Administratorul unei Asoc. de Prop. incadrat pe baza de conventie-civila desfasoara o activitate DEPENDENTA sau INDEPENDENTA?
Asoc. de Prop. trebuie sa achite ca angajator contributiile ce-i revin ? ( CAS, CASS, SOMAJ
Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine in doua probleme: Mentionez ca administratorul si femeia de serviciu sun incadrate pe baza de conventie civila :
1. Asociatiile de Proprietari sun obligate sa depuna Dec. 101 ( impozit anual pe profit ) si 010 ( vectorul fiscal ) ? daca nu am nici un profit ?
2. In afara de CAS si CASS este obligatorie retinerea si a contributiei pentru somaj in cazul conventiilor civile ?
Va multumesc mult si astept o lamurire de la persoanele care sunt in autorizate in domeniu.
Am incheiat un contract de prestari servicii (potrivit codului civil ) din anul 2002 cu o Asociatie de Proprietari inregistrat la Admin. Fiscala.
Acest contract poate fi luat in calcul ca si stagiu de cotizare la asigurarile sociale, pentru pensie.
Am inteles ca la persoanele incadrate cu contract de munca fie cu norma intreaga sau partiala se ia in calcul stagiu de cotizare.
Acelasi lucru se poate aplica si la contractul de prestari servicii tinand cont ca lunar platesc CAS ?
Va rog spuneti-mi si mie un link de unde pot descarca Instructiunile de completare a Dec. 100 ultima versiune din Dec. 2012 ?
Multumesc mult, dar daca deschidem actiune in instanta nu se poate ca prin hotararea acesteia sa fie pus in posesie fiecare mostenitor pe suprafata care o detine si sa faca intabularea doar daca vrea sa-si vanda terenul detinut?
Vin si eu cu o intrebare, multumindu-va anticipat pentru raspuns:
Am fost la notar si am finalizat succesiunea cu ceilalti mostenitori, eliberindu-ne fiecaruia Certificatul de Mostenitor. In acest Certificat este specificata cota-parte ce revine fiecaruia din cele doua mosteniri ( al tatalui si mamei ). Intelegere intre mostenitori exista, fiecare detinand anumite parcele, dar in Certificat este specificata cota parte in fiecare parcela a fiecaruia. Intrebare......
- Care sunt pasii de urmat, mai simplu, pentru a se elibera fiecarui mostenitor Titlu de Proprietate pe suprafetele pe care le detin?
Inca o data va multumesc......
bratubotan a scris:
multumesc pentru raspunsuri , dar notarul elibereaza certificatul de mostenitor in parti egale pe fiecare parcela tuturor mostenitorilor, urmand ca dupa aceea sa facem carte funciara si apoi sa facem partajul.Ma gandesc ca prin actiune judecatoreasca sunt mai putini pasi de facut, deci costuri mai mici.
multumesc pentru raspunsuri , dar notarul elibereaza certificatul de mostenitor in parti egale pe fiecare parcela tuturor mostenitorilor, urmand ca dupa aceea sa facem carte funciara si apoi sa facem partajul.Ma gandesc ca prin actiune judecatoreasca sunt mai putini pasi de facut, deci costuri mai mici.
Vin si eu cu o intrebare privind dezbaterea succesiunii:
Care sunt pasii de urmat in cazul dezbaterii succesiunii prin judecatorie? Trebuie sa merg mai intai la notar pentru eliberarea certificatelor de mostenire fiecarui mostenitor, si apoi sa deschidem actiune in instanta ?
Mentionez ca exista intelegere mutuala intre mostenitori utilizand fiecare drepturile care se cuvin din titlurile de proprietate, dar nu avem un act oficial pe suprafetele pe care le utilizam. Este vorba doar de terenuri extravilane.
Suntem trei mostenitori si dorim sa facem succesiunea. Mentionez ca ambii parinti sunt decedati. Succesiunea consta in :
a) teren arabil extravilan 21800 mp.dupa cum urmeaza - o parcela de 6500 mp.
- o parcela de 4500 mp.
- o parcela de 10800 mp.
b) terten vie extravilan 7300 mp dupa cum urmeaza - o parcela de 2000 mp.
- o parcela de 5300 mp.
c) certificat actionar la SIF Transilvania - cate 2000 de actiuni detinute de
fiecare parinte decedat.
Mentionez ca suntem intelesi intre noi care este partea fiecaruia, nefiind divergente in acest fel.
Intrebarile mele, cu amabilitatea dumneavoastra sunt urmatoarele:
1. Cat ar ajunge aproximativ taxele notariale pe fiecare dintre noi tinind cont ca noi ca mostenitori detinem suprafete egale din mostenire?
2. Este mai avantajos pentru noi dezbaterea mostenirii prin notariat sau pe cale judecatoreasca?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri .