avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate pickaboom

Activitate pickaboom

Buna ziua,

va rog sa imi spuneti daca este legal ca angajatorul sa scada zile din concediu angajatului ca urmare a concediului medical?
Va intreb asta pentru ca angajatorul meu mi-a scazut din concediul de odihna pentru ca am avut concediu medical in luna Noiembrie.
Răspuns la discuția URGENT! DISTANTA HOTAR!
Nu sunt jurist insa in 2008 cand am inceput eu constructia unei case mi s-a spus ca distanta este de minim 60 de cm daca nu exista ferestre.
Buna ziua,

va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste problema urmatoare.Eu impreuna cu sotia am primit cu titlu de donatie o proprietate acum 2 ani. Anul acesta am vrut sa luam un credit garantand cu aceasta proprietate si ni s-a spus ca nu se poate face acest lucru din cauza faptului ca prorietatea este dobandita prin donatie si nu vanzare cumparare. Solutia bancii a fost ca noi sa mergem impreuna cu persoana care ne-a donat proprietatea la un notar si sa facem un act prin care intoarcem donatia catre donator si concomitent un act de vanzare-cumparare.
In acest fel nu ar mai fi niciun pericol.
Ce spuneti?
Buna Ziua,

stie cineva daca a intrat in vigoare obligatia institutiei fi­nanciare de a prezenta un model de contract clien­tului inainte de semnarea acestuia?

Ma refer in mod concret la contractele de credit si la obligatia bancilor de a prezenta un model de contract clien­tului inainte de semnarea acestuia.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Dilema juridica
Stimata Doamna,

dupa cum am spus, apelul Pol Rutiere a fost acceptat iar Tribunalul a desfiintat sentinta si a trimis cauza aceleeasi instante pentru o noua judecare.Deci practic, o iau de la inceput cu judecata.Cel care detine masina in momentul de fata nu este una si aceeasi persoana cu cea cu care ma judec eu. Pers. care a cumparat masina de la mine a vandut-o mai departe catre o alta persoana si pers. cealalta tot asa.
Eu as vrea sa merg sa fac actele necesare vanzarii cu actualul proprietar si apoi sa merg la Judecatorie si sa imi retrag actiunea indreptata catre cel care a cumparat masina acum 2 ani. Se poate? Mai mentionez ca masina in tot acest timp a fost si inca este pe numele meu.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Discuție Dilema juridica
Buna seara!
Problema mea este urmatoarea: am vandut un autoturism acum 2 ani unei persoane pe baza unui contract de mana.Cum persoana respectiva nu a mai vrut sa facem transferul de proprietate al autoturismului, am fost nevoit sa il actionez in judecata pentru a putea face radierea masinii si scoaterea ei de la plata impozitului.Instanta mi-a dat dreptate si a pronuntat o sentinta prin care obliga Politia rutiera sa il improprietareasca pe cumparator.Problema e reprez. faptul ca Pol. Rutiera a facut apel la sentinta motivand ca de la 01.01.2007 nu mai are competenta sa faca asa ceva si ca Politia care tine de Institutia Prefectului se ocupa cu asa ceva. Apelul a fost acceptat si cazul trimis inapoi la Judecatorie. Acest lucru se intampla in decembrie 2007. De atunci nu s-a mai intamplat nimic.
Astazi am aflat ca cel caruia vandusem masina o vanduse la randului ma departe si tot asa. Tot astazi am primit vizita unei persoane care spune ca a cumparat masina de la altcineva si ca vrea sa facem transcrierea.
Intrebarea mea este: pot eu sa fac un contract de vanzare-cump. cu aceasta persoana? Daca da, ce fel de cererea trebuie sa fac catre Judecatorie pentru a a-mi retrage actiunea din instanta?
Răspuns la discuția radiere antecontract de pe CF
Notarul a spus ca numai prin el se poate radia antecontractul de pe CF. Este adevarat sau vrea doar bani in plus?
Se face un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament in fata notarului, se noteaza in CF dupa care se renunta de comun acord si se rezolutioneza tot la notar.Pentru a radia antecontractul de pe CF notarul trebuie sa mearga la cadastru sau si persoana in cauza o poate face?
Răspuns la discuția plata - vanzare-cumparare imobil
Contractul de vanzare-cumparare nu se semneaza neaparat la notar, dar asta e regula practica. Din pacate pentru oamenii care, astfel, platesc onorarii mai mari.

Foarte interesant! Care ar fi alta modalitate? Cum se pot plati onorarii mai mici?