avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate raymona neacsu

Activitate raymona neacsu

Întreb acest lucru deoarece mama dorește să facă cadastrul pentru casa și terenul de la tara (tata a decedat în 2018).
As mai avea o întrebare: mama va întocmi dosar pt cadastru cu toate actele ei sau are nevoie și de cărțile de identitate ale celorlalți moștenitori (eu și fratele).
Mulțumesc frumos!
Bună ziua,
As vrea sa vă întreb dacă în urma decesului tatălui meu (acum 4 ani), mama poate face cadastrul pe casa și terenul deținute de ei în mediul rural. Fratele meu locuiește în străinătate și nu este interesat de cadastru.
Cum suntem doar 3 moștenitori - eu, mama și fratele, vă întreb dacă poate face cadastrul pe numele tatălui (decedat) înainte de a demara succesiunea.
Mulțumesc!
Buna ziua !

As vrea sa intreb daca pot sa imi recuperez taxa platita la Primarie pentru actualizare datelor de stare civila - membru asociatie.
Mentionez ca eu am platit aceasta taxa si am dat documentul (in original) avocatului care s-a ocupat de acest demers.
Nu am nicio copie si nu pot solicita restituirea taxei din banii asociatiei fara copia documentului.
Ce pot face pentru a obtine restituirea sumei platite la Primarie ?

Va multumesc frumos !
Răspuns la discuția Infiintare asociatie
Buna ziua,

Daca 3 parinti ai elevilor au suportat toate cheltuielile de infiintare a asociatiei parintilor, acestia pot sa isi recupereze banii din sponsorizarile primite catre asociatie ?
Mentionez ca s-a platit un onorariu de unul dintre parinti si mi s-ar parea normal sa isi recupereze cumva banii. Mai mult, are chitanta care atesta suma platita.
Va multumesc frumos !
Daca un imobil in care isi desfășoară activitatea o unitate de invatamant conexa a MEC face parte din lista de bunuri imobile ale statului (nominalizat in H.G.), cum este posibil ca Primaria pe raza careia se afla imobilul sa spuna prin secretar ca ii apartine acesteia ? Cum putem face cadastru ? Avem adeverinta de rol de la Primarie, Decizie de la ISJ (este virba despre o structura) si un document de acum 25 de ani - transfer de patrimoniu (de la o Casa de copii) - cu datele cladirii si valoarea de atunci. Pe acest document au semnat reprezentantii ISJ si ai Casei de copii.
Primaria poate ignora o HG ( de fapt, imobilul este mentionat in toate HG privind inventarul bunurilor statului) ? Va multumesc !
Buna ziua ! In urma cu 6 zile, pe un drum in panta - eu urcam - am fost "atinsa" de un autovehicol care cobora in mare viteza. Totul se intampla pe un drum foarte ingust, nemarcat (benzile nu sunt delimitate), inaintea unei curbe pe sensul de urcare. Drumul (o scurtatura) face legatura intre 2 localitati. Acest autovehicul are si volan pe dreapta, banuiesc ca soferul nu a putut sa ma vada din timp si din cauza vitezei nu a putut opri. Dupa impact, atat eu cat si celalalt sofer am fotografiat masinile. Am sunat la 112 si ne-au sfatuit sa facem amiabila. Am descris incidentul pe larg, cu desen. Azi, la firma de asigurare a masinii care m-a "sters", insp de daune a stabilit CULPA COMUNA. Motivul ? Ca eu nu aveam prioritate, desi eu urcam si ca nu circulam MAXIM dreapta. Imi pare rau ca nu am avut montata camera, poate m-ar fi ajutat mai mult si s-ar fi vazut viteza cu care a circulat. Nici nu a putut opri dupa ce m-a avariat, ducandu-se inca 10 m. Inspectorul ne-a solicitat fotografiile si a stabilit CULPA COMUNA. Cum se poate asa ceva ???
Răspuns la discuția Cadastru
Va multumesc pentru raspuns. Am primit H.J. si stiu ca Tribunalul a anulat raportul de expertiza intocmit de expertul pe care instanta l-a ales pe motiv ca nu au fost anuntate toate partile (sept 2019). Apoi, instanta a cerut expertului o noua lotizare la care sa invite cu recomandata toate partile (nov. 2019),
Pentru efectuarea cadastrului, am nevoie de acest RAPORT DE EXPERIZA. Cum ma adresez instantei ? O pot face electronic prin email la care atasez chitanta din care rezulta ca am platit taxa ? Banuiesc ca taxa trebuie platita in localitatea unde este Tribunalul ? Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Răspuns la discuția Cadastru
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa va intreb cum procedez pentru obtinerea raportului de expertiza ? Banuiesc ca topograful are nevoie si de desen.
Discuție Cadastru
Buna ziua ! Daca in urma unui partaj (proces cu durata de peste 6 ani), am primit HJ definitiva cu suprafata de teren care ne-a revenit, dar fara schita, cum putem solicita cadastrul ? Pe HJ este scrisa doar suprafata si venicii, dar nu exista desenul aferent.
Mentionez ca suntem 3 mostenitori (eu, fratele meu si mama noastra).
Fratele locuieste in strainatate. Cum putem face cadastrul
in acest caz ? Va multumesc !