avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Gabigeo

Activitate Gabigeo

Bună seara! Va spun pe scurt următoarea problema. Fata mea pe data de 08/12/2021,a fost lovita de o mașină pe trecerea de pietoni. Eu eram cu ea și efectiv a,, zburat,, de lângă mine. De atunci facem(eu și vinovatul de producerea accidentului) tot felul de investigații. Rafiografii, rmn-uri. A rămas cu o durere accentuata la genunchiul stâng, pe rmn nu arata nimic (pe CD, pe imagistică nici nu s-au uitat, doar pe foaie). Ideea este alta, vad ca vinovatul tot trage de timp și mituie medicii cu care,, lucram,,. În seara acesta am fost la alt medic și acela ne-a sugerat sa facem alt rmn, ca este posibila ruptura menisc ala, care nu se vede pe rmn(care el nu l-a văzut). Eu nu mai vreau sa supun copilul la alte investigații traumatice pentru el, pentru ca este vizibil ca vrea sa tragă de timp, sa treacă cele trei luni în care ii pot face acea plângere prealabila. Unde ma sfătuiți sa ma duc sa ii pot face acesta plângere!? Specific ca sunt din Constanța. Aștept va rog un răspuns.
Mulțumesc frumos!

POPA GHEORGHE a scris:

Puteti desfasura activitate numai dupa obtinerea autorizatie de functionare. Aceasta se afiseaza.

Bună dimineața! Am și eu o intrebare:dacă am toate actele unei firme, dar nu am încă avizul de funcționare și programul de lucru, pana ies aceste acte pot deschide magazinul sau trebuie neapărat sa aștept sa iasă acele acte? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua! Vreau sa deschid firma in Constanța! Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Intrebarea mea este:dupa ce am finalizat infiintarea firmei(certificat de înregistrare, cod caen etc) trebuie sa ma duc sa fac si autorizatia de functionare+program de lucru, sa declar punctul de lucru, salubritarea, dsv si sanepid. Unde anume trevuie sa ma duc pentru toate aceste avize si cam la ce costuri(estimativ) ma mai ridic? Mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Vreau sa îmi deschid un magazin alimentar!Am contractul de casa, dar cine sunt pe contract sunt decedați. Nu s-a făcut succesiune. Cum pot face sa fac sediul la adresa din buletin?
Pașaport minor de 14 ani. Bună ziua! Vin cu o întrebare... Vreau sa trimit fata, minora de 14 ani în Marea Britanie la sora mea, pentru 2 saptamani. Sun divorțată legal de tatăl copiilor. Am hotararea de divort in felul urmator:domiciliul copiilor este la mine, el nu are program de vizită, nu se implica nici măcar cu pensia de întreținere. Copii nu vor sa îl vadă sub nici un pretext. Nici nu vrea sa dea o procura pentru ai face fetei pașaportul. Întrebarea mea este :ii pot face pașaportul fetei fără acea procura? Doar cu hotărârea de divorț? Va mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Va mulțumesc mult pentru raspuns! Asa voi face, voi merge la executor cu copia legalizata de divorț. O zi minunata!

Adrian ALBU a scris:

Mergeți la un executor judecătoresc care să recupereze pensia restantă și prezentă. În cadrul procedurii de executare silită, executorul va putea pune poprire pe salariul debitorului și pe conturile bancare ale acestuia. Executorul poate să facă executarea și pe bunurile debitorului.
În cazul dvs, debitor al obligației este cel care are obligația de plată a pensiei de întreținere.

Bună ziua! Am trecut prin divorț cu minori(trei). Pe hotărârea de divorț scrie ca pârâtul nu da dovada de implicare fata de familie.Are obligația de a plăti 50%din salariu, dar nu mai puțin de 50% din salariu. El nu vrea sa plătească nimic copiilor, am încercat sa vorbesc cu el despre asta, dar a zis ca nu vrea și nu o sa dea nimic copiilor. Întrebarea mea este :Cum îl pot face sa plătească? Atâta timp cât el are contract de munca. Am înțeles ca trebuie sa ajung la un executor judecătoresc ca să îl pot obliga sa plătească pensia alimentara la copii. AJUTAȚI-MĂ!!!
Buna seara! Mulțumesc mult pentru raspuns! Dar am rezolvat! Am schimbat martorul in ultim moment! Si azi am avut procesul. Dna judecator nu a zis nimic despre martor! Acum aștept decizia!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, martorul nu poate fi schimbat.
O sa va explice avocata ce este de făcut în funcție de mai multe lucruri.

Buna seara! Am o mare problema si avocata mea nu raspunde la telefon... Va rog sa imi spuneti si mie... Am mâine proces de divort cu martor(martorul fiind tata). Din pacate el nu poate ajunge... Este la munca si nu se poate invoi! Precizez ca tata nu a fost citat de la tribunal, eu am zis ca il pun pe el ca si martor! Intrebarea mea este... Pot veni cu un alt martor? Adica pe ultima suta de metri? Fara ca dna judecatoare sa aiba la dosar cartea de identitate(copia) a acestuia?