avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail Cazacioc

Activitate Mihail Cazacioc

Potrivit art.86 al.2 din Legea 85/2006, "in cazul denuntarii unui contract , o actiune in despagubiri poate fi introdusa de catre contractant impotriva debitorului"
In literatura de specialitate unii autori sustin ca aceasta actiune este de competenta judecatorului sindic conform art. 11 din lege, altii(ZRP- de pillda)apreciaza ca art. 11 neinstituind o compenta speciala considera ca solutionarea acestei actiuni ar reveni instantei de drept comun.
Intrebarea este: totusi cine are competenta de a judeca aceasta cerere?
Insolventa este o procedura colectiva de recuperare a creantelor .In aceasta procedura vin toti creditorii debitorului iar indestularea din masa credala se face intr-o ordine de prioritati ai titularilor de creante, astfel ca e posibil sa nu te alegi cu nimic.Insolventa se poate cere daca indeplinesti criteriile prevazute de legea 85/2006, din care cea mai importanta este ca suma ce o ai cu titlu de creanta sa depaseasca 45.000 lei.
O somatie de plata este avantajoasa prin costurile minime.Prin Legea 76/2012, taxa de timbru judiciar s-a modificat si este acum in cuantum de 150 lei. Daca iti este respinsa, ai calea procedurii comune.Bafta!
Daca imprumutul este acordat societatii atunci debitor pentru suma imprumutata este societatea.
Daca imprumutul este intre persoane fizice, imprumutat fiind administratorul unei societati comerciale, imprumutul este acordat unei persoane fizice (administratorul) care raspunde cu bunurile proprii nu ale societatii.
Răspuns la discuția Numar minim de angajati ?
Este OK!
Faceti o cerere sa va comunice hotararea.O s-o primiti in 30 zile. Va spun din experienta.
Bafta
Am inteles ca ai terminat anul trecut Facultatea de drept. Facultatea asta iti da dreptul sa fi consilier juridic, avocat, procuror, judecator , chiar politist. Ca sa exercitati aceste profesii trebuie sa indeplinesti anumite conditii pe care le regasesti in legile specifice. Pentru consilieri juridici, legea 514/2003, pentru avocati ,legea 51/1995. Si pentru celelate profesii sunt legi specifice care reglementeaza accesul si exercitarea profesiei
Daca vrei sa te inregistrezi la Colegiul consilierilor juridici din judetul tau cred ca intai ar trebui sa citesti Legea 514/2003 si statutul acestei profesii.
Bafta!
Sfatul meu:
Sigur, exista firme care v-ar angaja chiar si fara experienta, desi ma indoiesc. De aceea eu va recomand sa cautati o firma unde sunt si consilieri juridici cu experienta. V-as recomanda de asemenea sa va inscrieti in Colegiul local al consilierilor juridici, sa va gasiti un consilier juridic indrumator si sa aveti statut de consilier juridic stagiar iar dupa 2 ani sa va dati examenul pentru atestatul de consilier juridic definitiv. In 2 ani capatati experienta va veti imbogatii cunostintele juridice iar prin rezultate, veti determina angajatorul sau un alt angajator sa va ofere un salariu mai bun.
N.B.Inscrierea in Colegiul consilierilor juridici nu este obligatorie, dar e o cale de urmat.
Bafta!
Legea 230/2007 privind asociatiile de proprietari prevede la art. 25 al.3 ca: " În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor unei scări sau unui bloc, membri ai asociaţiei de proprietari, pentru probleme care îi vizează direct, pe bază de tabel nominal. "La art.26 se prevede. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia."Deci aveti posibilitatea de a ataca acele hotarari care considerati ca se circumscriu conditiilor de la art. 26, deci implicit si pe cele care vizeaza varuirea casei scarilor.
Ma indoiesc insa ca instanta va admite o astfel de actiune impotriva executarii acestei activitati care in final are rostul de a igieniza casa scarilor.
Bafta!
Asa e !. Vei da testare. Trebuie sa faci minim 13 puncte din 15
Apuca-te de invatat.Bafta!
In 15.04.2008, o societate a vandut catre o alta societate epava unui vehicul, care a fost obiect al unui contract de leasing.
In iunie 2011, vanzatorul a fost chemat in judecata pentru a fi obligat sa predea actele epavei pentru inmatricularea in circulatie.
Este sau nu este prescriptibil dreptul de a cere predarea actelor epavei si care este temeiul?
Multumesc!