avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate Sfedu

Activitate Sfedu

Inteleg ca proportional corect se poate doar cu un capital social de 1000lei, dar in cazul meu capitalul social este 200 lei si nu stiu cum sa impart, dar am sa sun luni la Registrul Comertului.
Probabil au o formula de calcul, pentru ca in exemplul pe care l-am dat, acea societate are 4 asociati din care 2 au 1%, iar capitalul era 200lei.
Rugamintea mea este sa ma ajutati in calculul aportului la capitalul social, al fiecarui asociat, in conditiile in care capitalul social este 200 lei, 20 de parti sociale, 10 lei partea.
Asa cum spuneam cei 3 asociati au 90%, 9%, respectiv 1%.
Pentru ca o parte sociala nu poate fi mai mica de 10 lei, aportul asociatului cu 1% va fi 1 parte(10lei). Dar pentru ceilalti asociati cum calculez?
Vazusem pe un alt act constitutiv(care a fost completat la Registrul Comertului) in felul urmator:
capital social 200lei, 20 parti,10 lei parte, procentele asociatilor erau 90%, 8%, 1% si 1%, iar aportul era de 14 parti(140 lei),4 parti(40 lei) , 1 parte(10 lei) si 1 parte(10 lei).
Nu reusesc sa imi dau seama care este modul de calcul.
Dar raportandu-ma la exemplul dat (cu 4 asociati), este corect ca in cazul meu sa fie asa:
90% -14 parti(140 lei), 9% -5parti(50 lei) si 1% - 1 parte(10lei). Am ajuns la impartirea asta prin eliminarea unuia din asociatii cu 1% (din exemplul dat) si adaugarea partii sociale la asociatul care in cazul meu are 9% (cu 1% mai mult decat in exemplul mentionat, unde asociatului are 8%).

Spuneti-mi va rog, la constituirea capitalului social de 200 lei, 20 parti sociale, 10 lei parte, in situatia in care sunt 3 asociati, cu 90%, 9% respectiv 1%, cum se calculeaza aportul la capitalul social. Aportul asociatului cu 1% este 1 parte (10lei), dar pentru ceilalti asociati care sunt partile sociale ale aportului fiecaruia la capital?
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Inregistrare concedii medicale
In situatia mentionata, in care am mai multe concedii medicale fara intrerupere, dar cu 3 diagnostice si 3 certificate "initiale", observ ca atunci cand introduc in programul de contabilitate al doilea "initial", nu imi schimba baza de calcul, dar cand introduc al 3-lea "initial" imi schimba baza de calcul indiferent care ar fi codul diagnostic sau cod indemnizatie. Ca si test am pus si pe cel de la al doilea "initial" in loc de al 3-lea si tot s-a schimbat baza de calcul. Greseste programul de contabilitate, sau in ce conditii se schimba baza de calcul?
Buna ziua, rugamintea mea este sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: un angajat are mai multe certificate de concedii medicale, intre care nu exista intrerupere, dar se schimba codul diagnostic si certificatul "initial". Schimbarile de cod diagnostic si certificat initial sunt umatoarele:
-primul certificat "initial" are cod indemnizatie 01 si cod diagnostic 522
-urmatorul certificat "initial" are cod indemnizatie 01 si cod diagnostic 745
urmatorul certificat "initial" are cod indemnizatie 08 si cod diagnostic 995
Spuneti-mi va rog daca in cazul fiecarui initial primele 5 zile sunt suportate de angajator.
Multumesc mult.
Buna ziua, fiind vorba de o cerere de restituire concediu medical de la Casa de Sanatate, vazusem ca suma solicitata de restituire este venitul brut. Intrebarea mea este daca Casa de Sanatare restituie intreg venitul brut?
Multumesc.
Potrivit articolului 183 din Legea 31/1990 din profitul societăţii se va prelua, în fiecare an, cel puţin 5% pentru formarea fondului de rezervă, până ce acesta va atinge minimum a cincea parte din capitalul social.
Nelamurirea mea este daca cele doua conditii trebuie indeplinite cumulativ(simultan), sau e suficient sa fie indeplinita a doua conditie.
Concret:

-5% din profi= 50 000lei

20% din capital social=40lei

Ca si nivel minim al rezervelor legale, pot constitui in valoare de 40 lei, sau sunt obligat sa constitui de minim 50 000 lei?


Buna ziua, spuneti-mi va rog daca in situatia in care o societate nu a constituit rezerve legale niciodata (4 ani de functionare), poate corecta cumva acest aspect? Poate inregistra rezerve legate in anul curent pentru anii anteriori?
Spuneti-mi va rog daca pentru a face transfer intre analiticile lui 301 (gestiune global-valorica), pot face direct, sau trebuie sa folosesc un cont intermediar? Daca trebuie sa fac printr-un cont intermediar, care este acesta?
Multumesc.
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca e bine cum fac in urmatoarea situatie:
- pe 02.11 s-a facut o plata (suma totala),prin banca, in baza facturii proforme(fara sa se emita factura de avans), in acest caz am inregistrez in "Jurnal de banca" 409=5121 15000lei pe 02.11
-pe 10.12 cand s-a emis factura finala am inregistrat in "Jurnal de banca" suma platita cu minus 409=5121 - 15000lei si in urma inregistrarii facturii am facut plata. Spuneti-mi va rog daca e bine cum am facut si daca inregistrarea cu minus si plata facturii, le fac cu data anterioara la care s-a platit( 02.11) sau cu data facturii(10.12) ?
Multumesc mult.