avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut mihnea

Activitate Ionut mihnea

Bună ziua.
Vreau sa întreb și eu dacă în cazul în care schimb buletinul în alt județ, adică adresa, trebuie sa schimb și datele auto? Adică talon, permis auto, asigurare etc?
Bună ziua. Varul meu a semnat un contract la o companie feroviara cu o clauza de 15000 euro la notar, pt a sta la ei după ce este autorizat pe funcție cel putin 5 ani.
I s a promis verbal ca programul va fi în ture, apoi a aflat de la colegii cu care făcea practică ca în contract este trecut 8 ore/5zile pe sapt, dar în realitate mergi la serviciu când vine trenul și dacă vine... și îți sunt trecute pe pontaj doar orele cât stai la tren. Acum el vrea sa plece, nu a terminat școala pana la autorizare.
Nu e mulțumit de program pt ca nu e asa cum auzise.
Firma vrea banii pt ca a semnat.
Are vreo șansă să nu plătească???
Mulțumesc.
Revin cu o alta întrebare.
În cazul în care cel al bunicii mele se anulează eu merg la topograf, sa l plătesc, apoi merg la avocat sa l plătesc, apoi rămân fără titlu și fără bani.
Exista aceasta posibilitate în condițiile în care cel al vecinului e făcut în '92 și cel al bunicii e în '95 ???

Bună ziua. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ce sa fac în următoarea situație?
Am găsit un titlu de proprietate al bunicii mele care mai trăiește dar nu se mai poate deplasa în care pe lângă pământul extravilan este și un teren intravilan de 5000 mp cu casa, cu vie, etc. După lungi căutări am descoperit ca acel teren îi aparține altui vecin care la fel are și el pe titlu, aceeași vecini, aceleași cote, identic.
Bunica nu știe ce e cu titlu, cum e cu pământurile, etc, pt ca s a ocupat bunicul cât a trăit pana în 2018.
Eu cum procedez acum cu acel titlu??
Eu de unde iau pământul acela?
Mai exact aceleași pământ îl avem și noi și acel vecin pe titlu, iar cei de la primărie zice sa ne înțelegem între noi...
E normal??
Bună ziua. Eu si mama vrem sa facem a doua succesiune dupa tata, pt o suma de bani câștigată în instanta (dupa ce a murit), aparuta dupa ce am facut succesiunea la notar, bani care sunt la executor , dar fratele meu vitreg din prima căsătorie a lui Tata nu mai vrea,( defapt vrea, dar nu are timp și ma amână de 5 luni). Știu ca trebuie sa merg în instanta, dar nu știu dacă se mai merita. Care sunt pasii care trebuiesc parcursi si Cat ar fi în mare costurile pt un avocat?? As putea sa l fac pe el sa plătească pt ca nu vrea sa facem succesiunea??
Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, nu știu de unde sa încep.
Am gasit un titlu de proprietate unde scrie asa:
Comisia județeană pt stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, pe baza propunerii Comisiei comunale, orășenești, municipale și a prevederilor Legii nr 18/1991 a fondului funciar,
,,Nume sora 1 bunica"
,,Nume sora 2 bunica"
DECLARA
Cetățeanul ,,bunica" moștenitorii defunctului ,,tatăl bunicii" din sat...... oraș.....județ.....primește în proprietate o suprafață totală de 1 ha. 5000 mp., din care
- prin reconstituirea dreptului de proprietate 1 ha. 5000 mp., situata pe teritoriul sat.... conform celor de pe verso, unde 5000 mp este intravilan și restul extravilan.
Bunica are 92 ani, nu mai poate sa meargă si nu mai știe unde sunt pământurile. Știe doar ca tatăl ei a avut 5 ha. De pământ din câre ei i a dat 1 ha și restul surorilor. Am fost la primărie sa caut acte mai vechi și cei de acolo nu au alte acte.
Vreau sa fac acte pe terenul ce mi se revine, pt ca bunica vrea sa îmi lase pe numele meu, dar nu înțeleg.
1. De ce pe acel titlu sunt trecute separat cele doua surori și bunica e trecuta la moștenitori?
2. Unde sa merg sa găsesc mai multe acte de pe numele străbunicului ?
3. Cum sa fac, pt ca cei de la primărie nu vor sa îmi spună unde este situat terenul intravilan, cerandu mi sa iau legătura cu copii, strănepoții celor 2 surori, ca poate este în proprietatea unuia dintre ei, și ma plimba cu registrele agricole, ca sunt la județ la arhive și sa aștept sa vina de acolo?
Deci am un titlu de proprietate - fără proprietate...
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Înțeleg acest lucru, insa ce vreau sa va întreb este dacă după ce se termina cu aceasta contestație și sa presupunem ca vor mai exista ceva sume de bani, eu pot cere penalizări pentru acești ani în care tatăl meu a suferit din cauza lipsei totale a salariului???
Pentru ca în 2014 sa zicem ca era salariul 1500 lei iar acum este 4000, poate????

