depinde pentru ce luna era afisata intretinerea, atunci cand ati efectuat plata (spre ex platiti in mai pentru luna martie ). Calculele s-au efectuat la acea data-data afisarii listei-. Penalitati v-au mai fost calculate pana la data platii.
nu se aplica penalitati pentru neplata acestor fonduri
Nu cred ca sunteti in masura sa apreciati ce fel de cai recomandam noi ca si avocati. Noua chiar ne pasa si incercam sa indrumam, nu sa prezumam scenarii neintemeiate. Aceasta fata munceste si invata, vi se pare ca asta inseamna ca nu are nici o indatorire ? Indatorire ar trebui sa aiba tatal. Aceasta fata nu este un personaj fictiv, ci este o persoana identificabila in spatiu, care are dreptul la respectarea vietii sale private si de familie, a domiciliului sau ( domiciliul este un drept personal nepatrimonial ). Decaderea din drepturile parintesti este o sanctiune juridica aplicabila acestor tipuri de conduita. Nu toti oamenii au calitati parentale !
Din pacate, nu puteti decat sa-i faceti reclamatie si eventual sa solicitati rezilierea contractului cu acordul partilor. Doamna nu a venit acasa cu contractual semnat ? Nu I s-a inmanat un exemplar ? Cititi clauzele. Faceti adresa si catre Protectia Consumatorului si eventual o plangere la Politie.
Nu, trebuie sa va dezbateti succesiunea ! In speta, copiii-cei 3 fii- vin la mostenire in concurs cu sotul supravietuitor, descendentii vor culege 3/4 din mostenire, dupa atribuirea cotei cuvenite sotului supravietuitor.
Ati fost sanctionat illegal si abuziv. Acea masura se putea dispune doar in baza unei cercetari disciplinare, cu drept de contestatie in termen legal.
Sotia defunctului poate face o cerere de ajutor public judiciar adresate instantei competente pentru solutionarea cauzei in care se solicita ajutorul, in vederea scutirii/reducerii taxelor de timbru/asistenta judiciara. Se vor face adrese catre Directia de evidenta a Populatiei in vederea comunicarii catre instanta a domiciliilor paratilor.
In materie civilă, ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
1.plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenței juridice și, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiție sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistență prin avocat;
2.plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviințarea instanței sau a autorității cu atribuții jurisdicționale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;
3.plata onorariului executorului judecătoresc;
4.scutiri, reduceri, eșalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.
30 de zile este un termen de recomandare. Instantele sunt supraaglomerate si cu greu fac fata numarului mare de dosare. Dupa cele 30 de zile, faceti cerere de redactare a hotararii cu celeritate catre Presedintele instantei.
-soldul in casa (banii pe care ii preda in acel moment)
-soldul contului de disponibil in banca
-ultima lista de plata si listele anterioare (dosarele fiecarei luni, situatii )
-tabel nominal cu evidenta fondului de rulment
-soldul fondului de reparatii
-soldul altor fonduri
-creditori
-facturile de plata catre furnizori, nerepartizate si neachitate
-mijloace materiale existente
-chitantiere si orice alte documente pe care le-a pastrat conform atributiilor stabilite de catre comitet.
Este indicat sa se procedeze la o verificare a gestiunii de catre cenzor !!!
Drepturile de asigurare inceteaza dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei.