aceasta marire?Care va fi baza legala?Am vazut ca in sistemul privat se emit decizii la nivel de unitate :in sistemul bugetar poate fi la fel?
Va multumesc anticipat,Mihaela A.