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Deci exista o contestatie la executare formulata de catre debitor (firma respectiva)
In acest caz, nu puteti intra in posesia banilor, pana nu se solutioneaza contestatia la executare.
Va trebui sa va faceti aparari in procesul respectiv.
De abia dupa ce se termina si cu contestatia la executare, se vor putea actualiza sumele si doar atunci veti putea lua sumele de bani.

Buna ziua. Pai cred ca nu s a prescris, pt ca vb cu executorul sa ne ridicam banii, eu fratele și mama, doar ca durează succesiunea și executorul nu ne da banii pana nu avem succesiunea, a zis ca poate nu ne înțelegem între noi... mai mult decât atât firma ne a chemat în instanta și cere întoarcerea la executare plus cheltuieli de judecata, ca vezi doamne nu s a calculat bine suma ce a trebuia sa o primească tatăl meu. Asta ma intriga mai mult și asta e cauza pentru care vreau și dobanda penalizatoare sau daune(penalitati). Adică după ce ca nu i a plătit tot salariul la timp și l a păcălit la bani , acum nu mai vor sa I lase nici măcar dreptul pe care il avea la salariu, adică mai vor și cheltuieli de judecata....

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
.... hm.... oare nu s-a prescris?!?
Ar trebui sa vorbiti cu executorul sa vedeti ce a facut pana acum.
Suma se poate actualiza. Dar, va trebuie totusi documentele de la executar.
Contactati un alt avocat, daca cel pe care il aveti, nu mai doreste sa continue.
Dar, repet: oare nu s-a prescris dreptul de a recupera aceasta suma?!?

Bună ziua. Vreau sa cer daune morale si/sau penalizări firmei unde a lucrat tatăl meu pana sa moara, acum 5 luni, la suma de 14000 lei, pentru perioada 2013-2016, proces câștigat în 2017, bani pe care nici in momentul acesta nu i am primit, se afla la executor din decembrie 2022.
Mai exact firma l a păcălit cu suma menționată mai sus, a câștigat procesul, dar valoarea banilor din 2014 nu se compara cu 2023(inflație, dobânzi,etc).
Cum ar trebui procedat, în condițiile în care avocatul tatălui meu nu mai vrea sa se bage, invoca alte motive???
Bună ziua. Am moștenit casa și pamantul celor bătrâni la tara și am o problema delicata. Terenul este intravilan, între alte terenuri intravilane, doar ca pt a ajunge pe el trebuie sa trec pe o ulita(poteca) de 20m pe 1.8m, situata între alte curți intravilane, și nu am cum sa bag masina mea sau alte mașini dacă am nevoie sa aduc ceva acasă, nu mai vb de construit ceva, sau de tras un wc, etc. Cum as putea marii aceasta uliță de la 1.8m la, poate un 3m, nu știu, dacă vecinii nu vor sa mi permită???
Menționez ca este doar gard și nu e construit nimic aproape de aceasta uliță.