avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate tarabostes

Activitate tarabostes

da, pentru comunitatile mici e perfect, de aceea s-a si precizat ca e vorba de un oras mare. Cred ca pasii sugerati de dl Ciobotaru sunt de luat in seama in situatia unui oras mare.
Nicolaie Ciobotaru a scris:


Problema prezentata are vicii de procedura contractuala majore.

In conditiile in care chitanta de mana are evidenta unui aranjament ilegal privind prestarea de servicii e posibil sa cheltuiti mai multi bani pentru recuperare decat suma de recuperat dupa un timp nedefinit ca durata.

Argumentul major utilizat in majoritatea inselaciunilor reusite este avantajul direct al viitorului pagubit ( la care acesta adera), daca prin intelegere comuna cu inselatorul incalca legea.


Avansul a fost achitat inainte de efectuarea oricaror lucrari si de incheierea contractului de lucrari, asa este, iar plata avansului a fost facuta cu buna credinta, fara intentia platitorului de a incalca legea, mizand mai cu seama pe profilul moral pe care trebuie sa il aiba o persoana care este avocat ( fara ghilimele ). Nu stiu ce calitate avea in acel moment in cadrul firmei de constructii. Cert este ca apartamentul este si astazi in starea aceea fara nimic executat in el.
Da, ar fi totul extrem de simplu, dar matusa nu vrea sub nicio forma sa plece din casa. Notarul a acceptat sa incheie acasa la ea actul. Nu stiu cum se va rezolva problema certificatului medical, insa. Notarul caruia i s-au prezentat actele a socotit ca este suficient certificatul medical de la medicul de familie, art.30 din legea 17 zicand ca asistarea se face optional, la cererea intretinutului.
Din toate acestea inteleg ca actul ar putea fi atacat eventual de celelalte 3 persoane cu vocatie succesorala, acesta fiind riscul intretinatorului la urma urmei. Am inteles bine ?
Va multumesc

Va rog sa ma sfatuiti in ce mod de pot recupera niste bani platiti pentru lucrari de amenajare unei persoane care nu si-a onorat promisiunea si nici banii nu i-a mai restituit ?
Banii s-au platit cu chitanta de mana in 15.09.2006, pe incredere . Dat fiind faptul ca partile se cunosteau de foarte multi ani nu s-a incheiat nici contract de lucrari, in chitanta specificandu-se ca suma reprezinta avans pentru lucrari de amenajare interioara, instalatii sanitare si instalatie de gaz.
Multe luni la rand persoana care a incasat banii a dus cu vorba platitorul, promitand ca vine sa restituie suma. De curand, aceasta nu mai poate fi gasita, nu mai raspunde la telefon , nu mai are acelasi domiciliu si din diferite surse am aflat ca a intrat in multe asemenea situatii.
Avand in vedere ca aceasta persoana este avocat ( lucrarile urmand sa le faca prin intermediul firmei sale) , poate fi citata la barou ?
Cum se poate proceda pentru recuperarea banilor ?

Va multumesc
Va rog sa ma lamuriti in privinta incheierii unui contract de intretinere intre o persoana varstnica si nepotul de frate al acesteia.
Intretinerea se realizeaza in fapt de ani de zile si se doreste acum incheierea unui act de intretinere deoarece nepotul intretinator are 3 persoane care vin cu aceleasi drepturi de mostenire dupa decesul batranei, dar care n-au contribuit niciodata la intretinerea acesteia.mentionez ca batrana nu are copii, nici sot.
Problemele care s-au ivit sunt :
1. Batrana doreste ca toate actele sa fie incheiate la domiciliu, astfel incat am obinut acordul prealabil al notarului de a se deplasa pentru autentificarea actului. Intre actele necesare pentru contract , notarul a cerut si expertiza de la medicina legala privind starea psihica a batranei, aceasta fiind in varsta de 84 de ani si relativ greu transportabila.
Problema este ca cei de la medicina legala refuza sa se deplaseze,desi am solicitata aceasta cu achitarea taxei legale de deplasare care nu e deloc neglijabila ( 5 milioane ). In regulamentul insitutiei de medicina legala exista prevazuta deplasarea la domiciliu. Cum sa procedez asa incat sa se faca totusi deplasarea ?
2. Cei de la medicina legala au cerut sa se faca ancheta sociala prin autoritatea tutelara, ceea ce notarul nu mi-a cerut fiind vorba de incheierea unui contract de intretinere intre batrana si un apartinator al ei care ulterior in absenta acestui contract ar deveni mostenitor legal al acesteia in cota de 1/4. Este posibil sa fie impiedicata expertiza prin nedeplasarea la domiciliu a comisiei de medicina legala si prin lipsa anchetei ? Este aceasta ancheta obligatorie si care e dreptul celor de la medicina legala sa o ceara ?
3. Este ilegala incheierea actului notarial luandu-se in considerare certificatul medical de la medicul de familie cum ca batrana nu este in evidenta cu boli psihice, daca nepotul intretinator isi asuma riscul atacarii ulterioare a contractului de catre unul dintre ceilalti 3 mostenitori pentru acest subiect ?

va multumesc !
In privinta proprietatii v-a raspuns extrem de competent ghola. In ceea ce priveste indreptarea situatiei de tulburare a linistei publice, trebuie sa va adresati politiei.
Prin modificarea legislatiei la 25.04.2008 s-a extins autorizarea si inregistrarea PFA la toate activitatile CAEN, cu exceptia celor care fac obiectul unor legi speciale. In consecinta, va puteti rezolva problema acum adresandu-va registrului comertului .
Răspuns la discuția Atestare
si eu asa stiu, ca nici notarii nici avocatii nu-si pot autentifica acte in care sunt parte.
Eu consider ca puteti merge pe cod CAEN 8299- Alte servicii prestate intreprinderilor n.c.a. conform caruia puteti face consultanta , alta decat tehnica sau inginereasca.
Despre procedura de autorizare vi s-a raspuns deja.
Răspuns la discuția Asociatie familiala
da, se poate, manusa