avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel cc

Activitate Daniel cc

Răspuns la discuția contabilitate administrae bloc
Trebuie să atașeze si documentul cu care s-a făcut plata. In speta sa afișeze defalcat extrasul pe tranzacție.
Nu.
Asociația de proprierari poate migra contul bancar la o altă unitate care nu percepe comision la incasarea banilor in cont.

Plătind online scutiți administrația sa se plimbe cu sacoșa de bani la banca si sa depună suma strânsă de la locatari. De asemenea, poate plati online gratuit furnizorii de utilități.

Nu trebuie să plătiți nici un comision.
Răspuns la discuția Spațiul verde din fata blocului
Felicitări vecinilor pentru implicare. Din pacate gradinitele din fața blocului sunt ale primăriei si gestionate de ADP , practic ale nimănui.

Puteti sa va bucurați de o gradina minunata în fața geamului si sa va implicati in peisagistica daca va deranjează modul în care sunt plantate florile :)

Annnna8789 a scris:

Bună seara!
Locuiesc la parter la un bloc de 4 etaje iar vecinii s au apucat de plantat flori si copaci mii in fata geamului meu..chiar aproape de geam. Problema este ca acei vecini locuiesc la etajul 3,4 si zi de zi stau in geamul meu si mângâie sticlele ca au pus trandafiri sute spatiul este plin de sticle una langa alta..plus ca alaltăieri mi a spus ca a pus căpșuni si un prun. Este foarte obositor sa ai oameni chiar in geamul tau zi de zi sa vorbească tare..nici nu vreau sa ma gândesc cum o sa fie când o sa am căpșuni..nebunie.
Am incercat sa discut cu ei dar nu ai cu cine au spus ca e spatiul verde public si se pare ca au inceput sa puna mai multe flori si pomi fructiferi...
Este o lege care sa menționeze ce este voie sa plantezi si cat pe spațiul verde din fata blocului? Mulțumesc :)

Dacă adunarea generală hotărăște prin vot acest lucru decizia este corecta.

Dragos248 a scris:

In convocatorul adunării generale a proprietarilor este pus ca pct de aprobare stabilirea unui procent de penalizare in caz de neplata de 1% pe zi?
In L196/2018 procentul maxim de penalizate este de 0,02% pe zi?
Este legal sa se poată stabili acest procent de penalizare?

Ati plătit toate restantele cu tot cu penalitati?

Blueberry33 a scris:

Multumesc pentru sfaturi. Ma voi adresa unui avocat. O seara placuta

Răspuns la discuția Prin virament bancar !
Discutati cu membri comitetului executiv al asociației, cu siguranță se va gasi o persoana cu scaunul la cap care sa va ofere această informație care i-ar degreva de a mai plimba banii si sa ii depună în cont la banca urmatoarea zi. Lecturati legea 196/2018.

codrutz2007 a scris:

Va multumesc frumos!!!

Buna ziua,

Imi puteti comunica daca un pensionar iesit la termen in 2012 mai trebuia sa plateasca CAS pentru contract de colaborare 2 ore in anul 2014?
Am cautat in legislatie insa nu am gasit aceasta informatie. Recent am primit declaratia 630 pe 2014 in care figureaza suma de 120 de ron ca si plata CAS.

Multumesc.
Care este modalitatea legala ca asociatia de propietari sa inchirieze spatiile comune (baxe/uscatorii) locatarilor? Mentionez faptul ca in prezent aceste spatii sunt ocupate de anumiti locatari care au investit in construirea lor, spatiile de la etajul 11 sunt ocupate fara a se investi nici un ban.

Trebuie sa oferim anumite conditii chiriasilor?

Multumesc.
Am o necaltitate in privinta popririi conturilor asociatiei datorate executarii juridice de catre RADET. Cine plateste taxa de executare juridica in valoare de 1800 ron?

M-am gandit sa actionam in judecata cei trei propietari ai imobilelor care au restante de 30.000 de ron .

Cum se impart cheltuielile de judecata?
Cat costa onorariul avocatului estimativ?
Cum procedam daca propietarii nu sunt in tara?

Multumesc.