avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate evadne24

Activitate evadne24

Buna seara! Am cumparat un autoturism fabricat in 2002, adus din Italia. Intrucat trebuie sa il inmatriculez, va rog sa imi spuneti daca in momentul actual mai trebuie sa platesc sau nu taxa de prima inmatriculare, intrucat prin OUG 1/2012 "se suspenda aplicarea taxei auto pentru autovehiculele inmatriculate in Romania inainte de 2007, pana la 1 ianuarie 2013". Multumesc anticipat.



Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Am ajuns si la partea in care trebuie sa intru in posesia unui "certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând şi o evaluare psihiatrică; *certificatul se eliberează de entităţile desemnate de către consiliile barourilor şi vor fi menţionate în anunţul de examen făcut de fiecare barou; " . Imi poate spune cineva, concret, unde trebuie sa merg si cat costa, pentru a rezolva si acest aspect? Multumesc anticipat... :)
Nu, dar avocatul respectiv ar putea angaja consilierul juridic, in numele persoanei juridice. Si in acest caz s-ar putea face substituirea,nu ?
Buna seara! Un consilier juridic poate avea o colaborare cu un avocat, in sensul ca respectivul consilier juridic sa substituie la un termen avocatul, aparator ales al unei persoane juridice?
Răspuns la discuția examenul intrare barou
Legea 51/1995.

Art. 13. - Este nedemn de a fi avocat:
a) cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
b) cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturile si libertatile fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca, sau a savarsit abateri disciplinare grave, sanctionate cu masura excluderii din profesie, ca sanctiune disciplinara;
c) cel caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara;
d) falitul fraudulos, chiar reabilitat.
Lorien a scris:

Ca persoana fizica si pe post de consilier juridic nu poate, deorece ar trebui sa fie angajat cu CIM si nu contrcat de colaborare, mai mlt, undeva in Statului avocatilor scrie ca nu pot avea peronal auxiliar cu studii juridice, chit ca nimeni nu verifica, eu am lucrat 6 ani la doua societati de avocatura oficial cu CIM si angajat ca "manager" sa nu fie batator la ochi.
Ar fi solutia SRL-urilor pe cod caen de consultanta juridica, care au fost "interzise" de Inalta Curte, dar am inteles ca SRL-urile existente anterior aparitiei acestei decizii pot functiona, ei ca firma nu vad de ce nu ar putea incheia contract de colaborare.


Multumesc!
Un consilier juridic poate incheia un contract de colaborare cu un cabinet individual de avocatura?
Multumesc pentru raspunsul prompt... Si mai as avea o intrebare: un consilier juridic poate incheia un contract de colaborare cu un avocat, prin care respectivul consilier poate avea dreptul de a se ocupa de cazurile in materie comerciala in care avocatul respectiv este angajat?
Un consilier juridic, angajat part time (2 ore) in cadrul unui Cabinet Individual Psihologie, si inscris in Colegiul Consilierilor Juridici (stagiar, momentan), poate reprezenta in instanta si alte persoane juridice decat Cabinetul Individual la care este angajat? Dar daca acelasi consilier juridic nu mai are un contract de munca, poate reprezenta in instanta diverse persoane juridice, care ii solicita serviciile ?

Multumesc anticipat...
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
evadne24 a scris:


Examenul de admitere in profesia de avocat, sesiunea octombrie 2011




CONTESTATIE LA REZULTAT



Subsemnata.......... doresc să contest rezultatul afişat la data de 11.10.2011, ora 22:00, ca urmare a susţinerii examenului de admitere în profesia de avocat stagiar organizat de către Institutul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor, examen pe care l-am susţinut ca urmare a depunerii dosarului de înscriere în cadrul baroului ........... Menţionez ca am avut numarul de legitimaţie nr. ........şi grila cu numarul ..........


Am primit confirmarea ca faxul a ajuns... Atat.