Bună ziua,
Va expun pe scurt situatia in care ma aflu: am mostenit un teren extravilan. Pana in 2013, taxele au fost platite la Primaria comunei unde se afla si de unde s-au emis titlurile de proprietate ,In 2014, Primaria comunei nu a mai incasat taxele, spunandu-mi ca trebuie sa merg la Primaria municipiului pentru ca terenul apartine acesteia. M-am conformat ,am declarat terenul in 2015, numai ca aceasta primarie mi-a calculat taxele pentru 5 ani+majorari de intarziere si mi-au trimis somatie de plata, in data de 09.11.2015. Am facut contestatie in justitie,dar a fost respinsa astfel ca, am platit la inceputul anului 2016, sumele mentionate, dar la acea data, am beneficiat de facilitati fiscale acordate in baza unei HCL, emisa in baza prevederilor OUG 44/2015.
Acum , am primit o Notificare de la Primarie prin care mi se spune ca facilitatile fiscale nu au fost legal acordate, conform constatarii auditorilor Camerii de Conturi, HCL nu a respectat prevederile OUG 44/2015.
Intrebarile mele sunt:
- este justificata aceasta notificare?
- se poate invoca prescrierea?
Deoarece, la domeniul taxe și impozite nu am primit nici o idee la aceste
întrebări, am încadrat problema mea în domeniul juridic, dar
ca forum nu știu dacă e corect, Totuși sper sa primesc măcar o idee ce pot face în aceasta situație, pentru care va multumesc!
Buna seara,
Va prezint situatia in care ma aflu: am mostenit un teren extravilan. Pana in 2013, taxele au fost platite la Primaria comunei unde se afla si de unde s-au emis titlurile de proprietate ,In 2014, Primaria comunei nu a mai incasat taxele, spunandu-mi ca trebuie sa merg la Primaria municipiului pentru ca terenul apartine acesteia. M-am conformat ,am declarat terenul in 2015, numai ca aceasta primarie mi-a calculat taxele pentru 5 ani+majorari de intarziere si mi-au trimis somatie de plata, in data de 09.11.2015. Am facut contestatie in justitie,dar a fost respinsa astfel ca, am platit la inceputul anului 2016, sumele mentionate, dar la acea data, am beneficiat de facilitati fiscale acordate in baza unei HCL, emisa in baza prevederilor OUG 44/2015.
Acum , am primit o Notificare de la Primarie prin care mi se spune ca facilitatile fiscale nu au fost legal acordate, conform constatarii auditorilor Camerii de Conturi, HCL nu a respectat prevederile OUG 44/2015.
Intrebarile mele sunt:
- este justificata aceasta notificare?
- se poate invoca prescrierea?
In speranta unui raspuns , va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca amputarea labei piciorului se incadreaza intr-un grad de handicap, care este acela si daca se poate primi o indemnizatie pentru aceasta situtie.
Persoana respectiva nu are nici un venit.
Revin cu o completare. Notificarea de intentie a fost transmisa in data de 08.05.2014, consultarile au avut loc intre 08.05-20.05, Notificarea cu decizia de concediere sa o trimit astazi.
Buna dimineata,
Va prezint un exemplu concret pentru care va rog sa-mi spuneti daca este corect sau cum trebuie procedat.
Societatea este in situatia de a efectua concedieri colective: s-a facut notificarea catre reprezentantii salariatilor , ITM si Ag de somaj. Dupa consultari s-a luat decizia de conceriere colectiva incepand cu data de 01.07.2014. In perioada 01.06-30.06 va fi preavizul acordat .
Intrebare: daca trimit astazi notificarea catre ITM si Ag.de somaj cu datele mentionate sunt respectate prevederile art.72(1) din Codul muncii ? Altfel spus pot efectua concedierea incepand cu data de 01.07.2014?
Va multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Dar, daca facturam penalitatile acum (sunt prevazute in contractul cu debitorul) acestea vor fi luate in calculul debitului, depasind astfel pragul de 45000 lei? Celelalte conditii pentru creanta sunt indeplinite.
Buna ziua,
Va expun pe scurt situatia in care ne aflam: o societate are sa ne plateasca o suma, pentru marfa livrata si neincasata mai mare decat limita prevazuta de lege pentru a solicita insolventa acesteia.
In urma cu o zi am primit o suma de bani trasferata de o alta firma in contul debitorului nostru, suma ce reduce debitul acestuia sub limita de 45000 lei.
Intrebarea este: putem refuza aceasta suma transferata de tert?
Putem factura penalitatile pentru intarzierea platilor care astfel ar mentine limita de solicitare a insolventei?
Va multumesc!
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat de specialitate.
Pe scurt, situatia este urmatoarea: creanta unei firme intrata in insolventa este garantata cu un bilet la ordin avalizat de o alta firma, cu termen de plata 31.12.2014.
Pot sa ma inscriu la masa credala cu creanta respectiva?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca si de unde pot obtine informatii despre un teren al unui proprietar, care imi ofera extras din cartea funciara din 2011. As vrea sa stiu daca se mai afla in posesia acestuia si daca este sau nu girat.