avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate street2maxx

Activitate street2maxx

Răspuns la discuția Retranzitare colet ?!
Tocmai am aflat ca procedeul este urmatorul : Achit suma de 87 RON la firma de curierat si semnez cum ca am primit coletul si e totul ok, dupa care merg eu cu coletul la vama unde trebuie sa gasesc un comisar vamal disponibil sa-mi faca actele si il platesc eu , iar abia apoi trece coletul prin vama si platesc si TVA-ul.

Chiar nu ma ajuta nimeni ? Eu am achitat pt firma asta de curierat rapid care trebuie sa se ocupe de toate , nu sa ma ocup eu personal. Au spus ca asa a decis comisarul din Sibiu.
Răspuns la discuția Retranzitare colet ?!
Am vorbit cu firma respectiva de curierat care spune ca taxa aceea este pentru ca, coletul sa ajunga de la Sibiu la Cluj, in conditiile in care eu am comandat pe adresa din Cluj, iar pe langa acea taxa eu mai trebuie sa achit si tva la vama (pe langa cei 86 de lei pt drumul Sibiu-Cluj). Mi s-a mai spus ca asa a decis vamesul din Sibiu sa se incheie vamuirea la Cluj, iar cat despre "De ce coletul meu?" mi s-a spus "Foarte multi oameni ne suna si se plang de acest lucru, luam coletele aleatoriu" . E a 3-a oara cand comanda ceva prin ei , dar singura data cand patesc acest lucru.

Cat este de normal ? Unde as putea sa ma interesez ce se intampla de fapt , findca nici doamna respectiva nu stia foarte bine sa-mi explice.
Buna ziua !

Am un colet din china cu 4 produse care trebuie sa soseasca in Ro. Am primit mail de la firma care se ocupa cu transportul acestuia spunandu-mi ca este necesara intocmirea unei declaratii de retranzitare pentru care trebuie sa achit o anumita suma, dupa care sa ma prezint in vama, in caz contrar este amenda de ambele parti.
Ceea ce nu inteleg este de ce pana acum nu a fost necesar acest lucru,iar coletul venea direct la usa fara nici o problema.
Poate cineva sa-mi explice ce e cu retanzitarea si amenda? Multumesc !
Discuție Amenda OPC
Buna ziua,

Exista vreun termen stabilit pentru achitarea amenzii ? Stiu ca daca plata se face in 48ore platesti doar jumatate, dar daca nu platesti in 48 ore pana cand trebuie platita ?

Multumesc !
Au trecut 12 zile si n-a primit nici un raspuns .
Buna ziua,

Am semnat un contract de prestari servicii , pe un an , achitand suma integrala. Surpriza a fost sa vedem ca trece o luna si serviciul de care trebuia sa beneficiem nu este inca functionabil. Am cerut incetarea contractului si restituirea banilor, moment in care au inceput sa ne bombardeze cu tot felul de oferte nesemnificative, ca de abia dupa cateva zile sa fim anuntati ca "conform contractului nu va putem restitui banii".

Contractul spune la un moment dat asa :
Prezentul contract poate inceta : la initiativa uneia dintre parti, pentru neindeplinirea culpabila de catre cealalta parte a obligatiilor contractuale, dupa trecerea unui termen de 15 zile de la data la care aceasta parte va fi notificat in scris catre cealalta parte rezilierea contractului pentru neindeplinirea culpabila de catre cealalta parte a obligatiilor contractuale, daca partea a carei culpa se invoca nu va fi remediat sau incetat in acest termen incalcarea obligatiilor respective sau nu va fi dovedit neincalcarea acestora".
Prima notificare facuta in scris ca nu functioneaza servciul este in 20.04 , de atunci asteptam sa se rezolve "problemele tehnice".

Cum putem recupera suma platita pentru 11 luni , scazand luna in care sa zicem ca trebuia sa functioneze servciul. Multumim !

In urma neplatii a 2 facturi cosmote, au intervenit cei de la [editat - societate recuperare creante] pentru recuperare creante suma de 1081 RON (214 RON - Facturi restante , 800 RON - Taxa reziliere, 67 RON - Penalizari). Dupa discutia cu cei de la [editat - societate recuperare creante] sa achitat suma de 214 RON (atat figuram la [editat - societate telefonie] cu restante la reprezentanta [editat] din localitate).
S-a ajuns la intelegerea de a continua abonamentul, insa "reconectarea" prevede incheierea unui noi contract pe 24 de luni cu depozit .
Din nou suntem contactati de [editat - societate recuperare creanta] pentru achitarea taxei de penalizare de 67 RON (fara a justifica cu factura sau unde intra banii respectivi).
Nu dorim incheierea unui contract nou doar pt. a scapa de taxa de reziliere.Cu cei de la [editat - societate telefonie] am vorbit si au spus ca e in regula cu plata, dar cei de la [editat - societate recuperare creante] insista.
Cum putem proceda pentru a nu achita taxa respectiva , tinand cont de faptul ca a fost reziliat automat de ei pentru neplata a 2 luni ?

Pentru persoane fizice intervine protectia consumatorului referitor la taxa abuziva din contract, dar pentru persoane juridice care sunt posibilitatile si cine se poate ocupa de asa ceva ?

Multumesc !

[editat - este interzisa postarea in forum a denumirilor de societatii comerciale. Va multumim]
Buna seara,

As dori sa stiu cum se procedeaza legal in cazul in care clientul a achitat in avans, urmand ca apoi o parte din produse sa nu poata fi furnizate. Se restituie banii pe loc? Se aplica acele 30 de zile pentru restituirea partiala ? Se restituie impreuna cu livrarea celorlalte produse ?

Va multumesc pentru raspuns !
Buna ziua !
Exista vreo lege care ar impiedica infiintarea unui site cu continut informativ privitor la clientii care plaseaza comenzi pe care nu le ridica, nu raspund la telefon si mail-uri pentru a confirma faptul ca nu mai doresc acea comanda. Site-ul respectiv ar contine doar numele acestora si ar fi folositor pentru ca celelalte magazine online sa ia masuri in privinta acestora.
Accesul la publicarea listei l-ar avea si alte magazine online.

Multumesc !
Răspuns la discuția acoperis
mulumiri pentru raspunsuri..

am sa vb cu administratoru daca nu ajung la un consesns .. pana la urma is obligat sa contribui financiar la coperis.. imi pot cere dreptu asupra unei suprefeti al acestuia ..si daca sunt refuzat adica ii lacat sus si daca numi da cheia la odika daca dau banii macar sami foloseasca la ceva si mie nu numa altora.. pot face plangere ? am toate drepturile acolo nu??(in cazu in care achit suma)