avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate Vasileghe

Activitate Vasileghe

Buna ziua,

Am o firma infiintata in 2021 care pe toata perioada anului 2022 nu are declaratii depuse,

In cazul in care primesc amenda de la ANAF si nu o platesc sau o platesc ulterior ce se intampla? Acum doresc sa incep activitate pe firma, nu stiu daca este mai ok sa incep pe firma existenta sau sa infiintez una noua.

Pot sa vad undeva daca firma a primit amenda?

Multumesc,


latka a scris:

Riscați dosar penal.


Nu inteleg de ce sa risc dosar penal din moment ce am dreptul sa conduc


latka a scris:

Nu puteți, legal, să conduceți până nu vă recuperați permisul. Riscați inutil.


Intradevar asa este. Cu mentiunea ca daca conduc pe perioada suspendarii se face dosar penal iar daca nu am permisul la mine este contraventie si primesc amenda.

Faptul ca pot sa primesc amenda pentru ca nu am documentele la mine imi pot asuma. Intrebarea este daca risc dosar penal sau altceva in afara de amenda.

Avand in vedere ca a expirat termenul de suspendare din punctul meu de vedere nu mi se pare normal sa risc mai mult decat o contraventie

Din pacate nu am cum sa ajung sa ridic permisul si trebuie sa folosesc masina
Buna ziua,

Suspendarea permisului de conducere imi expira pe data de 17.12.2022.

Pot sa conduc automobilul incepand cu data de 18 fara sa am permisul la mine?

Permisul trebuie sa-l ridic din alta localitate si imi este foarte greu sa ajung, iar in acelasi timp nu vreau sa risc dosar penal. In cazul in care ma opreste politia risc si altceva in afara ca circul fara document la mine, ceea ce este doar contraventie?


Multumesc,


Dapix a scris:

A primit și pârâtul hotarărea instanței, și o are deja în baza de date. Tot ce trebuie să faceți, este să predați permisul, dacă asta este sancțiunea menținută de instanță.

Nu trebuie sa am si hotararea la mine, sau e suficient sa ma duc cu permisul la politie?
Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca au trecut cele 30 de zile pentru a ramane hotararea definitiva vreau sa predau permisul.

Cum se procedeaza daca vreau sa predau permisul,trebuie legalizata hotararea?


Eu am Incheiere finala(desinvestirea) si hotbjudecatoreasca in original, dar nelegalizate

Multumesc,
Buna ziua,

Exiata posibilitatea sa subinchiriez un apartment in regim AIRBNB?

Daca se specifica in contractul de inchiriere incheiat intre mine si proprietar ca pot sa subinchiriez apartamwntul este ok dpdv legal?


Multumesc,
Răspuns la discuția Contestare PV contraventie.
Problema pentru mine este timpul, sunt destul de ocupat, avocat nu am, plus ca nu am nici dovezi, dar totusi doresc sa incerc.
Daca fac contestatie nu trebuie sa vina si politia cu dovezi, sa-mi dovedeasca vinovatia?
Mi se pare absurd ca dintr-o coloana de cinci, sase masini sa fiu oprit si acuzat ca nu am dat prioritate pietonilor de pe trotuar, poate admirau masinile, cine stie.
Dosarul ce trebuie sa contina si in atentia cui il trimit?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Contestatia se depune si prin posta in termenul legal de 15 zile dar la termen e bine sa fiti si dumneavoastra prezent sau avocatul.
In contestatie va trebui sa indicati si probele pe care va bazati: martori, fotografii, etc, ce credeti dumneavoastra.

Buna ziua.

In cursul zilei de ieri am fost oprit de politie si sanctionat cu 4 puncte de penalizare si suspendarea permisului pe 30 de zile pentru neacordare de prioritate. Din punctul meu de vedere este o sanctiune abuziva, pietonii erau pe marginea strazii,langa trecere, nu se aflau pe carosabil, dar din punctul de vedere al agentului nu am acordat prioritate de trecere pietonilor.

Intrebarea mea este cum procedez pentru a contesta procesul verbal? Se poate depunde plangerea si prin posta? Este nevoie de prezenta mea fizica?
Buna ziua.
Salariul meu brut este in valoare de 3402 lei asta dupa calculele mele ar insemna 1996 lei net, luna de luna eu primesc suma de 1970 lei. De unde poate sa provina aceasta discrepanta? Mentionez ca la angajare mi s-a spus ca o sa primesc si bonuri de masa in valoare de 12 lei pe zi, insa nu am primit pana acum pe motiv ca "nu este gata cardul de bonuri" (au trecut 4 luni de la angajare). Ce se intampla in situatia de fata daca parasesc locul de munca, o sa primesc bonurile pe 4 luni si ceva sau primesc macar contravaloarea impozitului retinut pe bonuri?Mentionez ca bonurile nu sunt trecute in CIM.