avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate bma ionescu

Activitate bma ionescu

Răspuns la discuția pensie invaliditate gr. 2

Ce valoare aproximativa ar avea o pensie de invaliditate gradul 2 pentru o persoana nascuta in 1965 cu 29 ani si jumatate vechime neintrerupta, sase ani si o luna grupa a doua de munca, facultate cursuri zi cinci ani inainte de cotizare . Pentru intreaga perioada de cotizare salariul a fost aproximativ ca 60% peste salariul mediu.

Ce valoare aproximativa ar avea o pensie de invaliditate gradul 2 pentru o persoana nascuta in 1965 cu 29 ani si jumatate vechime neintrerupta, sase ani si o luna grupa a doua de munca, facultate cursuri zi cinci ani inainte de cotizare .
Referitor la aplicarea Art. 58 - perioada cotizare in conditii de handicap inseamna perioada cotizare dupa obtinerea certificatului de handicap sau perioada cotizare integrala in conditii de handicap in cazul obtinerii certificatului de handicap spre sfarsitul perioadei cotizarii desi malformatia congenitala poate fi dovedita cu acte medicale si prin nesatisfacerea stagiului militar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu inteleg ca, in conformitate cu Decizia CCR nr. 632/09.11.2018.( ce a intervenit special pentru aceste probleme aparute ), pot beneficia de reducerea varstei de pensionare conf. Art. 58 toate persoanele cu handicap, indiferent de momentul dobandirii handicapului ( CCR a considerat discriminarea persoanelor ce au dobandit handicapul in timpul cotizarii).
Răspuns la discuția Reducerea vîrstei de pensionare
Dar Decizia CCR 632/2018 nu prevede ca beneficiaza de reducerea varstei de pensionare conf. Art 58 si persoanele care au indeplinit stagiul de cotizare fara sa fie integral in conditii de handicap ? Sunt in aceasta situatie. Am handicap accentuat din cauza unei malformatii congenitale cardiace operata ( cod Q23, I50 ), 29 ani cotizare.
in conditiile unui handicap accentuat dobandit din cauza unei malformatii cardiace congenitale ( cod Q23, I50 ), avand peste doua treimi din gradul de cotizare si peste sase ani de grupa a doua de munca se poate depune dosarul de pensionare pentru limita de varsta la implinirea a 54 ani ?
Am grad de handicap accentuat revizuibil pentru operatie cardiaca in urma unei marformatii congenitale. La obtinerea gradului de handicap am obtinut de la Centrul Militar adeverinta din care rezulta ca am fost declarat la 18 ani inapt serviciul militar-inainte de perioada cotizare. Am absolvit facultate cursuri zi. Sunt nascut in decembrie 1965, am 29 ani si sase luni cotizare, precum si sase ani si trei luni grupa a doua de munca. Conf. Art 58 alin 2 din Legea Pensiilor si tinand cont de anii de grupa a doua, cand pot iesi la pensie ?